![]() |
Koje PA800 serije imaju poznate probleme?
Zdravo,
Iduci kroz razlicite teme doznao sam da neke of ranijih PA800 serija imaju neke probleme koje je KORG ispravio u kasnijim serijama. Cak je neko spomenuo da je sam KORG naveo te "problematicne" serije. Ja planiram da kupim negdje polovan PA800 i htio bi da znam koje serije da izbjegavam. Hvala puno! Denza |
sve serije pa800 izbjegavaj ,najbolje rjesenje ti je to
|
Toliko se ljudi zali na PA 800,da je to zabrinjavajuce!
A,bas sam razmisljao da kupim PA 800 i sad sam u dilemi.Mozda se,cak,i vecina vlasnika ovog aranzera vise zali na njega nego sto ga hvali. Ne samo na ovom forumu,nego i na mnogim muzickim forumima sam primetio da se vise pise o problemima vezanim za PA800,nego o njegovoj funkcionalnosti. Sta se to desava sa tom serijom? Pozdrav! |
i ja sam hteo da uzmem pa 800 ali na koji forum da otvoris ljudi uvjek imaju neki problem ,pa sam odlucio da zadrzim stari dobri pa 80 i sasvim sam zadovoljan.pre nego sta uzmes dobro se raspitaj a moj sovet ti je ako si vec odlucio da ga uzmes nemoj ga uzimati polovan jer na novi imas garanciju 2g.pa lakse se dise.
|
Jedini problem za koji ja znam je sa RAM- modulima koji su imali fabricku gresku. Citajuci domace kako i strane forume, nisam cuo za neke druge probleme. RAM ces provjeriti tako sto udjes u Sound mode i stisnes record. Nakon toga otidji pod INFO i pogledaj koju vrijednost pokazuje dostupna RAM memorija. Isto tako, obrati paznju da verzija operativnog sistema bude 1.61 ili 2.0. Jedino ove verzije testiraju RAM modul pri podizanju sistema, i prijavljuju gresku ako je prisutna.
Dosta ljudi na raznim forumima prijavljuju probleme sa klavijaturom, a ubacuju sve i svasta u njih. Neki cak neznaju da dodju do odredjenih funkcija pa to nazivaju "greskom". Ja radim sa svojim PA800 vec nekih 8 mjeseci i nemam ama bas nikakvih problema! Pozdrav! |
PA 800 je odlicna klavijatura,nikad nisam imao ama bas nikakvih problema sa njom.Dosta je pisano ovde i mislim da je problem ljudski faktor.U PA 800 se "muva" sve i svasta,svi ti "majstori" koji pljuju PA 800 nisu jedan svoj ritam napravili,neznaju ni sta je STYLE PLAY a kamo li RECORD...Kupuju PA 800 tamo gde je najjeftiniji iako znaju da ne dobijaju garanciju,nema serijskog broja,bez kutije...Za sicu manje nego da ga kupe legalno...
Zar ne primecujes da se razgovor vodi vecinom oko setova a ne oko nekih sitnijih delova: "Ubacio sam set i onda mi se desilo...".Pa ciji si set ubacio?To ti je isto ko da si obuko tudje gace i to jos noshene i neoprane!!!Jos "muva" set od Pa1 zajedno sa globalom.Kod nas sve moze da se "nabudzi","Cuo sam moj drug je to "nabudzio" pa moram i ja...Stavi ROM bass gitaru i "napanji" joj basove na +12dB,visoke u plafon...Ne svidja mu se fabrichka,nije za nashu muziku...Stvarno mi je vise dosta takvih i slichnih postova...Svi bace knjigu (upustvo) kad kupe klavijaturu a onda kukaju kako im neshto ne radi.I najchesce osude Korg ili bas tu seriju jer su imali npr G-800 koji je radio opasno!!!Primer je da G-800 ima 1000 stvari manje nego PA 800 i da na njemu,chinjenica je,imash manje shanse da zajebesh nesto ali tako i 1000 korisnih i upotrebljivih stvari manje. A niko od njih da se naljuti na sebe i sebe kritikuje.Najlakse je pljuvati firmu i ljude poput mene kojima s' vremena na vreme pukne film i napishu ovakav post. Ako si spreman da das 2000 eura za PA 800,tj. ako si se odluchio,sedi na autobus ili u kola,skokni do mene,budi moj gost,prezentovacu ti klavijaturu 5 dana ako treba i shvatices o chemu se radi. Uvek je neko drugi kriv.Dokle? Au! Pozdav i izvinite ostali,stvarno se preteralo oko ovoga... P.S. Ima PA 800 koji se kvare ali su oni malo jeftiniji,1800 eura npr...:) Mogu da imaju i torbu pride...:)) |
Treba izbegavati seriju proizvedenu u septembru i oktobru 2007.godine, jer je tu bilo najvise problema sa RAM memorijom.Ovaj problem je KORG objavio zvanicno na svom sajtu.To prakticno znaci, da sint kupljen npr.u junu 2008.moze da ima problem sa RAM memorijom, jer je proizveden u septembru ili oktobru.Datum prozvodnje se moze proveriti uz pomoc serijskog broja.
