![]() |
Kada ste zapoceli karijeru?
Evo, jedno prosto pitanje za sve...Kada ste zapoceli svoju karijeru i pronasli sebe u svetu muzike? Ja, doduse, nisam nigde jos svirao (sem u svojoj sobi :D), ali nadam se da cu na sledecem letnjem raspustu poceti...
Ostali? :) |
e ovako prvi put,doduse nije prvi put,ali kad sam nesto konkretno poceo da shvatam i da kontam da volim to je u 4raz osnovne skole. Uzeo sam harmoniku od dede il tjaleta ne secam se i znam da mi je deda pokazao,iako ko sam znao nesto,pokazao mi je neke seme za svirku i naucio me uzicko kolo. Posle toga sam kupio Rolanda EM50 il 55 tj ne ja nego tjale. i tu sam poceo da kontam neke stvari oko kljave. E sad u 15 godini kupujem PA60 i vezbao sam jedno pola godine,dok nisam poceo da sviram,uglavnom me tjale vodio sa sobom,svadbe ispracaji. 18 godina drugar(sadasnji kolega pevac) skontali se i poceli da sviramo,po kaficima. Ewo danas imam PA800 i dalje suradjujemo. Ukratko kako sam poceo ... :)
|
Prije 12 godina sam poceo nesto realno, uvijek mi je muzika i svirka bila zelja vec kao djete, molio sam stare da mi kupe harmoniku, to su i uradili, poklon za moj 8 rodendan, mala djecija harmonika :D. U 15 god upoznam jednog harmonikasa na nekoj festi i zamolim ga da mi objasni osnovne stvari. Imao sam sa njim par casova, i bas cudno prvu stvar sto mi je pokazao i koju sam ja ucio to jeste uzicko kolo, a dosta drugova su takodjer poceli sa ucikim kolom ????
Eto kako sam ja poceo, pozdrav |
Evo brate ja sam poceo ljetos da sviram po festama itd. Sada sviram u jednoj kafani, svakog petka ja i pjevac.
P.S. pecem zanat hehe |
Pa pre mozda 10 godina (kad sam imao 6) zvao me Zdravko Colic i rekao: ,,Brate treba mi klavijaturista ae da ga zamenis na koncertu''. I ja rekao ae evo me stizem... :))
Salim se, kad sam bio prvi razred nasao neki mali sintisajzercic i poceo da udaram. Matorci videli da me to zanima i da se samo sa njim igram i nasli mi ucitelja da mi malo pokaze. Posle mi kupili neki malo ozbiljniji instrument i tako, sve do danas. ;) |
E dobra teme,svaka cast!
Ovako,ja sam poceo od cetvrtog osnovne da sviruckam.Kako? Brat mi je krenuo u srednju uciteljsku skolu i ima li su cas harmonike,kupio je harmoniku i vjezbao za skole.Meni nesto taj instrument lijepo izgledao,uzeo da probam,svidilo mi se,i malo po malo pocnem nesto vezati,heh! Prvu pjesmu koju sam skinuo,dobro se sjecam bila je ona Coban tjera ovcice,hehe! Et tako,nisam ostao na harmonici,imao sam neku djeciju klavijaturu(tada sam to zvao cincajzer hahahaha). I ostao sam na cincajzeru,al danas to cudo sa dirkama zovem klavijatura. PoZz |
Stari mi je svirao harmoniku dugo,dugo godina,a mene je prvi put poveo sa sobom na (moju prvu) svadbu kad sam imao 10 godina i od tada evo tezgarim već 30 godina.Muzičku karijeru nisam pravio(samo niža muzička) jer sam otišao na medicinu i pored rada u DZ još uvek tezgarim.
|
Poceo sam da sviram KAVAL il FLAUTU kako god vec zovete to kad mi je bilo
negde oko 6 godina...posle sam poceo Gajdu i Zurlu i sa 13 poceo sam Sax i Clarinet al vec na tezge. Oko svoje 21-22 godine ostavio sam to i presao na klavijature al i dan danas sviram Zurla, Gajda i Flauta kad mi treba u studio. |
1993 imao sam 10 godina i zahvaljujem se mojim roditelima sto su me uvjek podrzavali.........pozzzzz svima
|
Huh..cekajte da se prisetim redom..
