![]() |
Basisti
Ima li ovde zivih basista?Evo nekih,pogledajte....
|
extra care pogotovo legenda Mark King.... nego care de snimi kumasina tvog Subu pa ga stavi na youtube.... moze komotno uz ove gore da parira..
pozzzzzzzzzz |
Ne mogu da ga navatam ni kafu da popijemo ali bice i toga.
|
Ogovarate me a.......pozdrav za kuma i naravno za Teslu....
|
kad te nema ko zejtina hahaha....pa moramo malo
pozzzzzzzzzz |
Evo jos jednog zanimljivog 'decaka'......
|
Ja bi h prodao tyros i ostalo da mogu svirati bas
u nekom dobrom bendu |
Ne treba zaboraviti ni Victora Wootena!
Pozdrav!!! |
U al' ga cepa cadjavi.Ubi.Majstorcina.
|
svi su jaki strava;)
narode,tj moderatori mogu li ja ovde da postavim momke koji sviraju bass na klavijaturi,posto je tema basisti.pozz |
..bio sam sinoć na koncertu Stanley Clarka,Marcusa Millera i Victora Votena.....dali možete da zamislite kakva je svirka bila s'obzirom da su njih trojica najbolji basisti na svetu.......inače koncert je bio u Sava Centru u okviru jazzsumer festivala.....pozdrav
|
Mi koji nismo bili mozemo samo da probamo da zamislimo... :)
|
Mogao si kume i da pozoves nekog da ti pravi drustvo.Ja nisam znao za taj koncert dok nisam procitao u novinama,jbg.A to su stvari koje zasluzuju da se vide.Sutra je Santana a ja radim neko u*rano krstenje.:mad:
|
Santana-studijski,vrhunski gitarista.Uzivo, na koncertima,nesto me nije
odusevljavavao,mada izuzetno volim slusati one sto ga prate i taj lijepi latino-americki sound. A ovi basisti,koliko sam ja informisan su na najboljem glasu i kod kritike i kod publike.Bio je spektakl,sigurno. |
|
I ovaj ga dobro pici....
|
E,ovaj je nekako nama najbliskiji.Ubica,kao i svi u bendu.
|
ma to su genijalci, samo mi ih je zao sto nemogu da daju krv iz prsta za laboratirij dok basisti na klavijaturama to mogu bez problema heh.
|
kad smo kod basista, ovo me zanima sto ovaj mali svira, inace vidjao sam ovo i u crna macka beli macor, koliki je raspon tonova, kako se to svira i moze li se na ovom bas svirati dobro, mislim pritom na narodni repertoar, vise ciganija i slicno
|
U pitanju su takozvane "DROMBULJE", ali stvarno ne znam kakav je to instrument, nisam imao nikad priliku da ga vidim i probam...Barem znam ime :lol::D
Pozz! |
Dellboy....pa bass je toliko prost instrument da može da ga svira svako i na bilo čemu...može i Drombulja da zameni bass a može i list od kukuruza.......nego mene zanima kako li radi mala kabina na ovoj harmonici sa video klipa.....;)
|
e hajde da nam objasnis kako se to svira, jeli mozes sad na njima svirati sve tonove?
|
1 Privitaka
Drombulje su jedan od najstarijih muzičkih instrumenata, kod nas poznate po filmu Ko to tamo peva pošto u filmu mlađi muzičar svira drombulje, prateći starijeg koji svira harmoniku.
Drombulje se sastoje od savitljivog jezička koji je pričvršćen na okvir. Ovaj jezičak svirač stavlja u usta i okida prstom. Na taj način se dobija zvuk uvek iste visine, međutim, pomeranjem usta ili menjanjem količine vazduha u ustima mogu se dobiti različiti viši harmonici, te je na taj način moguće proizvesti jednostavnije melodije. Instrument je poznat u mnogim kultura, te ima više od 40 naziva. Često je upotrebljavan u šamanskim ritualima i verovalo se da ima magična svojstva jer vibracije koje izaziva (pošto glava služi kao rezonantna kutija) dok se svira mogu indukovati stanje lakšeg transa kod onoga ko ih svira. |
na sta lici ona sa 12 zica.... da bog sacuva...:lol:
|
kod nas se to zove DRMBOLJ =))
|
Extra je!
|
Evo još malo basista:
Tom Kennedy Bata Božanić,koji je izuzetan basista! Ima i u našoj,da to nazovem, tezgaroškoj branši, basista koje vredi spomenuti.Mislim da dosta kolega zna za ovu dvojicu,recimo: i Pozdrav!!! |
RE
Zadnji snimak je Siki iz cimera..sta taj covek radi sa bassom,fantazija,isao sam na par svirki posto non stop svirkaju kod mene dole...
A sta kazete na ovog lika??? ;) |
Zaboravio sam da pomenem,sem Sikija iz Cimera,na snimku iznad je Crni iz Kragujevca.
Pozdrav! Dodato: Evo,još malo: Crni |
Trenutno vrijeme na Forumu 14:35 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org