YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Joooj te komsije!!!! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6337)

blatusan 22.10.2008 10:12

Joooj te komsije!!!!

Evo imam par slobodnih dana od posla i po navici sto ustajem rano i danas sam u 5 pa sam se odlucio uz kahvu da svirkam malo! Sviro sam normalne jacine i nakon 15 minuta dolazi frisko useljena komsinca svabica 35 godina koja mi se prije dva dana nabacivala i opominje me da smanjim muziku ince ce me njen muz razbit! Na to ja diplomata "nije problem, izvinjavam se i smanjivam" Nakon toga kao sto i obecano uze sam slusalice na slusalice da sviram i sve ok! Sviram ja sviram i cujem nesto mi smeta nesto susti zvoni, kad ono vrata opet! Ja na vrata opet komsinca! Kaze sve se opet cuje i mi tu muziku sto sviras nemozemo podnijet, sad smo policiju zvali a dok oni dodzu moj muz ce te ispleskat malo! Ja po obicaju otjeram je u picku maternu i na njemackom i na turskom i na nasem i pocnem se svadzat i vrijedzat! U tom izlazi njen muz (saka jada) i ko on bi mene gurno i naravno dobio dvije kontre u glavu i padne u nesvijest! Ova pocela da place i dere se ubio joj stranac muza! A ja gledam dal da i nju jos zavalim al necu zensko je! Dodze murija i gledaju i vamo tamo i sve ja to ponovim samo sto je ova to jos uvecala! Srecom ostale komsije su jako dobre samnom i izasli su i rekli da nista nisu culi muziku i da sam se ja samo branio pa oni zaradili prijavu radi pogresnog optuzivanja i nacionalizma! A onog su u bolnicu na rengen odvezli jer nije doso sebi i kad je doso nije mogo stajat na nogama! Majku im jebem stvarno vise pobit cu ih sve ovdije!!!!!! Kakva iskustva imate vvi sa komsijama!???
Pozdrav, Alen!

DjoleBn 22.10.2008 10:23

Izvini druze, meni je ovo jako smijesno =)) znam da je bila jako neugodna scena, al mogu misliti tog nokauta :)) Ja zivim u kuci, pa nemam problema sa komsijama, a inace sve komsije su mi dobre, osim jednog iza mene, hm..

harepa50 22.10.2008 10:23

Pozdrav kolega,Prvo da ti cestitam, nek si ga udario to je i trazio, kofol on neki mangup...treba ih poslati tamo odakle su izasli...a sto se tice mojih iskustava sa komsijama, imam jako dobre komsije koji su me cak cuvali dok sam bio beba, u ratu. Ja obicno kad sviram, pojacam do daske, nikako nemogu da sviram kad je tiho. Jednostavno, nemogu da saslusam sve kako treba, jos pogotovo kad jos neko ima u kuci..pa je galama, prica, tamo-vamo, i moram da pojacam. Ispod pola nemogu da smanjim...hehehe:D A mojim komsijama ne smeta..jednostavno, godi im to, kad sviram...eto kolega, sad za sad nemam problema...pozz

Mico23 22.10.2008 10:38

Kad vec spominjes komsije u mene je lom zivi,ispod mene se doselili neki poljaci sa dvoje djece,jarane nemozes sa mirom kafu da popijes kao da vjezbaju atletiku dole,ja isto imam djete i gledam sto manje da skace po stanu da nebi nekog smetao ali ovi dole su katasrofa,sreca da nisu povis mene,ja sam u podkrovlju i opet ubi.

neconix 22.10.2008 10:50

Trebao si ti tu komsinicu nasaditi na zvucnik,pa udri,malo spreda,malo otpozadi,uz neki tvoj tallava ritam!=))

klavijaturista 22.10.2008 12:42

Ja osobno nikakvih problema sa komšijama nemam svi su ok,neurekli se!
Alene ma neka si ti njega klepio sada te sigurno nece vise zezat!

