![]() |
Kvalitet plastike kod Klavijatura
Šta vi mislite o tome,koja firma koristi najbolju plastiku pri izradi klavijatura?
Nedavno je jedan poznanik došao na ideju da stare rashodovane i pokvarene klavijature šalje na reciklažu i pokuša na taj način da zgrne velike pare,pa me zanima mišljenje kolega,da li taj posao ima perspektivu u budućnosti,pošto su kvarovi na klavijaturama sve češći a lični utisak mi je da je i kvalitet plastike sve lošiji? Hvala :confused: |
starije sprave imaju kvalitetniju i cvrscu plastiku..ove nove,ko da su od plastike sto se prave gramofonske ploce,malo je cuknes i ona prsne u 1000 delova=))..ko na primer bocne stranice od triton extrema
|
Korg je odlican za reciklazu...hehehe
|
@ Gala
To je jednom rekao i kolega Sejoroland...on valjda ima iskustva sa tim plastičnim materijalima...valjda prati i kretanje akcija na svetskoj berzi pa sam slučajno saznao da se najbolje kotira baš Korg reciklirana plastika...a i da ju je najlakše nabaviti...B-) |
Najbolja plastika koja je ikad postojala i koja će ikad postojati jeste KUHANA PLASTIKA koju je koristio ROLAND na G800 i G1000...Treba biti realan i iskren,ono majka više ne pravi...A najslabija mislim da je kod Korga PA50/60/80 i kod Yamahe Tyros,dok malo grebneš hebo si ježa i znanje...A pošto nije tema z aaluminij,neću ga ni spominjati,;)
|
to si u pravu alix,ja isto mislim da je najbolja i najaca kuhana plastika,jako ju je tesko ogrebati,ali mi se jedino nesvidja kod kuhane plastike sto,cinimi se da nema nikakvu elasticnost u sebi pa tako ako slucajno ispadne klavijatura da lako puca.ja mislim da nebi bilo lose napraviti klavijaturu da joj je kuciste od kuhane plastike tako da se negrebe lako a strane od neke plastike tako da ima dosta elsticnosti u sebi pa ako ti ispadne klavijatura da se samo odbije od zemlje ko guma.
|
Slozio bih se da je plastika koja se trenutno upotrebljava dosta losija u odnosu na pre 10 pa i vise godina.
|
Ma najbolja plastika je na i30 =))
|
znam da je pa8oo ko iz rumunije.
roland mislim da je najjaci materijal.. danas su sve kalv kineske,ma sta pisalo na njima. |
Da mi je skinuti sa JV30 i obloziti Pa80, uhhhhhhhh:D
|
Za mene je isto najbolja od Roland_a, a za Korg i da ne pricam, tesko ces naci gori.
|
Pa ne znam bas, a i nisam nikada razmisljao o tome... Ko ima dobar stalak i ko cuva svoj instrument ne brine za to. ;)
Interesuje me, posto nikada nisam svirao na Korg Pa1xPro, od cega je on. Ne bih rekao na izgled da plastika moze da ima onakav sjaj. |
Sa strane ima plastike, ali vecina je neka vrsta metala...
|
Hvala ti. Bas se vidi da nije plastika. Na slikama cela ima neki sjaj, Bas mocno izgleda. Samo sto nema zvucnike :(
|
Tyros povremeno radi toplo kao kamin.Pucketa;)
|
Sto se mene tice nemam zamerke na Korgove klaviajture koje nose oznaku PRO jer i Pa1 i Pa2 uradjeni od vrhuskih materjala i sugorno im je jak vek trajanja,isto tako mislim i na Roland G70 i E80!U svakom slucaju vazi ona koliko para toliko muzike ;)
|
Pucketa Tyros zaista-samo ga treba dobro naloziti.Pored drva,malo i cumura.;)
Reciklaza je biznis buducnosti.Izmedju ostalog i reciklaza plastike.... A posto vrlo cesto izlaze nove serije sintova,jedne popularne firme-bice posla ihhhh @rolandinjos Sve nesto kontam,ima li nesto izmedju redova u ovoj temi....:) |
@ Sejo...
