![]() |
Kupovina syntha...
Pomoc oko kupovine sintha...Na raspolaganju imam oko 300e...a hteo bih da uzmem neki synth tipa X3,X5,X5D,N364...Svirao bih za sebe(uglavnom klasiku....kod kuce imam pianino,pa bi mi odgovarale vece dirke)..eventualno koja svirka sa bendom koji je u nekom rock fazonu...Molim Vas predlozite mi koja je najbolja investicija za taj novac...ne mora da bude Korg...Iii mogao bih da dam kojih 50 e gore,ali ne i 200..Hvala:)
|
N364.
Od gore nabrojanih ima nejvece ipke. Tipke je poluotežana. Ima Floppy, pa je load zvukova jednotavan. |
Jel velika razlika izmedju x3,odnosno x5d i n364..kako u ceni,tako i kvalitetu?Vidim da x5d moze da se nadje za oko 200e...za ostale ne znam...
|
N364 preporučujem!
|
Da ne bi bilo zabune,N364 nema poluotezane tipke vec obicne plasticene ali meni puno bolje nego i LE ili Tr,ako zelis tipke priblizne klaviru onda gledaj na neki uscuvani ovo "uscuvani" napominjem M1 ili T3 ,01Wfd....jer su dosta starije kljave i tesko ih je naci da su sto posto ispravne, a tebi za rock ce sasvim solidno odradit posao a cijena ti je isto oko 300 eur.
|
Ma to sa tipkama je stvar navike...a t3,m1 su stare dosta,pa bih se odlucio za n364...U slucaju da ne nadjem n364,molim vas kazite mi koji je bolji synth od x3 i x5d za ovo sto meni treba?
|
X3 je jaci sa sondovima dosta
|
NETOČNO!
X3 nije jači sa sounodovima, jer X5D koristi AI2 sintezu kao i N364 u kojoj se nalazi 8 Mb ROM-a, a X3 koristi sintezu kao i X5 AI2, ali ROM iznosi 6 Mb. N364 i X5D se ubacuju u isti koš, s tim da je X5D Low Class keyboard. I dosta je važno napomenuti da X3 (kao i X5) imaju 32 glasa polofonije, a X5D (kao i N364) 64 glasa polifonije. |
Evo ja cu da ti prodam x5d za 200 evra sa torbom. U sustini da ti kazem x3, x5 i n364 su ti slicne klavijature sto se boja tice x3 i n364 su cak i istog dizajna koliko se ja secam imao sam sve te klavijature oa sad mesam. X5 je mali lagan i praktican ali ako hoces da sviras klavir na njemu i pri tome da imas velike dirke tebi onda treba ROLAND JV-90 koji inace ima 6 i po oktave i najbolji klavir na svetu od tih starijih klavijatura cena je otprilike slicna kao i kod ovih klavijatura
|
Po izgledu je X5 isti kao i X5D, a X3 isti kao i N364.
|
N-364,je pravo resenje.
|
Kakve su neke druge boje na jv90 osim klavira?Poredjenje N364 i jv90 u bojama?Izvinite sto ovoliko gnjavim...
|
Ja sam imao JV-90 i mogu reci da je veom adobra klavijatura to ti je prethodnica rolanda xp30 samo sto ima vise oktava i mnogo bolje kuciste i dirke. Kad nadjes jv-90 sa POP prosirenjem ima sve sto ti je potrebno za dobru narodnu svirku. Znaci klaviri juznjaci trube saksofoni klarineti sve prvoklasno. Ja sam cak u prosirenju koje se zove SUPER SOUND SET nasao STANWAY & SONS klavir. Sami zvuk svih boja je mnogo kvalitetniji nego kod bilo koje gore pomenute KORG-ove klavijature verovatno zbog kvalitetnijih SOUND OSCILATORA. Sve u svemu kad se ta klavijatura pojavila ja sam je kupio i platio dobrih 2200 maraka u to vreme i dosta dugo sam je svirao. Nadam se da je ovo objasnjenje pomoglo
|
Zahvalan sam na informacijama Coki...Jel ovo za jv90 vazi i za neku rock svirku ili ne,posto ne planiram da sviram narodno:)
...i u kakvom odnosu stoji Roland Xp-10 prema ovim kljavama,posto imam za nju neku ponudu...? |
Xp10 je dobra klavijatura ako hoces da sviras bas boljeg basa za bendovsku svirku nema B-), isto tako ima general midi boje koje mogu da se prepravljaju i moze da posluzi svrsi i nemoj ga platiti vise od 100 evra zato sto vise i ne vredi:-O. Isto tako je napravljenja od veoma jeftine plastike, dugmici za menjanje boja propadaju veoma brzo i gumice na dirkama isto stradaju brzo. A sto se JV-90 tice ima sve sto treba i za narodnu a i za rock to jest zabavnu svirku i on ima general midi plus u prosirenju boja koliko hoces, kao sto rekoh samo nabavis JV-90 sa POP prosirenjem.
|
A iznad koje cene ne bih trebao da dajem za jv-90 i za n364?
|
Jel mnogo 220e za n364?
|
Kakvi mnogo...
Da ga ti nebi za 100eur? Mnogo solidna cjena ako je sinth ispravan i očuvan,kupuj bez razmišljanja... |
Cak i bez kofera?Covek kaze da sve radi...
|
E sad...Reci mu 200eur i neka se ne puše...
Složi mu priču da je kofer mnogo skp i da imaš dodatno trošak,ponudi 200eur i to je to... Ako se bude nećko kažeš mu pa džaba ti stoji a ja ti platim i odvezem ga... Prodaće ga za 2 stojadina sigurno,šta mu je onih 20eur? |
Ma stvar je u tome sto ga je skinuo vec za 30e...Jel znas mozda za koliko bih mogao da nadjem kofer za njega?
|
Hmmm...Kod nas su ovdje mnogo skupi-80eur...A inače za dole kod vas neam pojma...
