![]() |
terce pa800 Pitanje
pozz. na korgu pa800 kako da ubacim tercu iz nekog drugog seta u svoj, sta treba sve prebacit da bi npr. G-dur -terca radila.
probao sam kopirat perfomance , i dk pojedinacno i nece,neradi dobro.ajde ako neko zna pomagaj. hvala pozdrav |
ne postoje terce za pa800 imas na forumu ta je tema davno zavrsena prica
|
postoje terce na pa800, ja ih imam ,a imaju i drugi, nego pitanje je, to sto sam postavio me zanima kako prebacit iz jednog seta od pa800 sto imam u svoj set pojedinacno tercu da mi radi.;)
da |
Postoje i samplovane terce za pa2x.25 soundova po skalama zauzima oko 20 mb..E to je 100 posto tocno.A ako imas ove terce preko dk to je samo prva pomoc...moras prebaciti i performansu komplet sa pcg bojama...i user dk..i onda ce stimati..samo nemoj to pokusavati sad u os 2.0 jer kao i bubnjeve znalo je zajebati te terce...Pozdrav
|
ok hvala, nisam stavljao novi OS 2.0 , imam 1.60 i radi mi super i nezelim stavljati novi da nebi bilo nismo znali el nije tak. :lol:
|
nema terci na pa800 ne postoje i nemoguce ih je napraviti, bar do sada nije jos niko uspio ili vas dvoica brkate loncice.Ima cio roman o tome napisan ovdje.Pozz
|
Ima terce na pa800 sta pricate opasno rade imam druga ziza sve covjek ima rade mu do jajaa
|
nekuzim te ti izgleda brkas ,kako nema kad ima,, imam Tr korg imam terce, imam pa800 i imam na njemu isto terce znam sta su terce,neznam ko ti je reko da nemaju terce pa800B-)
=D> tako je eldine konacno se javio tko zna nesto.naravno da ima terce pa800 |
Pa ako ih ti nemas onda ih nitko nema...hahaha..i kakvo je to molim te izrazavanje,ovo je forum u kojem ako mozes pomoci i pomozi a ne da takvim upadima kudis ostale clanove.Ja sam iskoristio memoriju pa2x .tako sto sam snimio(usamplirao) perfektne skale sa yamahe tyros 2,koja ima mogu perfektne terce...
|
tako je Perce19, izgleda da je on pobrko loncice, mislim bez uvrede,:lol:
|
Ovakvi ljudi sa ovoliko arogancije odbijaju druge od foruma..ovo je mijesto u kojem bi se trebali druziti,razmijenjivati iskustva i informacije..kao sto je zamisljeno..a ne da ljudi se ovako ponasaju i sire dezinformacije.
|
Potpisujem, sto kaze perce19 =D>
|
svi tritoni imaju terce ali na pa800 ne mogu heheeheheh ali nema veze eto vi ih svirajte samo neznam dali neko od vas moze da nam objasni sta je terca po vasem misljenju to sto vi nazivate tercom. Ja pricam o oscilatorskim tercama na Pa seriji. Nebih da zalazim dalje sa vama u raspravu i potvrdjujem vase teze momci. Pozz.
|
Na ovoj temi se raspravljalo o tercama za PA800:
http://www.yu-midi.com/forum/showthr...ighlight=terce Nisam strucnjak za ovo.Procitao sam temu do kraja,a narocito zadnji post. Znaci vodila se diskusija,a da li ima ili nema-to prepustam vama.Nemam Korg.... |
Ako ste misleli na terce kao sto su na tritonu,imam i ja neke u pa2x pro...
|
Ok evo rjesio sam problem sa tercama napravio sam. pozdrav svima
|
Gospodine Samire,jeste li ikada imali koju seriju tyrosa sa konfigurcijom perfektnih terce..od jednoga poznatoga studia koji nezelim reklamirati...e da jeste znali bi da on to moze..e ja sam te terce samplirao kod mene...nitko ne navodi da to radjenopomocu oscilatore,ili ensemble fiunkciju,ili mozda pomocu user dk..to su samo kasnije normalni user soundovi koji se u odredjenim harmoniskim konfiguracijama mogu upotrjebiti...ja sam samo iskoristio veliku memoriju korga pa2x..Nekada je dobro poslusati i druge,a ne samo glavom kroz zid.
|
Moja starosna dob kao i koefcijent inteligencije ,moralno i kucno vaspitanje zatim zivotno i muzicko 25ogodisnje iskustvo mi ne dozvoljava u principu da reagujem na opaske kao sto su tvoje ali licno prozivanje i direktno obracanje ovdje javno na forumu mi daje za pravo da ti jos jednom napise i neznam kako ces ili ce te ovo pisanje razumjeti,sa moje strane je u svakom slucaju dobonamjerno,da te terce koje ti spominjes od tog tvog navedenog studia nemaju nikakve veze sa korgovom Pa serijom (PA800 ili pa2 svejedno) niti ce ikada imati.Nego se ovdje vec polemisalo i izpolemisalo samo vi to ne pratite i niste se vratili unazad da procitate,ja sam vam to u predhodnom postu naveo al sam vam dao za pravo. U cemi je sad problem u ovom tvom obracanju neznam ali i ne zanima me. Ovdje mozete nauciti od nas starijih puno ali morate i razumjeti ako vam neko nece pomoci. Na nacin i komentare koje vi koristite siguran sam da nece niko! Izvinjavam se ostalim clanovima ako sam malo bio opsiran u ovom postu!
|
Moje kucno raspitavanje i odgoj je na zamene dosta velikoj razini,barem po mome misljenju,kao prvo covijek lijepo pita jedno a ti izlazis iz teme sa konstatacijom da nema perfektne terce.to imate pravo.
pmocu user dk,ensemble funkcije ili oscilatora se nemogu napraviti perfektne terce na pa seriji kao na primjer tritonu jer nemaju user skala koje se mogu koristiti za svaki upper posebno.Sampling terca je nesto posve drugo,nije komfortabilna za upotrebu kao na tritonu..ali zato u svakoj skali zvuci savrseno jer je samplovana bas orginalna terca od svakoga tona skale..znaci jedan potpuno drugi princip koji zahtjeva i teoretsko obrazovanje.Ja ovdije nezelim nikoga vrijedati niti mi je to cilj,ali ovdje smo svi isti bez obzira na godine,iskustvo,obrazovanje..i ako mogu pomoci pomoci cu..A ako sam vas ja uuvrijedio moja iskrena isprika.Lijep pozdrav |
Mnogo ljepse izlaganje.Kulturnije ako nista drugo.Opustenije je i KOMFORTABILNO?Na mladjima svijet ostaje!A ostaje nam i terce da cekamo na Pa 800 ili Pa 2!A dok ne dodju one dosao nam je evo snijeg!Joj sto je lijep snijeg!Steta sto ne moze u korga da se usampluje! heheeheh
|
Velika steta,zar ne,hehehehe
|
Trenutno vrijeme na Forumu 02:57 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org