Kad sam imao 6-7 godina moj drug imao je jedna mala harmonika od 40 bassova i on me zarazio. Igrali smo se kod njega a meni stalno oci u harmoniku. Onda kuci sam poceo vaditi mozga mojima...i sa 8 godina upisali me u nizoj muzicku skolu... Bio sam dobar ucenik i solidno napredovao, onda sa 13-14 godina uzeo me jedan pevac da se priucujem u njegovoj grupi... Kupio sam tada korg i3...to vreme bio avion... I tako poceo sam da ulazim u svet aranzere do dan danas. Mogu reci da muzika je bila moja najveca zelja... i kad sam isao da sviram bio sam presretan.. Nazalost to vise nije tako...zelja me je odavno prosla... Ne zbog muzike..nego zbog ljudi. Sad radim samo za para i da se prezivi. |
Kada se najmlađa tetka (ćaletova sestra) udala pre 30 g ostavila je kod nas kući negde iza ormana malu harmonikicu što joj je majka (moja baba) kupila za pedagošku školu.Plaćena 103.000 nekih para.Slučajno sam je našao i počeo krišom "muzicirati"....
Pored posla u špediciji ubode se po koja svirka (svadba,ispraćaj...).Ništa ozbiljnije i veliko. |
Od mandoline u skolskom orkestru, preko harmonike u muzickoj skoli, pa gitare u rock grupi do klavijatura. Sada sviram PSR3000, a put do nje je isao preko neke TIGER klavijature, pa onda KORG POLY800, YAMAHA DX7, DX21, PSR1000 i na kraju PSR3000 i KORG X5D. Po ovom POLY800 videcete kad je to bilo (ko je uopste cuo za taj sintisajzer). Dakle, od svoje 7. godine se na neki nacin bavim muzikom.
U profesionalnom smislu, 1990. godine sam poceo da sviram u jednom restoranu, i od tada pored toga sto radim u drzavnoj ustanovi, zivim od muzike. Jbd, svi znamo kakva je plata u drzavnim ustanovama. Osim klavijatura, od 1999. godine sviram i kontrabas u jednom akusticnom starogradskom orkestru. Inace, sada imam 39 godina, znaci nisam bas nov u tom poslu. |
Poceo sam da sviram sa 5-6 godina, tj. moj me daidza ucio osnovnim stvarima..poslije jedno 2god sam poceo da ucim sam i nastelio sam se na jednu svirku u kaficu kad mi je bilo 10-11god..to je bilo moje prvo sviracko iskustvo u kafani...poslije toga radim rodjendane i tako te stvari a donedavno sam "dobio posao" u jednom kaficu u kojem sviram svake subote......trenutno zavrsavam nizu muzicku skolu...toliko od mene, pozdrav!
|
Pitanje je bilo kada ste započeli karijeru a ne kad ste se prvi put uhvatili za instrument?!:rolleyes:
valjda treba pisati gde ste i kada prvi put nastupali.... |
dal mi verujete da pojma nemam..znam samo da sam picio hrmoniku od 10god..pa presao na klavijature sa 16 i zaje*o se. ovo moze svaki debil nauciti.
a kad se setim koliko sam lomio prste uceci solfedja i 7ine u sa-sa na harmonici i onih zuljeva na vrhovima istih..e to je djavo.. klav je za posao..treba struja,ozvucenje,mikrofon..sve.. a harmonika je za zakon.. |
Poceo sam sa 10.godina(gitara),svirke sa bendovima poceo sam negde sa 16.godina,posle toga sa 20.pocinjem da pevam i to do dana danasnjeg.Nekih 33.godina bavljenja muzikom.Profesionalno sto znaci zivim od muzike od 1995.
|
Citat:
Prvi oficijalni nastup sam imao sa 14god... To je bila proslava povodom polazak u vojsci... Bili smo puni sastav ja sam svirao harmoniku. Sad vise takvih proslava odavno nema. |
Pa ja mislim da je u tome caka...valjda treba pisati o profesionalnim nastupima...ovako bi mogao da pomenem i mog burazera koji je dobio nekakvu harmoniku u prvom razredu osnovne skole a sad je automehanicar i veze sa muzikom nema...:rolleyes:
|
Kada ste zapoceli karijeru?