kuki 22.10.2008 12:59

Ja isto nisam imao probleme sa komsijama jer zivim u kuci.
A ti si postupio kako si morao;)

BasariStudios 22.10.2008 13:11

Cimer mi je Grk, gazda kuce Grk, jedan Tsiftetelli a oni flasa Ouzo pored sebe...

jeftabgd 22.10.2008 13:17

Samo udri po Nemcima.=))

dominik 22.10.2008 14:21

Ja nažalost imam neugodna iskustva s komšijom!
Al u biti skužio sam da njemu smeta narodnjak, jer je on (ne vrijedjam nikog) derventčanin i on voli ove, što se zovu izvornjaci!!!!!!!!!

Možda sam i ja u par situacija trebao reagirati kao Alen, al uvijek se povučem jer neda mi se sa "sirovinom" ulaziti u konflikte!

A Alene znam kako ti je, i samom mi je bilo tako kad sam živio u Njemačkoj.
Kad mi je najveći ćejf za zasvirati dodje baba i viče:"bitte ruhe, es ist Mittagsruhe"!

GALA 22.10.2008 14:28

Dok sam bio podstanar imo sam isti problema ko ti Alene,sad od kad sam uselio u svoju kucu nemam ti problema s komsijama oko glasnoce,samo imam jednu komsinicu koja me optuzuje kako moji Štakori dolaze kod nje u dvoriste,e sad ja sam se doselio i nisam doneo nikakve štakore,znaci jedino je moguce da njeni štakori dolaze u moje dvoriste....ludog naroda

jeftabgd 22.10.2008 15:42

Kao sto na svakoj tezgi mora da bude dezurni kreten tako bar jedan komsija mora da bude neka magarcina.To je kao po pravilu.

blatusan 22.10.2008 17:30

Eee jest u pravu si! Negdje mora neko dzubre da ispadne mater jebo svoju!!! A sad je ratovanje tek pocelo! Bit ce belaja ljudi velikog! Ima da im uletim u stan da ih zakucam kroz pod nema mi druge!!!

al bundy 22.10.2008 17:30

....

blatusane,brutalni siledzijo jedan...
ja nemam problema sa tako finim ljudima sto kucaju na vrata in opominju nekog za svaku sitnicu.
starci u prizemlju,ja u potkrovlju a u sredini niko.
tako da se moram odvrnit sto mi vec na k...c ide....
:D

kreso 22.10.2008 19:05

Jooooj Alena što nisam bio tamo. E napravio bi od njega pljeskavicu a od nje kebab. Natakno je na štangu pa polagano u ritmu vrtio dok se ne bi ispekla. Znaš ono njihovo "Šaci, šaci šnel bite".
Ma kad ti je prvi put došla, trebo si ju pozvat unutra pa uštekat malo svoj banana đek u njen "zvučnik". Al samo po sred prde, da joj iskopaš crva iz dupeta. Vjeruj mi pajdo nebi više nikad cvilila da je preglasno. Samo mislim da je onda nebi samo tako lako rješio. Dolazila bi svaki dan po par puta na instrukcije :lol:

blatusan 22.10.2008 19:15

Hahahahaa!!! E sto me nasmija! Ma jaro crno mi na oci palo! Jb...

munjabend 22.10.2008 19:18

=))=))=))>:)>:)

milanche007 22.10.2008 22:34

ma sledeci put kad dodje odmah VADI BUDALU,nece biti frke:-)mozda je ona zato ljuta na tebe,pa ne zna kako da ti kaze:-)

caka012 22.10.2008 22:39

Kad sam studirao u Beogradu, pored mog stana bili su neki koji su po ceo dan okretali jednu jedinu kasetu i to sa nekim guslarima. Ko to nije doziveo, ne zna sta su muke. Nabavi jednu takvu kasetu, pustaj nekoliko dana, pa ce doci svabica da te moli da sviras.

