![]() |
Instrumental za pocetak svirke?
Ajde malo da prodiskutujemo na ovu temu. Eto, sta svirate u nekom uvodnom delu od instrumentala, kad je prilika naravno. Meni lepo zvuci Richard Clayderman i njegove stvarcice na klaviru, moze Jovano Jovanke instrumentalno, a zanimljivo mi je i Azucar Moreno sa Eurosonga 1990. Moze lepih stvari tu da se iskombinuje, pa kakva su vasa iskustva, predlozi-neke brze i lakse stvari koje mogu da prodju itd.....
|
Ja najvise preferiram Zlatka Manojlovica - Jednoj zeni, i Santaninu Europu...
|
Na lijepom plavom Dunavu i još par valcera,
Ugarski ( Mađarski ) ples disko ritam, Besame Mucho, par polki ili drmeša, neki Cha-cha mix, Fascination, Mjeseče srebrni itd,itd |
Europa, La Paloma, Besame Muco, Save your love for me, Kazi zasto me ostavi...
Zavisi i od prilike, neki put lagane dvojke tipa Stani stani Ibar vodo, Moj dragane sto me zaboravljas, Sto ti je Stano mori... |
Spanish Eyes, La Paloma, Wonderful Night, I Just Call, Sultan of Swing, Kristinka, My Frined Wind....
|
Vise sviramo strane pesme kao instrumentale, jer nam se pevaci posvadjali sa engleskim, da ne nabrajam sad bas me mrzi...
|
neki instrumentali uz koje ja opuštam ljude...
Love Story, Ballade Pour Addeline, Silver Moon, Just call to say i love you, Jabuke i trešnje, My Way.. Za življu atmosferu: Tico Tico, Madžarski ples br.5,chardash polka ... |
Instrumentali : Spanish Eyes, Mjeseče srebrni, La Palloma, Sultan of Swing, Tea for two, Larina pjesma, Dunavski valovi, Tico Tico, No woman no cry, Na te mislim kada zora svane, Zambezi, Jabuke i trešnje, Sex Bomb, You are allways in my mind, Wolf of Live (wukodlak ;)) ... ma ima ih
Valcer : Na lijepom plavom Dunavu, Dunavski valovi, Larina pjesma (samo valcer dio) Nošenje juhe na stol (pozdrav kuharima i konobarima) : Radetski marš Bacanje vjenčanog buketa : Can-can ;) (za cure koje love buket) Skidanje podvezice : Kazačok, Pačji ples, Bumbarov let (pogotovo dok zavezanih očiju ustima traži podvezicu između nogu) Ples mladenaca (po rezanju torte) : Lambada, A je to ... (muzika iz onog Češkog crtiča gdje su ona dva glupana Pat i Mat) Argentinski Tango (nitko ga nezna plesat :lol:), Rašpa (slično Tarantelli), Čardaš Svirku završavamo (obavezno) : Laku noć svirači (Bebek) ili Uzalud vam trud svirači (Prljavci), ako je bio loš tall sa strane. A ako smo dobre volje onda sa Laku noć vam želim dragi gosti. |
Ja obicno sviram Turski mars, za Elizu, Nizamski rastanak, muzika iz Pink Pantera, itd..
|
Instrumental za pocetak svirke?
Jel moze neko da kaze neki dobar instrumental koji obicno ide na samom pocetku svirke ??? Pozz
|
To zavisi odakle si i koji tip svirke sviras!
|
Evo kolega @doce,
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8103 Samo da si se malo bolje potrudio:mad::mad: |
Ja ove instrumentale obicno sviram u zavisnosti od mog raspolozenja:
1. Svilen konac 2. Besame mucho 3. Madjarka igra - Johanes Brams 4. Ballade pour Adeline - Richard Clayderman 5. Tico Tico 6. Otac na sluzbenom putu (tema iz filma) + neki valcer pride Te su mi omiljene. I uvek su prolazile sta god svirao. Pogotovo kada ulaze mladenci, kada se skupljaju gosti... Mada mozes i neke poznatije balade da ubacis kao instrumental npr. od Olivera Dragojevica itd. |
Careless Whisper, Hotel California, Saving All My Love For You
Na kraju - A sad adio |
Ja obicno sviram Nizamski rastanak i dobar je za sve zanrove svirki;)
|
kod mene su najcesce domace balade ,jer se pevac ne snalazi bas najbolje sa engleskim. . .;)
|
Pozdrav
Nas dezurni blok instrumentala na pocetku svirke Solenzara,Besame Mucho,Indijansko leto,Kazi zasto me ostavi... O Sole mio,Jabuke i tresnje,La Paloma. Jesenje lisce,Dunavski valovi...i drugi valceri Moze i splet laganih dvojki instrumentalno kao kod Pavketa otprilike. |
Najslicnije kao SKYPI...to je to, i najcesce odgovara prilikama...