...što me pitaš kad sve znaš...;) |
zanimljiva zema.
Ja mislim da bi najbolje bilo da firme imaju jedan vid plastike sa kojim cemo moci da zastitimo sve vrste klavijature. Posto danas se svijet sve vise okrece ka globalizaciji proizvida svih vrsta,bili bi dobro kada bi izmislili vrstu plastike- nesto sto se ne grebe i ne puca lako,nesto sto se da rastezati i zatezati do mile volje.(e sad da me nebi pogresno svatili na izrazaju), Nesto poput Kurtona. Samo da ima Rupice na njemu da bi mogli dugmice pritiskati,Joystik,ili Volume.Navuces jednostavno na klavijaturu u ne boli te glava vise ni za cim.
|
Citat:
ja bih za to pre rekao koliko evra toliko dana? platis evro vise traje dan duze :) |
@meko
E cuj nesto kao "kondom" na klavijaturu navlaciti....hahahaha Stvarno,originalan prijedlog.Eto posla za inovatore. @Rolandinjos Prijatelju,na svjetskoj berzi ubjedljivo vodi Korgova plastika,pa PVC stolarija,pa plasticne kese,....itd.Samo da znas....informacija je to.;) |
Sejo,mangupe stari...uvek imaš prave informacije u pravo vreme...;)
|
Definitivno je tacno da je, bez obzira na proizvodjaca, kvalitet plastike znatno opao. Secam se kakvo kuciste je imao moj stari M1. KO TENK! Novi extreme je takodje tezak k`o blato, ali mi plastika na njemu deluje mnogo slabije ... da ne kazem jadnije.
Bilo kako bilo, to je trend u svim granama industrije na svetu. Uporedite samo kvalitet limarije i izrade automobila uopste pre 10-15 godina i danas.... NEBO & ZEMLJA... |
@jager
Nema na ovoj temi limarije.Ovdje je samo plastika....;) Trebao si pomenuti legendarni "Trabant" i njegovu posebnu plasticnu sasiju.:) |
@sejoroland
kartonska limarija bese na trabantu..sta mislis kako ga svinje izedose :) |
Citat:
|
Pa ni Extreme nije nista laksi :) A plastican je skroz...
|
@jager
Pregledaj druze ipak,za svaki slucaj,svoj extreme i sta ima u njemu.Ko zna sta su sve upakovali unutra.Mozda ima i zeljeza za reciklazu. A cuo sam,nisam bas nesto siguran,da je muski Extreme tezi od zenskog.:) Mozda je i dezinformacija....;) |
@ Sejo...nesto sam nacuo da Korgova plastika i nije nesto posebno rentabilna i isplativa u otkupu...kazu da mnogo kalira prilikom reciklaze pa niko nece da je otkupljuje?
Mozes li mi proveriti ovu informaciju? Hvala...:confused: |
Citat:
|
@rolandinjos
Slobodno ti druze otkupljuj.Korgova plastika je i te kako rentabilna,nemoj da te brine.Provjereno.... Saksije i zardinjere koje se dobiju reciklazom su vrhunske kvalitete.Nema nimalo poroznosti.Ne kalira sigurno-cak nadodje u masi vise,kao da dodas prasak za pecivo. Samo sto moras ugraditi filtere iz atomskog sklonista-cadi brate i zagadjuje gore nego bilo sta drugo.:) @josipv Jedan moj poznanik je svojevremeno reciklirao stare Korgove i imao kalupe za Extreme. Kaze da je jednog prodao negdje u Vojvodinu-cini mi se u Suboticu.:) Da nije to taj....;) Da mi se "@jager" ne naljuti slucajno....a nece valjda,zezamo se. |
A moguce da je to taj,i ja sam cuo da se taj prodavao jedno vrijeme,navodno kao neki falsifikat,sve je isto kao i na originalnom Extremu,samo je ovaj bio cijeli plastican i pisalo je Ekstriim.....=))=))
|
Tacno tako-pisalo je Extriim.