Ovo je naslov teme ''Kada '' a ne ''Gde'' ste zapoceli karijeru!!!! Po tome sto ti kazes tema bi na primer bila: Vas prvi profesionalni nastup ili slicno! Sto znaci da nisi u pravu! Ne filozofiraj !!! Čemu bold ??? |
Uvek prepirka oko nicega. Uvek neko soli pamet. Pisite sta mislite da treba da se pise u ovoj temi a ne se prepucavati. grrrrrrrrrrr
|
Dajte ljudi, kako razpravljanje, u ovo zadnje vrijeme samo neke razprave. Pa ovde smo da se druzimo i mjenjamo misljenja o muzici, a ne trebao si ovo ili ne znam koji k...ac. A da je bilo pitanje gdje je bio prvi nastup valjda bi odgovorili na to pitanje.....
Zivljeli ... |
Citat:
|
Ovo je lagano pitanje,i nema potrebe sad još i tu nešto šiljiti...
|
Lol
Citat:
=)) Kakav lik jbt. Ae batalite svadju vise... O kojoj karijeri vi pricate? Svi smo mi kafanski sviraci koji nisu videli sta je ozbiljna scena (cast pojedinima). Ziveli... |
Prvi put sam uzo harmoniku 1992-ge kod rođaka Smaje...Prije nego sam je uzeo,bojo sam se ko da je ne znam ti šta i otac me ohrabrio i obećo mi auto na daljinski (nikad ga vidio nisam)...A prvi nastup...Hmm...1993-će kad sam imo svoj prvi "solo" nastup sa harmonikom u mojoj muzikoj školi "VODNIKOVA DOMAČIJA" koja je u to vrjeme bila JEDINA slovenska muzička škola koja je podučavala i narodnu muziku (strogi sevdah)...Tada sam imo 8 godina i nikad neću zaboraviti kad sam došo iza bine,najave me,ja se sav tresem i jadnik prilazim voditeljici koja me najavljiva i pdrnem...Eto toga se sjećam ko da je juče bilo,sva sreća da to nije čula,niti je bilo kakvih ujeda za nos...A prva svirka u kafani (prava tezga) je bila..2004-te kad sam sviro u LEGENDE PUB-u kod pjevačice Bahre Šljivar...Tad su bili moji prvi početci u kojem sam i upozno svoju sadašnju ženu koja mi je pomogla najviše od sviju u karieri....
|
Svoje prve nastupe i početke neću nit spominjat (koncerti u muzičkoj školi), jer to što se sviralo preko nota za mene nikad nije nit neće bit prava muzika (da mi ne zamjere profesionalci). :lol:
Muzika mora imat dušu. Još je moj pokojni profesor harmonike (bio je akademski glazbenik, sviro u HNK) govorio da od mene nikad profesionalac jer sam u duši cigan i da sviram po svome (sluhu), a ne po notama. Prvu svadbu sam odradio s 15 godina s pokojnim dedom. Dada bio basista, imo ozbilnu klapu, al harmonikaš im završio iznenada (ono fol) u bolnici radi ciroze jetre (pio je ko smuk). I tako kaže meni deda, malac, dovoljno znaš, ideš s nama na svadbu. Što je najgore, uopće nisam imo tremu. Zasviro s njima ko da radimo zajedno 100 g. =)) I tako sam ja počeo s njima povremeno da sviruckam od svadbe do gaže, dok mi nije dojadilo da se vucaram sa starim prdonjama pa okupio svoj prvi pravi bend s 18 godina. Pa onda teši 6 mjeseci garaže, uvježbavaj svirku i pjevanje, jer naravno svi smo graktali ko gavrani prvi glas, nitko nebi nikog pratio. E al kad smo sve uskladili i profunkcionirali ko prava klapa krenuo je posao. prvo par vatrogasnih zabava, pa stalna gaža u lokalnom restoranu (naravno, proguro nas moj čale kao mlade nade), i onda krenule svadbe, al doslovce sva subota je bilo posla u 3PM. Love ko kelja. S 21 g. sam od zarađenih para od svirke kupio skoro nov (par godina star) BMW 325 i (tadašnju kockicu) i ganz novu opremu za svirku (Dynakord razglas), nove klave (M1 i DX7) i novu Dallapu organtone. I tako je sve do danas to ostala moja povijest s 23 godišnjim aktivnim iskustvom. |