|
svi skoro sviraju strane instrumentale...a meni se skoro dopala muzika iz filma zavet..rumba i gitara..extra je :D
|
Ja odprangijam par laganih dvojki , pa onda malko brze dvojke , pa malo rumunski dvojki i na kraju kolca i malko rumunskih instrumentala .Sve to dosta tiho , a posle te baladice , begini , mozda koja sedmica i stop... Zveknem dva vinjacica i krenem sa kombajniranjem
to je to ..... :) :) :) |
pa stvar ukusa a i gostiju,recimo ja sviram,ulazak u harem,jednoj zeni,george michael ili black,tako nesto,ali to je za restoran FANCY,a ima kad je i ibar voda....!!!
|
ja sviram krivo je more,cesarica nekad se ubaci i vrbas voda,ne klepeči nanulama a nekad opet stari rok,sve zavisi od našeg raspoloženja!
|
Ja upalim neki bossanova ritam, pa prosviravam u njemu Careless Whisper, Girl from ipanema, Como Tempera...
|
uvijek sam koristio na samom pocetku splet laganih dvojki
|
nikad isto nekad koju lipu baladu nekad kolce nekad nesto makedonsko u 7/8 ili neku rubicu sve zavisi od objekta u kojem sviram i nije lose znati makar pojednu ili dvije stvari iz razliciti zanrov muzike
|
Ili kolce neko , a ako je instrumental u pitanju - ****** M. - jednoj zeni ..pozz
|
Posto najcesce sviram na svadbama gdje preovladavaju narodnjaci, onda udaramo neku rumbu ili kolo za uvod. Ono kad svatovi ulaze, mi ih docekamo kolom, oni poigraju pa onda sjednu jest i pit :lol:
Kad se reze torta, onda ide nesto lagano, bas smo nedavno kombinovali forspile "Odvedi me sreco" od Jane i "Ne dam bolu da me slomi" od Verice, a dodavali smo i malo nekih svojih gluposti. Ako su zabavnjaci, onda "Jedina moja" ili tako neke laganice. |
"europa" od santane ili "pariz" od geri mura.
|
europe, titanic (uvod)
|
Prvo neko kolo za redare i aščije :D
|
Joe Satriani - Always with me, always with you
|
Po mome su instrumentali za uvod izasli iz mode. Pretezno krenem sa dobrom pesmom, odma gledamo da atmosferu i publiku kontrolisemo.
Al ako vec treba "Ain'T No Sunshine" sa nekom Jazz Gitarom (oktaviranom). |
the beatles - yesterday,Let It Be.
Najcesce jednu od ove dve,mada sve zavisi od mesta gde se i sta svira. |
da ozivim malo temu...svadba-sta svirate kada mladenci ulaze u salu? koji instrumental? eventualno pesmu? pozz i hvala
|
Nije zivot jedna zena... :p sala... charless whisper od g.michaela ili tako nesto :)
Sent from my PAP4322DUO using Tapatalk |
Sta je meni ovo trebalo od bebeka. :D Mi odsviramo sad kad dosla si od bosutskih becara. Od prve lige jedan zivot malo je smo izlizali ali i nju nekad otresemo u ovisnosti o situaciji mada ukoliko mladenci imaju zelju,postujemo nju.
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2 |
Dobra vam noć prijatelji od Cole
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2 Dodato: Samo refren Sent from my HTC One V using Tapatalk 2 |
Vecinom bandovi sviraju ovo to je Maric rekao. Moj band ima prve svatove sad poslije nove godine i na ulazu cemo samo vrtit instrumental od eye of the tiger, ali naravno prvo ulazi barjaktar, pa kumovi, onda kad mladenci udju idemo Veceras je nasa festa.
|
Nama su do sad na skoro svakoj svadbi mladenci tražili nešto drugo... Sad na poslednjoj svadbi smo svirali Olivera - Kad mi dođeš ti, jedni su tražili Children of Sanchez, drugi su tražili Jump od Van Halena, treći Grlom u jagode, itd. Svako ima neki svoj trip :D Letos smo svirali srpsko-kinesku svadbu u Francuskoj, tamo smo svirali Balaševića za ulazak mladenaca, par nekih pesama su nam tražili :D
|
Ajde da i ja kažem koju (pametnu :-))na ulazak mladenaca i kumova u salu.
Ako je pučki tip gostiju, svira se putna: Ako drže do vjerskih protokola: Ako su neodređeni i svjedno im onda ide (od 0,15): ili ovo: ako su modernijih pogleda (od 0.12) ili: ako su romantični (od 0.58): ili (od 1.20) a može i ovo (od 1.30): Eto, ja sam rekao svoje. :D |
Trenutno vrijeme na Forumu 09:15 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org