Moralo je tako pisati-zbog zastite prava originalnog trzisnog branda.:) A inace su bili slicni potpuno-kao jaje jajetu. |
Jao ubit ce nas korgovci....8-X:-SS
|
E ljudi nebi bilo lose kaka bi se mogla napraviti COVER-Zastita kao sto su Handys pravili one transparentne. Dovoljno da bude preko, sa strana i naprijed/nazad. To bi bilo ja mislim dobro za sve jer ima dosta ljudi ovde koji kljave motaju u stretchfoliju i najlone.
Mozda sam odgovor trebo u drugu temu ali kad se vec prica o padu kljave i ogrebotinama. P o Z |
Postoji ceo proces oko reciklaze Korgove plastike,a to moze Sejo da vam objasni najbolje:
http://img145.imageshack.us/img145/2...lastikeas0.jpg Postoji podela na TERMOPLASTICNE I TERMOREAKTIVNE plastike. Svojstvo termoplasticne grupe plastika je da se one mogu zagrevati I oblikovati bezbroj puta, a da ne menjaju svojstvo. Svojstvo termoreaktivnih plastika je da kada se napravi predmet, plastika ne moze ponovo da se oblikuje postupkom topljenja (ne mogu se ponovo koristiti za preradu). Pri uporebi ove grupe plastika za izradu objekata javljaju se termo I HEMIJSKE reakcije. Termoplasticne mase: -polistiren (PS) -polipropilen (PS) -polietilen (PE) -polivinilhlorid (PVC) -polivinilacetat (PVAC) -polimetilmetakrilat (PMMA) -poliamidi (PA) -poligeksametilenadipamid (NAJLON 66) Termoreaktivne mase: -formaldehidne smole -fenolformaldehidne smole (PF) -karbamidformaldehidne smole -melaminfo rmaldehidne smole -poliestri -trodimenzionalne polistarske smole -nezasicene poliestarske smole To znaci da kada se skuplja plastika skupljaju se termoplasticne mase I to pretezno prve 4 stavke. Ambalaza se uglavnom proizvodi od PE. Evo ja sam danas slikao jednog koji skuplja Korgove klavijature.....moze lepo da se zaradi....... http://www.vecernji.hr/system/galler...zamili-txt.jpg |
pa zato i komunalci nemaju posla, zato sto su agenti non stop na terenu i skupljaju tu plastiku, kolko ja placam mojim ljudima 10 dinara za 1KG korg plastike, sejo otkupljuje od mene po 1eu po kili i tako mozda je to malo al ide posao za sad mi sejo dodje preko 30.000eu njemu slabo placaju pa malo i on kasni (razumem coveka) kazu zbog svetske ekonomske krize zastale fabrike u kini sto proizvode decije igracke malo sa proizvodnjom, kao i domaci proizvodjaci iz srbije, BH, makedonije...slovenije kazu stao posao sa saksijama i zardinjerama.
|
Milance,gledajuci ovu sliku,moze se onda slobodno reci da je ekoloska svijest
na zavidnom nivou.Znaci,nema vise bacanja kroz prozor,nego se plastika uredno ubacuje u kontejnere.Pozitivan pomak... Inace ja radim sa ovom TERMOPLASTICNOM plastikom,zato sto je mogu topiti bezbroj puta. @Rade Krenulo je sa stipaljkama za ves i plasticnim termos bocama za Juznu Koreju. Ocekuj uplatu sutra. |
vazi sejo! nego salji kamione ima jos materijala dok nisu provalili ovi iz evrope inace zatvorice nam trziste na balkan, rumuniju i bugarsku. Nego vrtim burgiju da te povezem sa covekom iz albanije kaze tamo nemaju pojma sta ce sa tim otpadom placaju samo da se iznese.
|
=))=))=))Nemogu da vjerujem,koji ste vi carevi.....pa citav biznis ste otvorili sa ovom plastikom......ovako ja sam zastupnik za HR,sva pitanja ili prijedloge saljite mi na adresu firme "Korgoplast" d.o.o poduzece za preradu i reciklazu korgove plastike,Ekstrimska bb PA50 000 KORGO-GRAD
Molim samo ozbiljne ponude! |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:17 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org