![]() |
In-ear monitoring (iskustva i saveti)
Uzeo sam juce Akg ip2 slusalice pa cu veceras da ih probam.
Ima li neko na forumu da koristi ovaj nacin monitoringa? |
Ajd javi kako radi,i ja nesto razmisljam da kupim.Pozzz
|
Malo je reci da sam odusevljen.
Imao sam trip da se slabo cujem pa sam se stalno pojacavao okretao kutiju prema sebi stvarao problem mikrofonije. Sinoc sam koristio samo jednu slusalicu zbog komunikacije sa gostima i bilo mi je to sasvim dovoljno. |
Mozes li reci koliko si platio?
|
Placene su 80eura imas i skuplje modele koje nisam probao.
|
Jel to daljinski sistem i kako se spaja na razglas?
|
Nije daljinski ide kabal u ulaz za slusalice na mikseti,mozes da dokupis bazu i odasiljac pa da bude bezicni prenos.
|
Lepo je sto si kupio te slusalice.Verujem da rade svoj posao:D
Mogao si mnogo jeftinije da prodjes.....za 100-150din,1-2euro kod kineza.....;) |
In-ear monitoring
Interesuje me postoje li in-ear slusalice za monitoring, ali da nisu bezicne, meni odgovaraju kablovske jer sam klavijaturista, a uvek se nekako nabijem iza zvucnika pa imam slab pregled cele svirke. I koliko li to kosta, posto su ove bezicne od 200E pa na vise, dal je ovo jeftinije.
|
Imas brale dobru varijantu ja ih imam AKG IP2 to su identicne slusalice kao u bezicnom sistemu koji je dosta skupo bio rade odlcno samo napravis nastavak kabla posto one imaju malu duzinu ustekas se i nema da te boli glava, cena je oko 60,70 eura tako tu negde.....POzzzzz
|
Znaci, rade super, sve se lepo cuje? Jel na njima samo kabal ima, ili ima jos i ono za stelovanje jacine?
|
|
Ima li neka jeftinija varijanta prenosa za slusalice? (do 200e)
|
Vodi druze racuna da ne ostetis sluh sa slusalicama.Nije ti to bas zdrava varijanta a zdravlje je na prvom mestu!!!
|
jel pjevaš ili samo sviraš?
...razmišljao sam o slušalicama ali me strah da na jednu neću čut dovoljno kada gitarista piči kraj mene na pojačalo i bubnjar ima akustični a ako turim 2 onda ne čujem ako neko nešto viče.. Zašto su te slušš toliko skuplje od običnih, zar neke jeftinije ne bi odradile posao? |
Odlucio sam uzeti monitoring slusalice...googlao sam malo po muzickim radnjama u BiH i mogu reci da se nema nekog izbora u cijeni do 80e.Jedino sto sam nasao povoljno je SHURE SE 115 i neke DJ in ear headphones Allen&Heath Xone XD20 za 50e.Ja sada ne znam da li su ovo uopce monitoring slusalice ili obicne sluse za playera.Jer meni trebaju slusalice koje daju vjeran zvuk koji izlazi iz mixete, a ne koje ce izbacivati uljepsan zuvk.
Ako imate bilo kakav prijedlog gdje bi mogao jos da pogledam i koje da kupim. Pozdrav |
@zsimonovic
A od kutije pored uveta se ne gluvi? :) Mnogo je bolji in-ear, mozes kontrolisati jacinu. Nije bolji od klasicnog monitoringa ali je to jos jedna ili dve kutije koje treba da se vuku. Jbg, nema dva dobra. :) Pozzz |
Kako mislite vjeran zvuk? Za koju vam je to upotrebu, koncert ili kafic??? Moj kolega kao i ja smo na svirci u kaficu probali, i vjeruj mi na "tonskoj" probi se culo prefantasticno kao i na ostatku svirke, zbog preampa za slusalice u mixeti... jedina je mana sto se tice toga da dosta mixeta ima 1 izlaz za slusalice pa tako i ova sto smo mi koristili, pa je pjevac stavio sebi in ear "sluše"... :( ali postoji "konverter" za vise slusalica... no to nije sada bitno... Vjeruj mi shure slusalice (jesu dobre) kao i ostatak njihove opreme, ali mislim da ti nece trebati, koristi jedne obicne slusalice (od mp3 playera, mobitela.....svejedno) sa stereo bananom (dvije crne trakice na bananici). Licno sam probao taj in ear, i svidio mi se, prihvatljiv mi je zvuk bio, dosta se ljudi zali na taj in ear monitoring, al to je valjda kako kome paše..... :D tako da nemas potrebe, da se trošiš sa novcima... :D veliki pozdrav kolega. I pricekaj jos malo da netko od kolega napise nesto, jer ipak je monitoring jedan poseban pravac u nasem glazbenom svijetu :)
|
@ Mirandess,ako sam dobro shvatio tvoj predlog,glupo je davati novac za pravi ear monitoring i slusalice,dovoljno je uzeti one sa pijace za mp3 player i super?