Poceo sam da ucim sa 5.god.a prvu tezgu i prve pare zaradio sa 9.god.(imam sliku sa te tezge).Otac mi je bio muzicar pa me vukao tako malog po tazgama.U kafani sam bio svaki raspust od 7.og razreda osnovne do kraja srednje,a posle toga non-stop do 2000.god.Tada sam usporio tempo,i sad radim samo vikende i poneki radni dan.Imao sam ucenike nekih 10-tak godina ali sam prestao sa tim jer nece deca da vezbaju.Radio sam preko poprilicno ali se nisam obogatio,tj,sve do 30.godine sam raz*e*ao na ribe i zezanje a tek u ovih 10.god.nesto stekoh. @Gibanica-Ne mogu da se slozim s tobom brate.Svirao sam harmoniku a sad klavijature i ne bi bas rekao da svaka budala ovo moze da radi.Moze ali lose.Meni je najvece zadovoljstvo da kad ispred mene stane 'neki'harmonikas,da ga prebijem ko pi*ku.Na sve sto odsvira zalepim mu drugi glas a onda mu prodam fore koje treba da uci 30 god.Nisu svi klavijaturisti levaci i neznalice.B-)
|
sa 20 god tezge a da osam sam poceo da. ucim harmoniku
Postovano sa mobilnog uređaja |
**
@milancepirot
Divim ti se kako nalazis sve i jednu temu iz naftalina :lol: |
U cetvrtom srednje dobio sam elektricnu gitaru, a onda je nekoliko godina bilo svirkanje po memli podrumima... Ah, pa bilo je bezbrizno i rastimovano, ali cool...
|
Prvi put sam uzeo harmoniku u ruke sa 7 godina, ali sam već sa 8 prešao na klvijature, a prvu svirku sam odradio sa 12 godina i od tad je sve krenulo. Jbt, kad se setim toga, a što je najgore, imam i snimljenu tu prvu svirku, mega...
|
Ja u 8 razredu poceo...Tata mi svira harmoniku i kad je on ostavio ja uzmem nak bezveze da vidim sta je to i ja njemu samo kazem hocu da sviram i naravno nadzem ucitelja da me uci ucio sam na harmonici samo skale oko pola godine neznam ni ja ali morao sam ih nauciti extra da bi isao dalje uglavnom nisam svirao nista osim skala godinu dana pa kad sam izvjezbao onda sam kupio korg pa600..itdd da neidem dalje sta sam sve promeno sad imam 22 godine i moja klavijatura sada je korg pa800 i korg studio i cekam da izadze korg pa3 da prodam obadvije kupim jednu to je to...
|
J asam poceo ozbiljno da svatam muziku u 14 -oj godini zivota i to kao harmonikas , i prvi nastup vec u 15 godini . U 18 - oj sam propevo a od 20- e do 38-e sam sviro bas kontru ..
, posle sam uzeo jednu malu jamahicu aranzer , i tako je to pocelo pa sad sviram sve i solo i bas kontru a i pevam .. hehehe to bi bilo to ... Eh kad se samo setim al se nekad dobro zaradjivalo .. a sad ........ |
profesionalno negde po zavrsetku srednje skole, pre nekih 8 godina.
|
Od malih nogu lupao sam po kantama, tj bubnjar sam u duši, ali su me starci zajeb. i kupili neki sint kad sam imao 6.g, od tada sam počeo klepati po tipkama, kasnije muzička škola, pa sviranje na raznim produkcijama, pa negdje oko 15-te je bilo već i za pare, pa sve do danas..
|
1989.prva tezga ,davno bilo
|
Poceo sam da sviram negde u 4. razredu osnovne skole, ali prvi profesionalni nastup mi je bio u 8. razredu osnovne....Bilo je to u hali sportova, televizijski nastup, jos mi je i rodjendan bio tad...:) Tad je na nastupu bio i Stevan Andjelkovic...Ja sam svirao na is50, a on na nekom Rolandu iz E serije (slabiji neki model...)...:lol: Imam taj snimak negde na VHS kaseti, samo jos kad bih znao gde je....
Secam se da se zbog ogromne hale javljao ogroman eho i ja nikakvu kontrolu nisam imao, ali sam se snasao da gledam u onu lampicu iznad start/stop i tako ti ja zavrsim svirku bez problema....:D |
Trenutno vrijeme na Forumu 05:30 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org