![]() |
Roland GW-8 i Style works XT
Svi koji imaju ovu klavijaturu znaju da Style works nema podrsku za nju kao i to da nesto moze da se uradi konvertujuci ritmove u G70 ali se tako ne iskoriscavaju boje koje poseduje GW8.
E sad par pametnih ljudi je koristeci manual za GW8 modifikovalo "rom_G70" fajl koji se nalazi u folderu "init_rol" u direktorijumu Style worksa XT(citao sam da moze i kod 2000 Universala) a igrom slucaja ja imam taj modifikovani rom.Ukoliko moderatori odobre postavicu taj fajl na download a ako ne javite se na PM. Pozdrav za sve koji imaju ovaj sinth!! |
Fajl moze, jer on, chini mi se, ne podleze autorskim pravima, za razliku od SW samog... :)
|
Super evo stize fajl na download!!
|
Jel su tacno adrese odradjene,mislim stilski, u tom fajlu?
Jer se mapiranje dosta razlikuje u odnosu na starije rolande.... |
Nisam mnogo eksperimentisao,konvertovao sam jedan ritam,video da ispravno vuce boje i to je to.Ako i bude neke greske onda ce biti zbog toga sto je pogresno napisano u manualu ili sto je pogresno prepisano iz njega.Problem je sto u manualu za GW8-E nema spiska WORLD i SPECIAL tonova a samim tim ni informacija MSB LSB PC pa su stoga ove boje izostavljene.
|
Zar nikako nemozes da vidis njihove adrese?
|
Trenutno mi ne pada na pamet na koji nacin bi to mogao da uradim.
|
Veliko HVALA,kolega,jer je Style converter 3 za GW 8 vrlo komplikovan,za razliku od SW-a.Nadam se da će mi tvoja iskustva dosta pomoći.Još jednom HVALA i veliki pozdrav!
Dodato: Zna li neko da mi objasni kako funkcioniše Style converter 3 za GW 8?Evo,pokušavam na sve načine,ali ne ide.Da li on samo od midi fajlova konvertuje ritmove ili može izvršiti konverziju ritmova od drugih aranžera(G 70,E 50/60/80 i sl.)Ima li neko preveden manual za pomenuti program?Ili,ako može u kratko,da objasni postupak importovanja materijala za obradu u programu,kao i sam postupak konvertovanja.U naprijed se ZAHVALJUJEM!!!Pozdrav!!! |
@makso68
Style converter 3 moze samo od midi fajla da napravi ritam za GW8 i nista vise.Evo jednog nacina kako ces to da uradis.Prvo otvoris pomocu Style worksa ritam koji zelis da konvertujes pa exportujes varijacije i prelaze koje on snimi u midi formatu.Posle toga te midi deonice spajas u jedan fajl uz programu Cakewalk.Normalno moras da imas ubacene definicije instrumenata GW8 za Cakewalk.Korigujes tonove kako zelis i zabelezis od kog takta pocinje koja varijacija.Kada tako usnimis midi fajl isti otvaras uz pomoc Style convertera 3 i u njega upisujes od kog takta pocinje koja varijacija ili prelaz. E sad ovaj drugi nacin koriscenjem Roma za GW8 je jednostavniji i prakticniji i znatno skracuje vreme konverzije ritma. Postavicu na download GW8 definicije instrumenata i za Cakewalk i za Cubase. VAZNO!!!!!! Ako neko u svom manualu ima spisak instrumenata za WORLD i SPECIAL(MSB,LSB,PC informacije su bitne) neka postavi na download. |
HVALA na iscrpnom objašnjenju.Imam još jedno pitanje za tebe:Proučio sam manual,ali nigdje nisam našao kako da u performansu pamti samo sound,znači bez style-a.Imao sam ranije VA 7,kod kojeg je bila mogućnost da sam odabereš,odnosno da isključiš stavke koje ne želiš na performansu.Ja GW 8 koristim kao solo sint,pa mi to,za sad ne predstavlja problem,ali bi mogao ukoliko bih ga koristio i kao aranžer.Probao sam da soundove prebacim u favorite bank,ali mi onda ne pamti efekte.
|
Nisi mi rekao da li u tom manualu imas spisak WORLD i SPECIAL instrumenata,vrlo su mi vazne informacije MSB,LSB i PC od ovih instrumenata?
|
Ima samo world tone list.To je u dodatku uz manual(tone & rhythm set list).Mora biti kod Rolandovih distributera,ja sam to dobio uz klavijaturu kupljenu u Beogradu.
MSB je 93 kod soundova,a 92 kod drums setova.LSB je od No.1194 do 1321-54,od 1322 do1420-55,drums setovi 50.PC od 1194 do1321 ide po redu od 1 do 128,od 1322 do 1420 opet po redu od 1 do 128,a za drums set od 1 do 18(po redu).Nadam se da ćeš se snaći.Ako budeš imao problema skeniraću,pa ću postaviti ovdje.Uradio bih to odmah,ali nemam skener.Pozdrav!!! |
Trebace mi malo vremena da dopunim Rom za GW8 sa ovim novim informacijama,pa da ga malo testiram i onda kacim na download.
