![]() |
Izvorna dvojka
Pozdrav kolege..trazim ritam ako neko ima dvojku izvornu sa onom pratnjom kao gitarica ili nesto...pretrazio sam citavu rubriku ritmovi i nigdje nisam nasao ovu temu, ako je vec neko postavio, izvinjavam se ako sam preskocio...znaci treba mi izvorna dvojka sa onom pratnjom npr. za pjesmu Adidas dimije ili slicne izvorne pjesme, ocu malo da pocnem skidat izvornjake a treba mi dobra dvojka za to...unaprijed se zahvaljujem
Pozdrav Hare |
Koja ti je to izvorna Adidas dimije...:lol:=))
|
Mirsada i jarani - Adidas dimije
neznam jel izvorna ili je neka zajebancija ako oces pogledaj na youtube imas li ritam? |
nemam...:lol:
|
iiiiiiiiiiii?????????niko nema??:S:S:S:S
|
Jarane, ja ti stvarno ne znam, koja ti je to dvojka ????
|
Pa, sportska...., Adidas...:lol:
|
"Od izvora dva putica"...
Izvorna...zajebalo vek!!! |
Ja mislim da pesma adidas dimije nikako ne moze da bude izvorna jer u vreme od kada poticu izvorne narodne pesme nije postojao adidas to je novokomponovana pesma
|
mozda nije izvorna ali eto evo pogledajte http://www.youtube.com/watch?v=xa0VJUGAmvk
|
uglavnom ljudi ja trazim ovakav ritam kao na ovoj pjesmi
|
Harise,ovo se ne svira na aranzeru.
Posto se na ovakvom ritmu pevaju samo ovakve pesme. Ne pomaze ti ni sempl sargije. |
naisao sam na jednog covjeka koji je odsvirao ovo na aranzeru i trazio sam ritam danas od njega ali mi se jos nije javio
kontam, da nema ko od vas pa da okaci na download evo pogledajte http://www.youtube.com/watch?v=IB1FtTPKjwg dole mozete vidjeti moj komentar (kad sam zamolio ritam) |
moze se za boju uzeti naprimjer, bouzuki
|
cak i mislim da svira na bouzuki boju i jos mu je dole pa50 (koji ne podrzava semplove jel tako?)
|
ali malo kad se zagledam u ekran ovo je pa80, mada to nije bitno
|
Kako se danas klasificiraju pjesme i muzika na netu,prilikom trazenja
ova pjesma spada u grupu-IZVORNE.Jer ako trazite ovakvu vrstu pjesama nece te je naci ni pod NARODNA,ni FOLK,ni TURBO FOLK,ni ZABAVNA.... Nekadasnji smisao naziva IZVORNA je izgubio svoj smisao.... U ovakvim pjesmama se drmaju obicno samo DVOJKA i neki DISKO. Od instrumenata,obicno violina,shargija,harmonika, a pjevanje je specificno. Ne slusam ovu vrstu muzike,ali covjek nekada ne moze pobjeci od nje,pa ponesto udje u uho. Koliko se sjecam ima dio teksta u ovoj pjesmi koji ide: ......a u moje prije,Adidas dimije......;) Izvornjaci su se inace modernizovali,i koliko sam vidio,moze se odsvirati na aranzeru,i violine a za sempl shargije ne znam da li imaju.:) PA50 nema sempler-to znas i sam a pitas. PS:Svako ima svoj ukus i ja ga postujem.Ali Hare,pa ti ides u muzicku skolu, a izvornjaci,stil sviranja,stil pjevanja i tekstovi-nigdje veze sa tvojim obrazovanjem. Pozdrav, |
Ma nema veze sa muzickom skolom!
Decko svira i slusa sta mu je volja. |
Citat:
""PS:Svako ima svoj ukus i ja ga postujem.Ali Hare,pa ti ides u muzicku skolu, a izvornjaci,stil sviranja,stil pjevanja i tekstovi-nigdje veze sa tvojim obrazovanjem."" Ja nevolim toliko klasiku koliko volim narodnu, a sve u svemu, Bog zna sta ce ti neko zatrazit na svadbi... |
Napisao sam Vlaxxy,kao sto si vidio gore,da postujem svaciji ukus,
i naravno da svako ima pravo da slusa i svira sta hoce. A da ima veze sa muzickom skolom-ima brate.Njemu je 13 godina, i treba da napreduje-a sa "Adidasom" i slicnim-sumnjam. I na kraju-naravno da protiv ove vrste muzie nemam nista. PS: Ne bi bio Vlaxxy,kad ne bi dodao-ako ne moze na usta moze....:D |
ali kad vec sviram narodnu muziku sta fali da naucim jednu izvornu?