Jos niko nije napisao koliko je kvarova procentualno na prodatih 1000 komada PA800 i uporedio sa nekim drugim modelom, da bi mogli zakljuciti da se PA800 kvari vise od drugih sintisajzera.To je jedino merodavno.Jednostavno, ima ih mnogo na nasem trzistu i to je to. Setite se samo PA 80 i njegovih "kvarova" tzv."virusa". Treba znati da mnogo tih sprava, koje se na raznorazne nacine svercuju iz drugih zemalja, dolazi u neadekvatnim prikolicama,kamionima i sl.,i tada dolazi do ostecenja. Ovo je takodje, jedan od razloga sto je PA 800 na "losem glasu". Dakle, treba obratiti paznju na ovo prilikom kupovine. Drugi razlog je, nepostovanje servisnih uputstava prozvodjaca, prilikom promene resursa i operacionog sistema klavijature (najsveziji primer je zamena OS 1.60 u 2.0). Ovo je bio "zadnji talas kvarova". Zakljucak; za najveci deo "kvarova" na PA800 zasluzan je ljudski faktor, a ne sam sint, koji je obilato "napunjen" opcijama sa kojim se lose barata. |
Evo, dok sam pisao odgovor, par kolega je odgovorilo na ovu temu.To ti je uglavnom istina o kvarovima.
|
Citat:
Bas tako! Predlazem da od sad, kad se neko zali na PA800,treba prvo da prikaze njegovu "saobracajnu dozvolu" ....:)) |
Najbolje i najsigurnije je kupiti polovan PA800 od ljude koje znas i koje sigurno znaju
da sint nema nikaki problem, iz prodavnice nezna se...ako si zainteresovan prodajem ja jedan al nazalost nije polovan, nego skroz nov, vrlo malo koriscen i skroz ispravan i sve moguce testove uradjene na njemu...radi ko sat. Nov skroz. Jos u Kutiju. |
kolega beethoven je potpuno u pravu.ne bih da ponavljam drugim recima ono sto je rekao...
|
Eh Nedime al' me nasmija!
Vrlo malo koristen, ali NOV SKROZ. |
Koristen da vidi da li je ispravan, jer se uplasio od tolikih "kvarova" ...:))
|
Hvala puno svima. Obratit cu paznju na gore navedeno.
Rale, Spomenuo si da se godina proizvodnje moze provjeriti na osnovu serijsko broja. Da li moram to da provjeravam u radnji ili ima negdje na internetu da mogu sam da vidim? Hvala Denza |
PA800 problem
Ja sam uzeo pa800 prije dvije godine i do ubacivanja OS2.0 nisam imao problema sad mi nemoze da upisuje po jedan sempl i na avinable memorija RAM pokazuje sve nule a semplovi mi rade odlicno nema krckanja.dali bi bilo dobro da uradim NAND FORMAT.
|
Ne znam koliko je pametno raditi nand format na pa800. Nedim je jednom naglasio da se ne radi a i garancija se gubi sa nand formatom mozda grijesim ispravite me!
|
Kod mene je istekla garancija prije godinu ili da probam ubacit BEKAP sto sam radio ranije u 1.50OS jel da je rikno RAM pucketali bi semplovi.A isto kad sam u MEDIA SAVE AL ne pokazuje mi PCM i MULTISEMPL koverte.
|
NEĆE biti odgovora...Zato prosto jel će se pisati u sve smjeri...
