![]() |
Brisanje samplova na korgu TR-u
Ljudi dajte recite jel na TR-u mogu BEZ sampling opcije brisati samplove Koji su vec ucitani u njega, npr imam ucitan svoj set od nekih 55mb i kad ucitam par samplova pise memori overflow i naprimjer da obrisem te samplove koje sam naknadno ucito da mogu Ucitavat i pregledat druge, napominjem TR bez Sampling uppgrade-a.
|
nadji tutorial za TR tamo sve pise,samo da te obavestim da moze...:D
|
zaboravio sam ta te pitam koliki je tebi RAM,sta ti pise kad palis klavijaturu
SLOT1 32 SLOT2 32 ili nesto drugo?ovo ti je ram od 64mb a ti mozda imas od 32mb pa zato imas problem da ne mogu svi semplovi da se ucitaju....pozz |
Ja bi rekao da ne moze brisati pojedinacno semplove iz ram memorije ..bez sempler boarda
|
Ma imam ja 64 mb rama ali kad ucitam set ostane mi tek 10ak mb, i kad ga napunim dok pregledavam ostale samplove (znaci ne iz svog seta nego sto sam skinuo sa neta), pa me zanima kako brisem, u uputstvu nisam nasao zato sam i pitao vamo jer sam sjuzio da svako prvo kaze pogledaj uputstva, pa sam ih i pogledao ali nisam nasao.
|
Mislim da ne mozes brisati semplove, ako ti nije ugradena sampling opcija !!!! Ali opet ne znam :confused:
|
Mogu da se brisu semplovi bez sempling boarda, nemojte siriti dezinformacije....:)
|
probaj......
Predpostavljam da znaš sa korgom da barataš no probaj preko kompa ovako:Otvori set sa kartice (moras imati čitač kartica u kompu ili čitač kartica kao usb) na kompu.Kad ti poređa imaš: folder+KSC+PCG+SNG.Otvori folder.Sad ti poređa foldere+KMP.Izaberi i Obriši šta ti netreba ali i folder i to KMP istog imena(možda prvo na klavijaturi vidi i zabeleži šta ti netreba).Upali korga i takvu (˝delimično izbrisanu˝)karticu ubaci u korga i loaduj.Tamo gde nema boje ispisivaće ti .......skip (pritisni).I tako dok neučita ceo set.Kad učita set idi na: save all,imenuj set i snimi ga na karticu.Posle ugasi korga skroz.Zapali ponovo,loaduj taj set koji si predhodno snimio i trebalo da imaš mesta.;).
|
Mogu da se brisu semplovi bez sempling boarda, nemojte siriti dezinformacije....:)
Pa dobro Milan reci vise kako ??? |
Vladimir68 u pravu si jedino tako,i sam tako radim,iz postojeceg seta samo na taj nacin mozes izbacit semplove,iz rama da bi obriso treba ti sempler board...al evo cekam Milana da objasni puno bi nam pomoglo u pitanju je TR
|
Samo ugasis klavijaturu i ponovo ucitas svoj set, nema vise onih koje si naknadno ucitao, nadam se da sam pomogao...:)
|
moze to sve da se odradi na klavijaturi samo je malo uvrnuto...NIJE MNOGO ,SAMO MALO....ovako:prvo odaberi semplove koje hoces da imas.moras da zapises(npr na papir).pa sad harmonika ti je na A21 i kad otvoris onaj OSC pise ti npr RAM 14 sopran harm.......moras da vodis racuna gde je koji sempl bio jer ako ne budes ucitavao neke smplovve pre tog 14-og onda ti ta harmonika nece biti 14 vec npr 8,9 nij nie vazno a na 14 ce ti doci neke gajde i zeznuo si se...e sad ucitaj redom semplove jedan po jedan koji hoces snimi novi KSC i resio si problem....eto ako ti nesto ne bude jasno pokusacu jos detaljnije da ti objasni ako ti neko ne objasni jednostavnije..pozzzz
|
Ahahahahaha boze dragi...brale:
Fino idi u Sampling menu, i nadji svaki KMP koji ti ne treba, onda fino na DELETE brisi jedan po jedan al ne zaboravi da ukljucis DELETE SAMPLES TOO znaci da brise i Samples od taj KMP...al prvo skontaj koje ti KMP ne trebaju. |
Da, znam da pita za TR,pa to GALA,ja tako radim jer drukčije nisam uspeo a da nebude mnogo komplikovano.No ako je neko uspeo dugačije-jednostavnije neka napiše probaćemo.........što da ne.A naravno da može i na samoj klavijaturi kao što kažu kolege Basari ... i Milanche.... , no izgleda mi jednostavnije ovako preko kompa.Pa neka proba kako choće.POZDRAV.