HVALA prijatelju!! A sto se tice snimanja perfotmansi kod GW8 mislim da jedino mozes da snimis da boja bude preko cele klavijature,normalno sve efekte i podesavanja vezano za boju ali mislim da ritam mora biti dodeljen u svaku performansu.Nisam imao vremena da probam pa samimi tim mozda i gresim. Pozdrav!! |
Da,tako je kako si objasnio,ali može se preko tastera za zaključavanje podesiti da ostane isti style i prilikom promjene performansa.Danas sam čačkao,pa sam pronašao.U svakom slučaju,HVALA.POZDRAV!!!
|
@makso68
Hajde molim te proveri informacije koje si mi dao u vezi definicije instrumenata,jer od 1322 do 1420 nema 128. Ja sam vec upisao ovo sto si postavio jos samo da probam kako funkcionise,mada GW8 ima oko 1600 boja,da nemas mozda ispisane kodove za tonove preko 1420? Pozdrav! |
U pravu si.Izvini,došlo je do greške kod PC podataka.Ispravka:1322 - 1420 vrijednosti su redom od 1 - 99.Ostali podaci su u redu,provjerio sam.Još jednom se izvinjavam i pozdrav!!!!
Dodato: Nemam podatke za special boje,jedino za Drums setove od1578 - 1595,a za njih sam ti napisao podatke. |
Evo dopunjenog roma za GW8E,probao sam radi bez problema.Znaci potrazite u download sekciji GW8E rom za Style works.Onaj prethodni koji sam uploadovao nosi oznaku GW8 za Style works sto ce reci,ako neko ima recimo GW8L verziju ovog instrumenta moze da ga dopuni podacima iz manuala pa da postavi na download.
Znaci imamo sve instrumente iz World sekcije ove klavijature(GW8E) i delimicno iz Special sekcije,ostali instrumenti koji nisu upisani tesko da ce ikada biti upotrebljeni kao pratnja u nekom ritmu. E a sad tek predstoji posao....... |
HVALA,bobane,care!!!!
Dodato: ,ali nema još ništa na downloadu.Možda uplad nije uspio.Molim te,ako možeš da ponoviš upload.Hvala!!!! |
Evo ga sad je stigo.Moras uvek malo da sacekas dok "prodje proceduru".
|
Po mapiranju boja na GW sam primetio da nije kao kod aranzera nego kao kod workstation-a!
Sto ga u principu svrstava u solo klavijature! |
Boje su mu svakako jaca strana sto se za setove bubnjeva bas i ne moze reci.Uradio sam par boja(naravno harmonike,stvarno su bolje od recimo korgovih PA800-moj kolega ima ovu klavijaturu pa znam o cemu govorim) ali su drum setovi ocajni.Jedini set koji kako tako moze da se koristi bez korigovanja udaraljki je StandardKit3 dok je GW STD kit uzas(dobos-onaj za roll, se cuje kao da je neko pokidao denfer).
|
Pa,workstation je,to na njemu i piše.Ja ga i koristim kao solo klavijaturu,a po mom mišljenju,kao aranžer,za ozbiljne tezgaroše,je skoro neupotrebljiv.Kao solac,po mom ukusu,je bolji od KORG-a TR-a.Kažem to jer sam imao i TR-a,sa dosta paketa semplova.Trube(posebno flighorna-tzv.srpska truba),violina,klarinet,brasovi,harmonike su vrh,jedino su klaviri lošiji od korgovih.Eto toliko za ovaj put.Veliki pozdrav svima!!!
|
Da jos jednom ponovim uputstvo za koriscenje Style worksa XT za Roland GW8.
Prvo kopiramo fajl rom_g70 koji smo skinuli iz download sekcije a koji se nalazi pod nazivom "Rom za GW8-E za Style works" pa u Program Files nadjemo gde je instalacija Style Worksa XT kao i lokaciju foldera na kome pise init_rol gde nalepimo doticni fajl.Pojavice se upit "da lizelite da zamenite vec postojeci fajl" na koji odgovorite potvrdno. Vazno:Ako vam je potreban mod G70 Style Worksa otvorite ovaj folder init_rol pre ove operacije nadjite fajl rom_G70 kopirajte i sacuvajte na nekom drugom mestu. Posle ove operacije normalno pokrenete Style Works pa iz glavnog podmenija odaberete Roland pa iz novopojavljenog podmenija Roland G-70. Style Works ce otvoriti inicijalni ritam za ovu klavijaturu Easy pop.Ako zelite ovaj ritam da preuredite za GW8 otvarate Style editor iz menija sa leve strane.Primeticete da na mestima naziva setova bubnjeva stoji G70dr a na mestima pratecih instrumenata G70 sto je normalno da bi smo razlikovali G70 boje od GW8 boja.Menjate boje tako sto kliknete na zeljenu deonicu a zatim iz menija sa leve strane(mora da bude kartica play otvorena) kliknete na G70 sto je u stvari naziv boje.Tada se otvara novi meni za izbor boja gde se nalaze i upisane boje od GW8.Izbor je na vama. Ukoliko ne zelite da korigujete otvoreni ritam vec neki drugi onda morate da otvorite Style Converter iz pocetnog menija sa leve strane pa onda konvertujete ritam od zeljene klavijature u format za G70 pa isti mozete odmah da uredjujete na gore opisani nacin ili da ga snimite pa kasnije da uredjujete kako bi zazvucao na GW8. Ukoliko neko i posle ovog objasnjenja ne razume ima u download sekciji uputstvo za koriscenje Style worksa. Srecan rad! |
Trenutno vrijeme na Forumu 20:50 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org