Lično sam ga izbjegavo i nazvo kantom jel nema nekih stvari koje meni trebaju a pruža ih PA2XPro,a u suštini i zbog samih kvarova koje kolege spominju...NEMA TU LJUDI SERIJE!Ko će ti sad reći ovaj serial je ova serija,ova je ovaj???Tu nema nikakvih filozofiranja i izmišljanja...Sad ćeš ići gledati svakome serial,pa zvati Korg Italy da ti po serialu kažu koja je serija,ma zajebi drug...I NOVI u "novoj seriji" se kvare tako da tu nema nekog izuzetka...U tako laganu kutiju su htjeli da stave mnogo tehnologije pa im baš i nije uspjelo pa se pojavljivaju problemi od rikanja matične,rama,pregrijavanja,kvarenja LCD-ja,toucha,dugmića,blokiranja,itd...Ima njih što rade bez problema ali su rjetki...Zato brate kupiš POLOVAN kojeg znaš da radi kako treba a NOV poslije godinu dana ti rikne garancija i kad se pokvari zavlači ruku u džep...A to sa SETOVIMA i kvarom poslije loadanja je bez veze govoriti,neam živaca...Pozdrav! |
najzadnji problemi kod pa800, kao sto sam vidio da su mnogi pricali, mijenjanje OS. Pa ljudi moji sta vam fali OS 1.6-ici, ako je klavijatura tako napravljena to se ne treba mijenjati. Nego, stvar je u tome sto raja misli da novi OS daje vise mogucnosti, mozda daje, ubace novi OS, i shebu klavijaturu...Pa logicno je da, klavijatura ima mogucnosti takve kakva joj je periferija. Isto ko racunar. Manji dio radi sistem.
Drugovi, ja sviram pa50, nemojte zamjerit o ovom mom tekstu jer nemam veliko iskustvo bš sa tom klavijaturom, al znam osnovno.....Da imam sad pa800, nek stoji kako stoji, ne bi mijenjo ni OS ni nista drugo sto je fabricko, samo bi snimo svoje semplove, setove, ritmove i sl. Veliki pozdrav za sve vas! |
Svaki OS donosi poboljsanja i inovacije u klavijaturi i uvek je pozeljno imati novi OS!Cinjenica je da Korg ima velikih problema sa PA800 serijom i tu nema price!Jebes klavijaturu kad svaki put strahujes pri ucitavanju seta,nekog sempla ili slicno,drugo znam ljude koji su imali problema sa displejom,evo ga Kraljevic sa dirkama,taletu je riknuo bios i jos mnogo toga...Korg je usrao motku sa greskama na Pa800 i samim tim izgubio mnogo musterija koji se se kleli u ime KORG!Smem da se kladim da imaju resenje zsa sve to ali ne smeju da se oglase jer ce morati da prime sve klavijature nazad i da daju nove a to bi ih mnogo,mnogo kostalo ;) Mogu samo ovo da vam kazem ljudi NE UCITAVAJTE OS OD DRUGOG MODELA TIPA PA1X ILI PA80 I SLICNO!!!To je najbrzi put da vam rikne memorija!Kad izvadite klaviajturu iz kola u lokal pustite neka malo stoji ugasena da se ujednace temperature jer cete tako sacuvati displej i elektorniku jer kad ubacis hladan sint u vrc prostor javi se kondenzacija i napravi se para i ode sve u PM!Bar na takve sitnice mozete vi da uticete i produzite vek vasem insturmentu;)
|
@Marco7
jedno pitanje: mora li se ovo raditi sa pa50 zbog kondenzacije, znao sam za ovo i prije mada, unesem kljavu sa hladnog u toplo ne palim je bas odma nego dok se raspremim i poslije jedno 2 minute upalim, nista im dosad nije bilo. mora li se ovo raditi sa pa50 i ako mora kolko dugo treba da stoji ugasena klavijatura poslije unosenja u topli prostor? |
