![]() |
rolan e86
da li neko zna da mi objasni da li moze da se ugradi os u rolanda e86 jel imao neko iskustva sa ovim:rolleyes:
|
OS u smislu kao operativni sistem(softver).????
Nisam nikada cuo za to-iskreno. |
Mozda kad izadje nova serija Roland E86 ;)
|
Ako se pod OS misli operativni sistem taj se več nalazi u Rolandu.Ali ipak i tu ima razlika tako da je kod prvih modela zapravo prvih operativnih sistema bilo razlika u odnosu na kasnije modele.Razlika se je manifestirala ne toliko u stabilnosti sistema več u nekim naprednijim funkcijama-u prvim verzijama se disketa nije mogla cijela kopirati , dok je kasnije to bilo moguče.Stvar je bila samo softverske prirode , međutim nije se mogao kao u današnjim klavijaturama nadograditi OS nego se to postizalo tako da se mijenjao jedan čip unutra u klavijaturi.Jednostavno se od Rolanda preko ovlaštenog zastupnika gdje ste kupili klavijaturu naručio novi čip i kada je stigao samo se zamijenio.Nije trebalo ništa mijenjati i lemiti, nego se stari izvukao i ubacio novi.Tada je trebalo novi čip inicirati na način da se držao pritisnut jedan taser-neznam više koji-i tri puta za redom paliti i gasiti na taj način klavijaturu.Time je cijeli proces bio završen i sve je radilo sa novim OS.Sam čip se nije naplačivao, a stari se vračao.Dakle zamjena OS je moguča ali mislim da će sada biti problem pronači novi čip.
|
Moj drugar ima E-86 i oce da je proda...koliko bi mogao da dobije za nju?
|
200eu.
|
ko jos svira e 86:p
|
Eee moj Marko...
|
Roland E86 svira onaj ko zna da svira,i moze ga iskoristiti dobro.
A ko ne zna,moze mu se dati i najsavremenija klavijatura,ali dzaba.... Moje licno misljenje,naravno. |
moj ucitelj harmonike ima tu klavu, ima super ritmove, samo dok udjes u user treba puno vremena, boje su malo slabije, ali ritmovi su po meni solidni ;)
|
uf..... pa to i nije nesto puno para....on bi da ga proda.... nista recicu mu... boje mu jesu slabije ali da li postoji nacin da se ubace i da budu dobre za solo svirku?
|
Ne postoji način da ubacuš soundove u E 86!To šta je unutra ,unutra je.Možeš jedino malo editirati postoječi sound i usnimiti ga u user i to je sve.Treba ipak uzeti u obzir da je to klavijatura od prije 15 godina.Tada je bila vrhunska.I danas može nekome dobro poslužiti.
|
Boje kod E serije i G serije,konkretno su slabija strana.Te su masine ipak radjene u to vrijeme kao aranzeri,sa po meni akcentom na ritam masinu.
Kod G800,na primjer,takodje nema nikakvog ubacivanja boja.Imas njegove interne boje i njih koristis.Na zalost,za performans mozes "mijesati" samo dvije boje,dodati efekta i to je sve.Tako se to tada proizvodilo. |
Imam je i ja
Kupio sam je kod jednog Svabe i to skoro nova.Nakon dvije godine nabavim korga pa80 i nju sada skoro i ne koristim vise.Mogu reci da sto se tice izrade same klavijature je stvarno kvalitetna samo su joj boje skoro nikakve.Ponekad je ukljucim i probam na njoj ali samo na kratko.Kontao sam da nabavim neki sempler kao Akai S 3000 ili tome slicno pa bih ovom prilikom zamolio kolege koji su imali takvu opciju da se jave i kazu dali tako nesto vredi da se proba i dali se sa time dobije bar priblizna mogucnost dobrih boja kao na korgovim (pa)modelima.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 07:50 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org