tesla 22.10.2008 22:41

4 GALA

kazi ti njoj zemo da ce da joj uleti tvoj macor u avliju ako se ne smiri.......

blatusan 23.10.2008 10:03

Uhhhh evo ga pocinje!!! Jutros je u 6 sati pustila svabske slagere i limunade punom parom pa njoj doso komsija nije htijal da stisa onda sam ja prikopco razglas ljudi Boga mi dragog i rokno sam joj sve tanke tonove sto sam imo i najdublje basove eeee sad smo oboje od murije zapisani!!!!! Nakon toga sam joj odvalio postansko sanduce a onog mramonjka kad vidim sravnit cu ga sa zemljom!!!!!!!!!!!!!!!

al bundy 23.10.2008 17:33

....

aj bas me interesuje kako ce se ovo zavrsit....

...kreso mlati gazde i goste,ti komsije,jefta slona vodi na more,svirko pije i kad spava.....
bogami u fino drustvo sam upo....

Korgminator 23.10.2008 18:05

Samo jedan put me baka opomenula jer stvarno sam svirao malo glasnije, bilo mi je neko drustvo u stanu. Inace postujem red i mir tako da dok vijezbam nikada ne sviram preglasno. Trebate shvatiti da ako mi volimo slusati jednu vrstu muzike da ne vole svi i jbg mi smo ipak u njihovoj drzavi a ne oni u nasoj. I meni je isla muzika na zivce jedno vrijeme. Imao sam komsiju basistu koji je doslovno drndao na gitari...ja ga jednom zamolio da se malo smanji, kaze ne moze jer se priprema za neki nastup...da mi je znati kojim li je gluhonjemim on svirao :rolleyes:. Inace, nekoliko puta sam opomenut zbog mirisa rostilja...to je prica za sebe...stranci su toliko gladni ljudi, gladniji nego mi u ratu sto smo bili, da im i miris hrane smeta.

Burli 23.10.2008 18:37

Krajem juna sam se uselio u novi stan i nakon mjesec dana smo imali dernek povodom rođenja ćerke! Muzika uživo je svirala do 3-4 a mi smo osvanuli... Ljudi kažu da se čulo par stotina metara dalje kroz naselje...B-)
Zgrada je podrhtavala, aktivne kutije su pikovale...:D
Pola komšija uopšte se ne pozdravlja sa mnom:p, a druga polovina kaže da je repertoar bio savršen i da su uživali... =D>Muriju niko nije zvao jer su valjda znali da iako dođu samo će se pridružiti fešti:D, tako da nema Balkana nigdje...

dalabu 23.10.2008 19:28

Selo moje ljepse od Pariza.......hahaahahah Pa zamislite samo kad bi dosao njemac ili svedjanin kod nas i odvrno da vjezba hahaahahhah sta bi se desilo sa njim sta mislite????

blatusan 23.10.2008 20:12

Heheheh samo bi ga ismijali a nebi ga niko tuzijo! A care, nisam ja pretjerano glasno sviro...ono umjereno kontas dakle ko ko televizor kad gledas u tom smislu, al on se morala pametna napravit jebem joj maticnu knjigu i prezime!!!! Za sad je mirno sve kako ce dalje bit neznam!! Pozdrav, Alen!

Sejox 23.10.2008 21:13

Alene moj,vidi se da si zaboravio,barem kod nas kako se na to gleda.
Ako je svadba,rodjendan,i slicno u redu.Ako je poslije 22h navece,e onda je vec drugo.
Taj doticni nijemac ili svedjanin ako bi par puta bio preglasan u kasne sate,bio bi on ismijan,
ali kad bi mu vrijedne komsije demolirali svu muzicku opremu ili sta vec ima....
I ako ostane,sa laksim tjelesnim povredama-dobro je prosao....:)
Naravno,da sam na tvojoj strani u smislu,ako zatreba humanitarna pomoc
i slicno(ima kod nas jos konzervi iz 68.godine).
Za dostavu paketa hrane zaduzen,a ko bi drugi nego Samir(dalabu):D
Sretno i pamet u glavu.

blatusan 23.10.2008 21:21

Ojjjj tajo :D Tamo gdje sam ja u Zenici nikad nisam imo probleema a kad idem dole i nosim kljave tutnji svaki put ako sam u kuci i nikad problem! Pozz!

