YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Hyper Canvas i vanBasco (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7505)

smakaa 15.01.2009 00:46

Hyper Canvas i vanBasco

Instalirao sam V-STack,Midi Yoke,Edirol Hyper Canvas i pokusavam da povezem vanBasco sa tim ali ne ide.Kad otvorim V-STack pojave se sledece poruke:
"The Audio Engine could not be started",
kad kliknem OK pojavi se:
"Audio Engine error:No sound input",
kad kliknem OK pojavi se:
"Audio Engine error:No sound output",
kad kliknem OK otvori V-STack i pojavi se:
"Samplerate could not be set. This may be due to the sampleclock being set to external sync"
Kad kliknem OK ulazim u V.STack.
U njemu podesim Midi IN-Midi Yoke 1, s tim sto sam i u vanBascu stavio Midi OUT-Midi Yoke 1.
Kad startujem Midi fajl iz vanBasca u Transport Panelu u V-STacku mi diode trepere na IN,a na OUT nista,tj.nema izlaznog tona. Pomoc!

vingula 15.01.2009 01:56

1 Privitaka
Na slici je prikazano kako to radi na mom računalu:

vingula 15.01.2009 02:29

U ovom slučaju umjesto Hyper Canvas-a stavio sam VSC isto tako u VSTi verziji (bio mi je pri ruci),a postupci su sljedeći:

1.Skini ovaj freewavre Midi Audio Cable - http://www.box.net/shared/yqxx5kxhi6
2.U nekom slučaju če ti za taj virtualni kabal doro doči i dodatni Midi portovi, također je free - http://www.box.net/shared/5lgbngbm55
3.Trebat če ti i ovaj program tzv. SAVIHOST koji povezuje npr. vanBasco sa Hyper Canvas-om ili bilokojim drugim VSTi instrumentom - http://www.box.net/shared/g3n960ogfi
4.Preporučio bih ti da tim koracima kako vidiš linkove da tim redosljedom i instaliraš te programe.
5.Kako to sve podesit??
- E ovako: Otvori folder u kojem ti se nalazi npr. Hyper Canvas,otvori SAVIHOST Zip fajl program koji si downloadao iz 3. koraka i iz ZIP datoteke kopiraj SAVIHOST.EXE u folder gdje se nalazi Hyper Canvas.DLL
- Promjeni ime programa SAVIHOST u Hyper Canvas (pazi samo da napišeš točan naziv kako se i zove VSTi instrument tj. kako piše ime ispred *.DLL)
- Napravi si prečac (shortcut) preimenovanog programa na radnu površinu tzv. DESKTOP
- Pokreni program (znači ikona mora izgledat ljubičaste boje...oblik neke kocke)
- Potraži na programu u sivom djelu prozora DEVICES pa izaberi MIDI...
- Pod Input Port odaberi: MAPLE MIDI IN: Port 1
A na Output Port mora bit *NO MIDI* i Pass Through to Output mora bit bez kvačice,zatim pritisni OK
- Otvori vanBasco,otvori mu Setup... i pod Out Device moraš izabrat MAPLE MIDI OUT: Port 1,zatim stisni OK
6.Pokreni bilo koji Midi fajl i trebalo bi sve radit normalno kao kod mene,na slici u gornjem post-u.

SRETNO!

vingula 15.01.2009 02:55

5. korak - prvi dio

5 Privitaka
Ja sam umjesto Hyper Canvas stavio VSC....znači postupak za sve slične programe je isti!
Evo i slikovito opisan 5. korak:

vingula 15.01.2009 02:57

5. korak - drugi dio

5 Privitaka
Ostatak slika

elmagio 15.01.2009 07:50

@vingula vidi se da znaš dosta o ovim programima. Svaka čast.

P.S. Jesu li Motif refill-ovi dobri?

vingula 15.01.2009 12:40

dobri su Refilli,sve ljepo zvuči...thx još jednom

smakaa 15.01.2009 16:20

Hyper Canvas i vanBasco

Bravo majstore,svaka ti cast!Sve sam uradio kako si napisao i dobio sam ton,mada mi ponegde ostanu boje iz prethodnog fajla pa to zvuci lose u sledecem fajlu.Imas li kakvo resenje za to i reci mi koji si dll uzeo iz Rolanda VSC da probam i njega kako zvuci?Kod mene u instalaciji Rolanda VSC ima vise dll-ova.Hvala Ti mnogo za ovaj detaljan odgovor.Ovako treba davati odgovore.Svaka Ti cast jos jednom!Pozdrav!

vingula 15.01.2009 18:20

Za VSC ima DX,VSTi, i Stand alone verzija....sad ovisi u kojem folderu si prije instalirao Vst verziju,tako da bi trebalo pist VSC.dll
A za boje što ostanu iz prethodnog faja,mislim da to ovii o VST-i o njihovoj Refresh (Restart) opciji,neki to imaju a neki ne,mada bi trebalo možda pogledat u vanBasco-u dal ima kakva slična opija.

smakaa 16.01.2009 01:22

Hyper Canvas i vanBasco

Ok.Reci mi moze li hypersonic 2 da se poveze sa vanBascom?Hvala!

