YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pomoc Korg pa 60 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7228)

gnovako8 24.12.2008 20:37

Pomoc Korg pa 60

pozz. ovako na pa60 pise samo Korg pa60 kad se upali i stoji nece dalje

ubacim Os i napise da je Os loading Successful , ExtractFloppy Disk and press a key...

i jastisnem enter i nista opet ponov ubciva os, kad napise uredu probam je ugasit pa upalit opet isto ,dali neko zna rjesenje,

probam ubacit i resurse pa neda os je verzija v105

aleksandar031 25.12.2008 10:41

Ako moze na Pa60, ti stavi OS 3.06, taj ti je najbolji.Pa ucitaj resurse, radice.Imao sam bas neki dan takav problem, i resio tako.Samo ako u Pa60 moze verzija sistema 3.06, taj koristi.Imas na Korgovom sajtu OS i resurse, pa skini

gnovako8 25.12.2008 11:50

hvala na pomoci,ali nece da radi
probao sam i taj Os 306 ali ga neprihvaca, a onaj standardni 105verz. ubaci ga i napise da je u redu,ali nista samo stoji onako pise kad se predstavi. i sad kad ga palim uopce nepise koji je software u njemu nego samo ispise Korg pa60 profesional arranzer. neznam sta da vise radim ajde ako neko zna pomagaj hvala .pozz.

zeko 25.12.2008 13:05

Kada ubacis disketu i upalis klavijeturu, dali stisnes ENTER za potvrdu ili FADE IN/OUT?

@GNOVAKO8, sada sam vidio..Ti pritisnes ENTER...
E ovako, sada ces sav postupak isto napraviti, samo umjesto enter stisni dugme FADE IN/out..Nakon toga, moras ucitati kompletne resources za Pa60...Obavezno poredati diskete po redu, 1,2,3... I ubacis prvu i restore data..on ti ucitava i tako automatski ide po redu, on te sam pita..Mislim da ih imas 5 sveukupno. Kad to sve zavrsis, ugasi klavijaturu i ponovo upali.
Naravno, ovim postupkom IZGUBIT CES SVE, sto je u userima, tako da ce morati ponovo ucitavati set..
ako jos sta treba samo javi..

Pozdrav

aleksandar031 25.12.2008 13:49

Nije samo do instalacije OS, vec moras pobrisati njenu memoriju, to ti je postupak kad ubacis disketu sa OS, pa odes na FADE IN/OUT. Nakon toga resurse i to je to. Mora da proradi. Znaci, ne cista instalacija OS, vec ovaj postupak sa svih 6 disketa.Imas detaljno opisano na forumu kako se to radi.Pozdrav

gnovako8 25.12.2008 15:46

probao sam sve to i nista i sa enter i fadeinout

aleksandar031 26.12.2008 16:42

Ne znam onda sta je, ako tako nece da proradi.

zeko 26.12.2008 18:29

Jos jedna stvar.Od kuda si skinuo taj O.S., sa Korgove stranice ili sa sajta?
Ako je to sa Korgove stranice, pokusaj skinuti taj sa sajta i njega instalirati ( sa fade in/ out)..

Pozrav

gnovako8 27.12.2008 13:36

Pozz. ovako otkrio sam nesto na pa60 rastavio sam ga i odspojio Hard disk
i onda radi sve , a dok je hard spojen nece samo stoji ono korg pa60,

sta bi to moglo biti, a hard se cuje da vrti da radi, e sad el bi pomogo drugi hard kad bi ga stavio il....

zeko 28.12.2008 01:57

uuu...nesto mu smeta kod harda, a sto?? kazes da on normalno vrti..
Koliko dugo je radio sa tim hardom normalno? ako je neko vrijeme radio i sad ne radi, onda je vjerojatno do HD, ali samo nagadjam, nisam siguran..

gogilo.cacanin 29.12.2008 11:46

Cao.Dali bi sa FORMATIRANJEM Hdd.a nesto pomoglo,Sta kazu ostali za to.

kreso 29.12.2008 11:53

Prije nego isformatiraš disk spasi si SET-ove tako da ih prekopiraš na diskete ili napravi BACK UP osnovnog SET-a.
Formatiranjem češ si možda pomoći, ali rađe bih prvo provjerio s OS-om.
Potraži u arhivu sve u vezi instalacije HDD-a na Pa60 (pošto ga tvornički nisu stavljali).
Provjeri da li si ga dobro konektiro, dal ti negdje HDD ima spoj (kontakt) na elektroniku syntha (jer budale svakako postavljaju HDD u kljavu, vidio sam primjere postavljanja i bez nosaća HDD-a :rolleyes: ).
Zatim, provjeri kojeg ti je HDD kapaciteta jer više od 10 Gb i bilo kakav model nečeš tek samo tako pokrenut na Pa60 (neće nit na Pa80, a kamo li na Pa60).
U biti, pronjuškaj malo ovdje po arhivu, stavi u tražilicu sve oko Pa60 i Pa80 vezano s HDD-om i naći češ gro objašnjenja.

gogilo.cacanin 29.12.2008 13:58

Kao sto je navedeno da se hdd. i bez drzaca ugradjuju kao i kod mene.aAli hvala bogu do juce sam imao problema ,a sad radi bez problema.Znaci i ja cu ga morati otvoriti i nekako ga stegnuti, jer se cuje lupkanje kad ga prenosim.A neznam koji je tip Hdd.a,a sta ako bi prikljucio neki drugi HDD.da proba dali onda radi.Jer kad je taj majstor kod mene ugradjivo promenio je 3.hdd.a dok nije proradio.Ali oped ocekujem i od ostalih sta misle na ovo,jer ja tolko iskustva i nemam.Valjda ce mo naci resenje.Pozz.

Trenutno vrijeme na Forumu 10:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org