Enes-am21 23.10.2008 22:19

eh tebe alene, pa drugo je zenica, dole svi jedva cekaju da cuju muziku uzivo...

blatusan 23.10.2008 22:35

Opaaa evoga provokant iz visokog :D jesi cuo za blatusu!? Iamamo ba live muzike 7 lokala rokaju live! Pozzzzzzz

hajro 23.10.2008 22:53

hehe otkud ti jarane svirka u pet ujutro pa tad je najbolje spavati,ali neka si ih napizdio i mene su te svabe tuzakale i zajebavale,zateraj ih u PM samo pazi se velikih novcnih kazni.

Alix 23.10.2008 23:07

E moj Alene...MOram da se javim nema druge...Još kad mi reče da će sad solna kiselina da bude u sandučiću...Vala ima da bude žestoku u Stutgartu...;)

krema 24.10.2008 03:59

ma ozezi te svabske lude glave

dugmic 24.10.2008 07:33

Dobrose secam simina broj 2 kod skadarlije odsavijo ja dallapu pa samo pici zvoni zgrada dallapa 1962 godiste , a neki ej bre seljacino dosta to vise dobrose to secem , majkumu neki kao gospodin , sad bi mu sa pa 800 i dinacordom digo zgradu u vazduh, majkumu.

Enes-am21 24.10.2008 10:34

Citat:

Originalno postovano od blatusan (Post 54598)
Opaaa evoga provokant iz visokog :D jesi cuo za blatusu!? Iamamo ba live muzike 7 lokala rokaju live! Pozzzzzzz

jos pitas... imam raje u zenici dosta, a i neka rodbina mi je zivjela u Blatusi... znam da ima muzika u drugom dijelu grada, u Fenixu, Polu, Avantiju... al ne znam sta se u tvom kvartu dogadja... pozzz

blatusan 24.10.2008 10:44

Hahahaha!! Znas sta se u blatusi desava? Ako znas za blatusu onda je isto ko i prije, jebe lud zbunjenog a ima 4-5sviraca dole svakako rokaju sa g1000 i dan danas:D Pozdrav komsija!!

Enes-am21 24.10.2008 10:47

joj vjerujem ti... a ovi jarani mi pricaju da neki papci sviraju za 15 maraka... sunce im zarko, pa nisu normalni... stavrno ti je ta zenica... uhhh... :p:lol::D:D=))

blatusan 24.10.2008 10:50

Jest jest ziva istina!! Ima jedan neznam mu ime radi tezge za 10 maraka sa nekim rolandom al fazon je sto svira sa harmonikasem i gitaristom i svi se oni sjebase ko fol a ovaj MIDI pusta :D:D svi skupa 30 maraka uzmu a znam da su do sad 3 put fasovali, u peharama im majku jebali! Aj jaro pozzzzzzz

Enes-am21 24.10.2008 10:59

eee... moj Alene.. zato mi koji vise trazimo ne mozemo doci do svirki, od takvih budala... al eto, skrenuli smo s teme, pa da ne bi bilo opomena i banana... cujemo se...

nukica 24.10.2008 15:27

Dosle "Divlje Jagode" na koncert u Frankfut/M i deru oni muziku do daske,Sejo Lipovaca dere gitaru zacepise svima usi ali svima pase,znas ono razvaljuju ali je super.Kad odjedanput dodjose drotovi kazu smanjite muziku malo je preglasno a Sejo ne razumije njemacki i rece da im kazemo pa nije ovo folk muzika nemoze se ovo svirati tiho i opet nastavi po starom.Uh super je bilo

Trenutno vrijeme na Forumu 13:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org