|
A, za koju klavijaturu ti to Nedime...:D
|
eto nedim ti je isto to objasnio samo sa druge strane:D
|
Za bilo koji Triton.
|
nedim ti je to objasnio kao oni profani na fakultetu imas to imas to eto kolege tako se to radi,e sad sto pola nije shvatilo o kojim se terminima radi nema veze:D
|
Pa Milance ja sam mu objasnio KAKO se to radi al nemam nameru valjda
da sednem i pisem Manuale ovde...ako on nezna sta je Sampling il Delete ne verujem da bi sad mogao da sednem i da ga ucim 6 godina ono sto ja sve znam...pretpstavljam da on ima predstavu o cemu se radi i zato odgovor je bio samo tako cist o vezi toga i nista okolo. |
a sta ako nema predstavu?:D
|
pa dobro nedime a gdje je sampling opcija bez sampler boarda na TR-Le A?.....Milan to znamo svi ugasis sint i gotovo,al cova nije pitao to....
|
E onda samo mu bog moze pomoci.
|
e o tome ti pricam
|
Ne o tome, ja sam sa time odgovorio Milanchetu...Sampling opcija ne dodaje
Delete opciju, Delete opcija je vec tamo, Sampling opcija je hardwerska koja nema nikakve veze sa softwerom niti dodaje funckije, jednostavno to su inputi koji ce ti omoguciti da Sampliras u sintu...al...naravno ako znas sta Sampling ustvari znaci...a u nasem fazonu je sampling uzmes moj KMP i loadiras tamo al nazalost to nema nikakve veze sa Sampling il Board...Board je Inputs za Sampling. Mislim na fizicke ULAZE/INPUTE. |
Pa ako nema sampler board ,ako nema čitač kartica na kompu itd,itd.....stvarno mu, što kaže Basari...samo bog može pomoći.:lol:
|
Nedime!!!! tu funkciju nemozes pokrenuti bez sempler boarda....nemozes uci u sempl niti ga dorađivati....Na TR-Le.....i vec provociras polako znam ja sta je semper i semplovi vise nego ti,spavam s time moje semplove i ritmove su culi svi ovdje,a tvoje niko,i zato nemoj da vrijeđaš
|
ljudi mene ja samo zanimalo kako da brisem samplove:
1. dok je klavijatura upaljena (bez gasenja klavijature jer ves imam ucitan set a ubacivo sam neke dodatne pa mi je ponestalo memorije, svi znamo koliko tr-u i le-u treba da ucita set) 2. na klavijturi koje nema sample board (znaci kad stisnem unu tipku sampling mode ispod media pise mi da to nije instalirano) 3. Da ne brisem nsta preko kompa jer mi ne treba komp (set ne diram nego samplove koje sam naknadno ucitao znaci imam set sa 92 sample-a, trebam obrisati 93. , 95. i neke druge) Danas sam pricao sa kolegom koji ima studio i bavi se time vec puni niz godina mi je rekao: TR i Le (bez ugradjenog boarda) to ne mogu dok triton Classic (?), studio i extreme to mogu Hvala vam na trudu |
koliko ja znam kad nesto ucitas u bilo koju RAM memoriju onda nema brisanja,jedino kad ugasis tu memoriju onda se sve brise.mozes samo da dodajes...
|
Auuuu Care........~X(Izgleda da će ˝nam˝to teško ići.Tebi ako korg izbacuje memori overflow znači da ti je RAM pun ,i da bi nešto tu ubacio moraš nešto izbrisati.To se na TR i Le korgovima radi na predhodno opisane (ovaj ili onaj) način-e i nikako drugačije.A bio on upaljen-ugašen.......Ti si naveo da želiš brisati semplove i oni se jedino tako mogu brisati.Ako hoćeš da ˝brišeš drugačije˝ ti lepo promeni mašinu.A na Tr i Le ,semplovi se mogu brisati i ubacivati novi,možda jeste malo komplikovanije ali može.Očito nismo na ˝istoj talasnoj dužini˝.
Milanche:možeš da doješ ali samo dok ti dozvoljava RAM ,a kad se napuni da bi nešto ubacio moraš nešto izbrisati,inače ti izbaci memori overflow . |
vladimir68,jasno mi je sve to sto si rekao...
JA DIZEM RUKE OD OVE TEME,dosta je vise objasnjavanja ispisali smo preko tri starane svakavih objasnjenja i sva su tacna prema tome ko pazljivo cita sve ce mu biti jasno.pozzz svima |
Jedan predlog....:)
Nemoj ucitavati svoj set kad probas neke semplove, nece ti bas brzo zafaliti memorije...:cool: Edit: Eto i cetvrte strane....:lol: |
Ma ja sam skuzio sta me zanima. hvala vam
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:56 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org