Ma kaži ti njemu batke 2 stojadina ti imam da dam i to je to...Doduše ne znam jeli taj prodavač član našeg foruma;) |
Jos samo jedno pitanjce...Kakve su boje i dirke(velicina i otezanost)na rolandu g800 u poredjenju sa n364 ili jv-90?Dobijam li nesto vise(osim ritam sekcije) za tih 200 e gore,ili gubim?Znam da su to babe i zabe,ali da li bih mogao ovog aranzera da koristim kao synth,odnosno kakva je klavijatura kad bi se odseko aranzer?U principu ne sviram narodnu muziku,al bi mi mozda zatrebao nekad ritam za koje kolce:)Ne smeta mi njena tezina i velicina...?Znam da smaram ko djavo...ali to je iz neznanja
|
G800 ti ima puno bolje dirke nego n364, i mogu se jako dobro iskoristit ritmovi, i usto ti je 76 tipaka,a n364,61 tipku.
ako ti nije potreban aranzer onda uzmi N364 da se jako ljepo slozit.;) |
I ja ti preporučujem N364,kabi...
|
da li bih mogao ovog aranzera da koristim kao synth,odnosno kakva je klavijatura kad bi se odseko aranzer?
Vidi buraz steta unistit sint sto bih ga sjekao, ne smeta ti....koristi samo solo nek aranzer stoji posluzit ce nekad...steta upropastit sint |
G600,G800,G1000 NIKAD ne mogu poslužiti kao dobre solo klaviature...
Ja sam uspio sa kolegom Zajkom da izvučem onaj maksimum što se dalo izvući ali poslije tolike muke,sjednem za jedan Roland D-10 pravljen 1970 i kusur i ne mogu da vjerujem da D-10 bolje zvuči i sposobniji za edit iako nema portamento i "pravih" instrumentalnih zvukova...N364 ima istu tastaturu kao i M1,T3,N364;),Trinity,Classic,Studio,Extreme-to su najbolje tipke za solažu-nisu pretvrde i nisu preduboke,taman...Ima i jake mogućnosti sound edita i u sili možeš preko sequencera sebi da nakrpaš Pattern Playy ritmove koje pustiš,splituješ u Combi boje,Bassiraš i desnom ožežeš solo.Na neki način da skratim ritam mašina..Ja sam ISTU kombinaciju koristio 2 godine u folkloru na D-10 i tako sam najbolje navježbo ljevu ruku...A aranžer mi je pokvario sve...Izgubio sam osjećaj i tehniku bassiranja bar za 60%... |
Citat:
|
Sequencer...Evo prijatelju imaš ovdje link na kojem je SVE lijepo objašnjeno da ja nebi sad nebi piso i mučio se,pa naiđe ko pa kaže nije ovako nije onako...
http://en.wikipedia.org/wiki/Music_sequencer |
Khm...
...imam ja Korg M1 kojeg ne sviram više...
kažu, najpoznatiji klavir ima, čag ga dosta ljudi ima semplovanog u mnogo modernijim sintevima... |
Sto se tice izdrzljivosi i tog nekog zvuka koji trazis za rok bar po meni ti je neprevazidjen T3 ili korg 01w/fd malo procackaj net i videces skoro svi poznati muzicari su iha imali ili ih imaju negde u arhivi instrumenata, sto se tog dela muzike tice, klavijature su masivne, imaju odlicne dirke i editing posebno 01w/fd, e sto se tice boljki obrati paznju na ekrane hoce da jesnostavno vremenom izbledi ili neradi osvetljenje a to je ista boljka i kod x3 to sam vidjao svaki drugi x3 muka sa svetlom, floppy (gumica koja je povezana sa motorcicem i osovinom koja okrece magnetnu traku od same flopy diskete tu gumicu ces tesko naci), normalno tasteri i svima dobro poznato gumica za dirke to bi trebalo da ima da se kupi i jednostavno se menja mada je preosetljiva ako jace udaris dirku mozes da je pocepas (NIJE MI JASNO NIKAD BILO ZASTO SU URADILI TAKVO RESENJE KLAVIJATURE) mada je to ispravljeno kod modela N364 on ima mehanicke dirke tj. kontakte. Vreme ih je pregazilo ipak su to modeli koliko se secam N364 se pojavio negde 97-98, 93-94 korg x3 i 01w/fd a t3 se pojavio 90-91 godine, malo nesto se radio (mala retka serija) m1 ali M1EX model koji je identican sa bojama kao t3 uporedo sa t3 korgom pa sad racunaj kod jednog muzicara koliko je radio takav sint.
|
Citat:
|
pa sad, to su dva sveta, g800 je aranzer njegove dirke su duze nego kod n364 i polutezane su dok n364 ima klasicnu sint dirku. Kod G800, G1000, G70 dirke moze se nazvati polu-hammer dirke teze su u svakom slucaju za svirku nego na n364. Prostije nemoz da se objasni bar ja ako neko moze nek pokusa ;) :D pozdrav !
|
Citat:
Al svatko ima svoj ukus. |
...pa ce verovatno i meni odgovarati,posto imam klavir kod kuce:)Hvala puno svima i pozz...
|
ako si pianista pasovace ti dirka ;)
|
triton studio o.s
molim vas gdje mogu skinuti operativni sistem za triton studio hvala unaprijed
|
zeka!!!
PROČITAJ PRAVILNIK! Prvo postavljaš pitanje tamo gdje mu nije mjesto a još na to otvaraš NOVU temu sa istim pitanjem...Molim te da se to više ne ponavlja,sad je opomena a idući put karton,Pozdrav! |
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:39 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org