vingula 16.01.2009 14:24

Možeš i Hypersonic 2 povezat,samo nađeš njegov DLL fajl i preimenuješ SAVIHOST u HYPERSONIC 2.EXE,ostala procedura je ista.

bogy 16.01.2009 17:46

Cao ja imam jedno pitanje nemogu da otvorim vanBasco samo kratko se pojavi ili mi kaze da nemam prava da koristim pre je bio radio

smakaa 16.01.2009 22:19

Sad skidam Hypersonic 2,kad zavrsim probacu da povezem sa vanBascom pa se javljam.Hvala vingula majstore.Pozdrav!

smakaa 18.01.2009 01:18

Prilikom instalacije Hypersonic 2 izbacuje mi poruku "Hypersonic XXL not found!!! please reinstall the application"

vingula 18.01.2009 01:30

Hypersonic XXL nije VSTi,to su dodatni moduli za Hypersonic 1,mada kod mene još nisu proradili,ali ih zato Hypersonic 2 već ima ugrađene u sebi,tako da ti ta XXL expanzija nebude baš puno pomogla.

Ili ti možda fali H2O dongle,no rasprava o piratskim stvarima nije dozvoljena,za to su MSN,Skype ili privat poruke.

stadza 07.05.2009 16:50

nikako mi nedozvoljava menjanje imena sa SAVIHOST U VSC.Imam vsc 3.2 sve ostalo sam uradio ali nemogu da startujem zbog toga

vingula 08.05.2009 11:29

VSC.EXE ni nemožeš promijeniti pošto je več on u standalone-u treba ti pisat VSC.DLL da bi tad mogao SAVIHOST.EXE promjenit u VSC.EXE.

Zeki@Veki band 09.03.2012 20:28

Pozdrav Vingula, video sam uputstvo za instalaciju Hyper Canvas i Van basko, ali ja imam win 7 32 i ne mogu da idem dalje od savihost.exe odnosno u DLL FILE.exe.....DLL FILE(.dll). Skinuo sam i Roland VSC, ali u njemu nema nijedan .dll. Kako dalje?

tranzit 09.03.2012 22:01

Vidis li ti kolega koji je datum predhodnog posta ? Iz prosle decenije.

Vaxter 09.03.2012 23:18

Pa dobro, čovek se nije snašao.
Bolje da pita ovde, svakako, nego da otvara novu temu. :)

tranzit 09.03.2012 23:26

Tu svakako imas pravo ama ni tema nam bas nije... ima malo skakljivih postova u kojima se pominju kojekakvi jos skakljiviji .dllovi a koji su dobro poznati i van naseg jezika... Napisao sam nesto o vome u onim "zalbama" na forumski rad.

Zeki@Veki band 10.03.2012 10:13

@tranzit
Decenija=10 godina, tema nije zakljucana, pa nastavi da cutis, kada te Vaxter opomene.

tranzit 10.03.2012 12:41

Da, decenija je deset godina a tamo stoji iz prosle decenije, sto znaci iz prve deceneje ovog stoljeca pa i milenijuma. Malo logike. A sto si ti tako prgav momce. nista lose nije receno u tom mom postu, a ti si posljednji koji moze i treba da me upozori da cutim... a da razmislis malo... mozda ipak bas ja mogu da ti pomognem oko tog tvog problema i to sve sto te muci da rijesis u par sekundi.

nesaband 10.03.2012 13:09

Tek sad vidim ovu temu iz prosle decenije a ja moj Sound Canvas skinuo sa kompa posto nisam mogao da ga povezem da radi sa Van Baskom.E sad nemam instalaciju Canvasa :mad:

Steta sto nisam ranije video temu pa da probam da li to moze da radi kod mene na visti.

tranzit 10.03.2012 15:46

A da ti pomogne cika tranzit...;)

marko87 10.03.2012 23:12

Pa sta je to tesko da se povezuju programi. Jednostavno se instalira Virtualni Midi kabl. U programu koji pusta midi fajlove na midi out se postavi taj virtualni kabl , npr. ja koristim LoopBe( besplatan) a u drugom programu se podesi MIDI in i to je cela filozofija. Zar ne?

nesaband 11.03.2012 01:27

Sve je prosto kad se nesto zna,ali kad se ne zna onda je i najprostije jako komplikovano.
@tranzit
Vrlo rado cu prihvatiti tvoju pomoc.
U guzvi sam bio ova tri dana,raspao sam se od posla a zarada mrsava.

objasnices mi ti to sve,natenane i deo po deo.

Ipak sam ja stariji covek pa malo sporije imam paljenje :lol:

tranzit 11.03.2012 02:34

Ama upalices ti, ti si stara koska... a to sto ti hoces je djecija igra, nego cu ja za tebe da spremim nesto mnoooogo bolje. Tek za pocetnu informaciju, to sto ces dobiti (za zivu svirku) je kvalitetom sounda ravno najnovijim hardver workstationima tipa Fantoma, Motifa i slicnih... 'ebes Sound Canvas, mada cu ti srediti i to sa njim ama brzo ces ga zaboraviti.

Zeki@Veki band 11.03.2012 11:40

@Marko87
Marko, zahvaljujem ti se, pošto sam uspeo da povezem programe na nacin koji si sjajno objasnio, preko LoopBe1. Hvala još jednom.

Trenutno vrijeme na Forumu 23:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org