|
ne, zavisi jel' koncert ili je obicna svirka..... Nisam rekao da je "glupo", rekao sam da ne trosi novce, odnosno da (ustedi) novac,( da imam pare, prvi bi kupio pravi in ear)..., ako je vec za kafica(sto mogu predpostaviti) da covjek sto bolje prodje sa novcima..... A dobit ce opet dobar sound(u usima sa mp3 slušama) :D a ako je koncert u pitanju onda ne gine shure ili "skoljke" koje se prave prema izvodjacu, one su cini mi se oko 200€.....
|
I sve to iz izlaza sa slusalice...ono na mixeti gde pise "phones"? :lol:
Steta samo sto ove glupe mixete imaju samo jedan izlaz za "phones" pa moze samo jedne slusalice,to je veliki propust proizvodjaca. |
Radim u diskoteci trenutno pa zelim rijesiti problem preglasnog zvuka da pritom cujem konkretnije svirku odnosno pjevanje, svaki triler.A Zbog prevelike glasnoce,velikog prostora i buke ponekad cujem izoblicenje zvuka.A "vjeran zvuk" kolega @mirandess znaci, da na slusalicama zvuk ne odudara puno od zvuka koji izbacuje ozvucenje.To je razlika ovih obicnih Hi-Fi slusalica od marku na kojoj npr. uvijek ima dovoljno bassa, visokih uvijek i sve zvuci super,takve slusalice izbacuju uljepsan zvuk a kada ih skines i cujes pravi ton prepadnes se:)
|
Kod odabir InEar slusalica je primarno,koji ces instrument slati na monitoring.
Zasto? Svaki InEar ima odredjene specifikacije i namenu,tj predispoziciju za odredjeni instrumenat! InEar za bubnjeve zvuci neupotrebljivo za vokal,jos manje za gitare...itd. Hi-Fi slusalice zaboravi...."njente",zero!! Imam BOSE InEar,isprobao na PA sistemu zvuce neupotrebljivo,na HIFIju "orgazam"! Licno koristim InEar 4 komada,od slusalica, Sennheiser,Shure SE310,Hearsafe Moja preporuka za generalni sound(keyboard): Sennheiser IE4 Za vokal: Shure SE215 |
A je li potrebno neko "pojacalo" za slusalice ako se kace na aux kanal na mixeru?
|
Po moguctstvu crest audio 8001...
|
Sennheiser MX-470
Sennheiser MX-470 cca 25 eur ,vokal se čuje sasvim O.K. a mislim da je to ono što većina želi čuti u ovoj vrsti ''monitoringa'',one sa ''pijace su stvarno za ništa...naravno da za više para ide i više muzike,al ove gore spomenute su neki minimum po mom ukusu
|
Kod mene u bendu koristimo predpojačalo za slusalice sa 4 izlaza(košta oko 80eur.) svatko se pojacava koliko hoce da cuje u slusalice,a posto koristimo digitalni mixer,tocno mozes odredit koji instrument tj,kanal hoces u slusalice i zakon je!
Kontrola je odlicna nema bezpotrebnog pojacavanja i ndglasavanja jer se tocno cujes onoliko koliko treba.... Napominjem da koristim slusalice od mobitela i odlicno završavaju posao! |
Jedno pitanje,da ne otvaram novu temu. Gde ubaciti Akg Ip2 u Behringer PMP2000,da dobijem stereo sliku.Da li je to moguce?
Dodato: Moze neko da mi odgovori? |
Mislim da mozes da kopcas te slusalice nisam siguran. Kod mene na PM600 kopcam na Phones.E sad kod tebe ne znam.
NordX |
Citat:
|
Vidim da je tema jako stara...da li netko koristi IN EAR za aranžersku svirku??????
Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk |
Probao sam ali nije baš praktično. Svaki put moram skidati bar jednu slušalicu kad dođe gost i želi naručiti pjesmu ili zbog komunikacije sa konobarima ili drugim članovima ako sviram sa još nekim.
Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:15 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org