![]() |
Roland E60
Da li se isplati uzimati ovaj aranzer?
Mozete li mi reci neka iskustva sa njim ili mi dati informacije (memorija i te stvari)? Da li je bolji od Pa 80... |
Jarane sad sam bio na youtube i gledo raju sto svira na pa800...nema dalje jarane...hebo pa80, ja bi na tvom mjestu skupio od tezgi jos para i uzo pa800...
a kutije ce doci same...mislim stvarno..jes da je malo skup, ili da sacekas da padne cijena...na tebi je da odlucis |
mada nije ni ovaj roland los, sad sam vidio sliku...
a sta mislis da uzmes e80?? jebiga ja sam korgovac roland nije moja struka:D |
Harise...smanji glumu malo i NE PSUJ U POSTOVIMA.
Imas 14 godina. |
izvinjavam se zbog psovanja...
sta mislis pod "smanju glumu malo" P.S. sam sam reko da nisam rolandovac;) |
Pa...video si sliku i procenio da nije los!!!
Mislim...okreni se malo oko sebe. |
Harise,ti regionalno po, mjestu gdje zivis bi mogao biti u mojoj
nadleznosti i zato nemoj da me brukas.;)Psovanje u pisanju,i nije bas nesto narocito,s obzirom da je ovo net i forum,a i mlad si za to.Moze se stvoriti neka pogresna slika....o samom tebi.Toliko.... Inace,prava slika i uzitak svirke se ne moze osjetiti gledajuci youtube. @emirt Emire druze,evo pratim malo tvoje pisanje a ponesto i na chatu.Ti ides iz krajnosti u krajnost.Jednom pitas za Tyros,pa za E 60,pa PA 80.... Moras biti odlucniji-znaci,imas toliko i toliko novaca i sta mozes za te novce kupiti.Neces ovdje dobiti nikada objektivan odgovor,nego samo realno stanje koliko koji sint kosta.Malo je objektivnih ljudi i "svaki cigo svoga konja hvali". A i tema ti je nezahvalna,za odgovor. U svakom slucaju E60 je sasvim solidna klavijatura,ali nema semplera i to joj je mana. PA80 se moze nabaviti samo polovan,i u nju se mogu ubacivati semplovi i kada je dobro sredjena,odlicno zvuci.Ali da je naci dobro ocuvan.... Nisam napisao nikakvu mudrost,ali moras poslusati uzivo negdje ono sto te interesuje,i onda ako ti se svidi-kupuj. Pozdrav, |
@Emirt
Na pitanje :Da li se isplati uzimati ovaj aranzer? ---Isplati se!!!!! Na pitanje : Mozete li mi reci neka iskustva sa njim ili mi dati informacije (memorija i te stvari)? ---Imas brate zvanicnu specifikacuiju na njihovom sajtu,pa tako mozes uporediti!!!!!A sto se tice iskustva,toga imas pisano po forumu (samo malo bolje potrazi)........... Na pitanje :Da li je bolji od Pa 80... ---Ko ti da realan odgovor,njemu svaka cast!!!!!Suvise su razlicite klavijature!!!PA80 je u svoje vreme bila Korgova klavijatura visoke klase,a E60/50 nisu bile klavijature visoke klase!E80 je visoke klase...... Sa druge strane gledano,PA80 je starija klavijatura ,a E60/50 je novija............. I tako dalje................. Poz!!! |
Ljudi, hvala vam...
Ipak je najbolje da ja sam isprobam kljave i da uzmem sta mi odgovara. Sejo je dobro zapazio da idem iz krajnosti u krajnost i da stvarno ne znam ni sam sta cu. Ipak da vas ne smaram sam cu odluciti mada mi je Milance malo otvorio oci sad. ;) |
Veruj mi ovde nikakve odgovore beces dobiti na tu temu...
Ja sam zaboravio na KORG-ovu PA seriju od kada sam presao na Roland-a E - seriju.... Roland i KORG dve razlicite price pa ko sta vise voli ... Svirao sam PA 60 sada sviram na E - 50 i ne menjam Roland nikada vise to je to....! |
Ja bi ipak pre uzeo PA80, jer sto jes' jes'...Barem ima 16MB semplova...Mnogo znaci i tih 16, ako nemas para za bolju kljavu...Ili uzmi PA50 sa nekim AKAI semplerom pride...Mislim da bi to bila jos bolja kombinacija, jer u eksterni sempler stane i vise od 16mb...
Na tebi je da odlucis...;) Pozdrav |
99 % je da uzimam Roland E 60.
Mnogo je bolji od Pa 80, a kosta 110 000 dinara nov... Sto je kao Pa 80 polovan... Usb, podela kljave na 4 dela, 76 dirki, aftertouch... Jos mnogo toga da ne pricam vise... Sempler ne koristim i nemam nekog iskustva sa njim tako da cu preziveti to... ;) |
Pazi, ja imam E50 i poprilicno sam zadovoljan (a e50 i e60 su, u sustini, isti zvucno). Jedino bih bio zadovoljniji sa E80 ali on ima daleko vecu cenu.
Evo primera kako zvuce demo pesme iz E50 ali SA POSEBNO NASTELOVANIM EKVILAJZEROM NA MIKSETI! http://www.speedyshare.com/662119976.html Sempler nema. Ali zato se sredjivanje ritmova odigrava neverovatno lako kad udjes u stos.Isto se odnosi i za midi fajlove. Dodavanjem memorijske kartice dobijas da mozes da imas onoliko ritmova koliko moze na kartici da stane a i user programa. Ucitavanje je trenutno sa kartice, kao da su u internoj memoriji. Ima vrlo interesantan guitar mode koji lako moze da se implementira u ritam! Ima 4 OTS u svakom ritmu...to ti je kao da imas 4 user programa upisana u sam ritam. U okviru jednog OTS-a zapisujes boje kojim ces svirati i njihov odnos, efekte,sve...brzinu ritma, varijaciju, itd. Zvanicna cena E60 je 1260 evra |
roland e50 bre:)
Care,ja sam uzeo e50 i sad kad sam posle nekih par meseci usao u dosta fora za nju,ne bih je menjao za korga,ali ta klavijatura (posto ti je moj izbor da uzmes e50,jer je ralika izmedju e60 u broju oktava) ,u stvari,svirka sa njom ce ti biti kompletna ako uzmes tritona,ili Rolanda xp30 (opet kazem,to je moje misljenje,posto radim i narodnu i zabavnu muziku)
Pozzzz |
Bokig800 je potpuno u pravu !
|
On je ovde napisao nekoliko stvari, a ti si rekao da je u pravu. Na sta konkretno mislis?
|
roland e50 bre:)
I jos jedno (opet je to moj zakljucak),slusajuci na svirkama kako radi Korg (Pa 50,60,80),cini mi se da nikad nece dobiti onu snagu "izbacivanja" bubnja iz razglasa,jednostavno,Roland taj aranzerski deo izbaci,bas ga zakuca,drugim recima,mislim da je Rolandov bubanj mnogo jaci od Korgovog....mada,slusajuci par svirki,Pa1x mi se svideo i po meni je kompletna sprava....ali,care,tu ti je i cena:)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:33 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org