Pa cisto malo da se aklimatizuje klavijatura!Glavna fora je sto su to klavijature koje radjene od jeftinih materajala iz razloga da budu ponudjene za sto jeftiniju cenu i onda su stedeli na svemu pa i na izolaciji klavijature pa su ploce ostale ne zasticene najilonom ili celofanom kojim se radi zastita i onda jedna kapljica nek padne na nezgodno mesto ode sve u PM!Zbo toga i Pa50 i PA800 kostaju toliko koliko kostaju jer da su korisceni kvalitetniji metrjali i da se nije stedelo na njima taj isti Pa800 bi bio 2300 a ne 1800 ;)
|
hvala druze;)
|
pa dva minuta ti je svakako malo...ne dodjes valjda tacno u minut na svirku pa da moras odmah da ga palis...neka stoji najmanje bar jedno 15ak min...dok poije picence pa pali masinu
|
pa eto, kazem za ovaj lokal u kojem sam radio donedavno i nisam ozvucenje imo donedavno, pa smo ih ozvucavali preko kompa...pa ono dodjem raspremim se....pa dobro nije bas 2 minute mozda nekih 5-7 minuta, ne vise, al eto kako ti kazes 15-ak minuta, ovo je moje malo
pozdrav! |
Što se tiče PA8OO,on kome radi,radi besprekorno a koga j.....e toga j......e.;)Evo ti jedno iskustvo sa PA800:(Kupim u BG PA800 ganc nova,garancija,..........roka bez problema 2-3 meseca i onda počne da j.......Usred pesme(svirke) blokira se,distorzija boja,nema semplova.........Resetujem i za sat,dva radi ok posle ista priča.Muvam se po servisima učituju fabrički OS,rade šrafcigeri,.....Popizdim ,prodam (uvalim je) .Ja sam se lepo vratio na PA80 i TR.Posle se pročuje da je bilo skinuto nekoliko hiljada komada PA 800 sa proizvodnih traka jer su KORGOVCI ustanovili grešku (˝zaglave˝ se prilikom svirke,itd itd,kako koji....)što su i zvanično priznali na sajtu.Nemora sad da znači sa su svi PA800 loši i da blatim kljavu ali ........:(A ti kako hoćeš.
|
Bravo Beethoven!
Bravo rale! Potpuno se slazem sa vama...;) |
A ovi koji su skinuti sa traka,da nisu mozda reciklirani?:))
|
Citat:
"skroz nov,vrlo malo koriscen,nov skroz,i to u kutiji"...:lol: Nedime,jesi li objasnio coveku da si ti skuplji od prodavnice a?:lol: |
hahaha:lol: a Nedime jesi lud:D
valjda je covjek mislio, klavijatura k'o nova...ali ima razlike u "k'o nova" i u "skroz nov" hahaha:lol: |
###Nedime,jesi li objasnio coveku da si ti skuplji od prodavnice a?###
ROLANDO ali nisi ti napiso da je to NEDIMOV sinth,sve provjereno,nov skroz,još u kutiju i pored njega se dobija FUUL BasariStudios set koji se prodaje grcima i po 1000$...Istina živa,zato mu je i cjena tolika a vjerujem da i svaki pravi čovjek trebo da se zamisli i da ustanovi da se to isplati...Set prodaš nekom Turčinu ili Grku za 1000eur i klavituru si dobio skoro džaba...Trebaš tako da razmišljaš...;) |
pa800 odjavljivanje sticka
dali se kod pa800 treba odjaviti stick i kako se to može učiniti ako treba
|
Ne treba.