|
Ne fali nista-oderi i ozezi....;)
|
da...:D:D
|
To su kao saljive pesme,pevaju ih Krajisnici.Po meni to nema veze sa mozgom al ajde.Izvorna muzika je ona kod koje se ne zna ko je napisao i prenosila se sa kolena na koleno i to je narodna muzika a ovo sto mi sviramo je novokomponovana i turbo folk muzika i ne moze da se uvrsti u narodnu muziku.Izvornu (narodnu) muziku svira Ljubisa Pavkovic,on neguje tu tradiciju sa svojim orkestrom.Saban Saulic je novokomponovani pevac kao i Bora Spuzic Kvaka,Toma Zdravkovic,Dobrivoje Topalovic,Zoran Jovanovic,itd.Ove dvojke sto mi sviramo na veseljima to je isto sve novokomponovana muzika.Ovo sto se sad snima to je Turbo folk,avona tuc,tuc.........
|
javio mi se jedan clan i reko je da ce mi poslati ritam...a mi ovdje raspravljamo sta je izvorna...hee jooj...
|
Kad naucis "Adidaske",onda predji na "Puma","Nike",....itd:)
|
:rotflol::lol::rotflol: joj sejo, ala bas volis da se zezas hehehehe:Dzaboravio si reebok
|
E Hare,mlad si ti,pa se ne sjecas nekad najpoznatije marke tena,
a naziv im e bio: SHANGAJKE Pitaj oca u kojim tenama je radio fizicko.:) |
neznam za te tene i jel se zovu tako ili kako vec....ali pitat cu ga...
|
I ja ne sviram te neke izvornjake(svega 4-5 komada) ali moram priznati da sam na ADIDAS dimije do sada bar uzeo 2000eur. po raznim svadbama i svirkama u mom kraju je ta pjesma neezaobilazna zasad. Znaci nisam je ja izmislio i ne palim se na nju al ako narod trazi,voli i placa daj mu nema pametovanja. pozz
|
Kad vec mozes uzet tolko para,samo deri bez obzira kakva je pjesma
|
Citat:
Hare...ogluveces skidajuci ovakve pesme...:lol:...nadji nesto stvarno izvorno pa skidaj,nesto sto ce se uvek slusati i voleti...Ovi sad furaju Adidas,sutra ce Nike i tako u krug..:D...al ce zato na primer NE KLEPECI NANULAMA zauvek biti hit...;) |
E to je sjajna pesma...
|
@rolandinjos
ma skidam ono sto mi se god svidi i sto mi dodje pod ruku....slusam i one "normalnije" izvorne pjesme da tako kazem, one BAŠ izvorne vaxter ti to ozbiljno velis za pjesmu? |
Hare skidaj sve sto ti se svidja...samo bojim se da pesme ovog tipa niko slusati nece za godinu ili dve...
|
mozda nece...ali ipak znam da odsviram za svoju dusu..
sejoroland i rolandinjos, koliko je vama godina ako nije tajna, posto se sjecate sangajki i tih starijih tena |
Taman Hare,taman...:lol:...
Da nisam pazio imao bi sina tvojih godina...;) |
AAAAAAAAAHAHHAHAAAHAHAHA....ADIDAS DIMIJE!!!! =))
kao dimije samo fora adidas...oooojjooooj...haahhahahaaaa=)) hare brate maleni..pa ovo je sramota reci da sviras i za svoju dusu..bez uvrede... ooojooj pa ja nisam ni skontao ovu temuu..oo ljudi moji...[-O< sad cu da napisem pesmu...dimije 1. maj Pirot.. samo neko muziku nek uradi.. |
ja sam samo ritam trazio....ako vam je pjesma "seljacka" (kolko sam shvatio iz vasih postova) nemojte onda nista ni pisat....ako je vec neko uzo brdo para za ovu pjesmu nije me stid niti skidat niti svirat ovo....
|
Za onu pesmu sam mrtav ozbiljan, Harise.
Ne klepeci nanulama je stvarno sjajna pesma. |
Trenutno vrijeme na Forumu 14:33 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org