|
svasta se ovde napisa ali po meni je betoven najbolje rekao i objasnio. I sam sam negde po ovom forumu pisao slicno. Evo ja je koristim vec vise od godinu dana BEZ GRESKE svi OS i resources su prosli kroz nju kako su izlazili. Semplove sam pisao i brisao milijardu puta klavijatura radi dnevno minimum 5 sati. Cak sam je i otvarao i spustio dirke na njoj. I radi opet kazem bez ijednog problema. Nicije setove nisam ubacivao sve sto je u njoj je slagano i radjeno prilicno dugo i samo na njoj tako da eto moje je iskustvo itekako pozitivno..........
|
Postoji veliki problem kod pojedinih muzicara a to je da misle da je dovoljno kupiti klavijaturu i ukljuciti.Ja licno sviram aranzer 19 godina,promjenio sam jako puno sto solo klavijatura sto aranzera,ali kad god kupim klavijaturu,obavezno,ali bas obavezno,procitam uputstvo za klavijaturu.
Velika je razlika raditi na jednom PA800 ili recimo Kawai K1 ili slicno.Uz klavijaturu dodje knjiga,detaljno uputstvo,koje se treba prouciti a ne samo procitati i kada se pridrzavas uputa problemi su vrlo rijetki. Moj PA800 je jedan od prvih koji je izasao na trziste kupio sam ga 9.okobra 2006.godine,non stop je u upotrebi sviram svaki vikend,ali ne eksperimentisem puno sa raznim setovima i semploviman i nikad nisam imao problema.Imam nekoliko prijatelja koji se zale da im je otisla RAM memorija,kada sam vidio set natrpan je do kraja svime i svacim,duplirani semplovi,ubacivani globali od raznih klavijatura i slicno. U knjizi postoji detaljno uputstvo i mislim da ja isplativije odvojiti nekoliko sati za upoznavanje sa klavijaturom nego nekoliko tona zivaca potrositi kada dodje do problema sa klavijaturom.Ne tvrdim da neke greske na klavijaturi nisu proizvod loseg hardvera ili tvornicke greske,ali citajuci postove nekih clanova zakljucujem da ni otvorili knjigu nisu a kamol pokusali nesto nauciti iz nje,jer vidim kakva se banalna pitanja postavljaju jer ko svira aranzer vrlo katko vrijeme neke stvari mora znati,ali nekima je lakse postavljati pitanja i traziti objasnjenje nego samo otvoriti knjigu. I za mene ja PA serija odlicna serija bez obzira na neke nedostatke koje ima. |
Eto ja imam Pa800 koji sam kupio dva meseci posle izslaka davne 2007 :) i neznam koja je to serija, ali znam da sve radi savrseno osim sto su napravili zbrku oko novome OS-u, koji isto nije problem kad ugrejes stolicu pa posredis to sto treba da se sredi.
Ja znam da i novi Windows kad izadje nije savrsen i posle toga ga resavaju sa servis pakovima, ali da ti napravi od klavijaturu krsh posle instaliranja novog OS-a nema opravdanja. Trebali su da predvide sta ce da se desi i da to rese nekako. Ovde su izgubili mnogo, pa zato se i ne cudim na ovaj post. Za Nedim Roba koja je otvorena, je polovna roba. :) Vreme ne igra ulogu. Zemo moj. To ti je isto kad kupis novi auto i ti prvi prdnes u njemu, ili kupis "skoro" novi auto na kome su izvadili najlon sa sedista. :) Tako to ja vidim, mozda sam i greska, popravite me. |
Sve si dobro reko,i prdez je na mestu...:))
|
Citat:
|
Ljudi bre on je pravljen prvenstveno sa svojim ritmovima , a koje kriv nama sto mi ne sviramo tu muziku , pa moramo svasta da trpamo u njega pa ga zaboli stomak , cudan smo mi neki narod , mi nemamo coveka koji ce da ode u korg i da napravi za nas kljavu da pisu nasi ritmovi tamo de treba , strasna stvar za razmisljanje korg je strava od masine imaosam ketron aki toje igracka za korg , nemoj niko da vas ubedjuje , pricaosam sa covekom iz Los Angelosa koji prodaje godinama arrangere .
|
I taj covjek ti je otkrio sve najvece tajne a ti ih sada ovdje nama u povjerenju pricas.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 16:14 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org