YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA-800 VOCODER mali PROBLEM (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8230)

zox2003 26.02.2009 15:29

KORG PA-800 VOCODER mali PROBLEM

Evo sta moze da vam se desi sa vocoderom na PA800:

Znaci nacin kopcanja pretpostavljam da svi vec znamo.Ulaz u vocoder se ukljucuje na AUX izlaz iz miksete.NA kanalu na mikseti gde je mikrofon se pojaca AUX.E sada izlaz iz vocoder-a je prakticno izlaz iz PA800 koji je ukljucen u neki od stereo kanala na mikseru.Sta moze da se desi? U zavisnosti od nivoa signala koji dolazi iz klavijature u poredjenju sa nivo-om signala na kanalu gde je mikrofon postoji mogucnost da vam taj "loop" totalno pokvari "zvucnu sliku" vokala.tj. postoji mogucnost da vam nivo signala vocal+vocoder iz klavijature bude jaci nego originalni mikrofonski (vocal) kanal. Jako lose resenje za vocoder na PA800.Najbolja opcija bi bila da moze da se kompletno odvoji od L/R izlaza tj. da ima poseban izlaz iz vocoder-a.Ovako se mora biti veoma obazriv kako se podesavaju nivoi.
Da li jos neko ima ovkvo iskustvo?

Niikkola 26.02.2009 17:34

To si u pravu, a i problem je kada na mixeti podesavas jacinu basa ili srednjih i visokih, ti automatski menjas i boju na vokalu, a to i nije bas neko resenje. Ako neko zna kako izbeci ovaj problem, neka se javi;)

vujanov 26.02.2009 17:46

Ej, ljudi, ja se izvinjavam, ja uopste ne razumem kako to vi povezujete vokoder u mixetu!!!???Ja tako ne radim. Ja nemam nikakvih problema sa podesavanjem vokodera u mixeti, jer je kod mene sve odvojeno, poseban izlaz je L/R za aranzer, a poseban izlaz za vokoder na audio output 1. Tako namestite u globalu, i onda ovako prikljucujete mikrofon: Mikrofon u klavijaturu na audio input 1. (gein dugmence lepo podesite da blinka zelena lampica kod mic, tako da signal bude dobar), a a iz audio output 1, ide kabal u mikrofonski kanal na mikseti, i ti ga tamo bojis kako hoces, uopste ne morate koristiti efekte sa PA 800 vokodera, i totalno je odvojeno i sto se snage tice...Eto tako ja radim i nemam problema...probajte!

zox2003 26.02.2009 17:53

To je jedna od opcija ako je klavijaturista ujedno i pevac...ali imas posebno pevaca koji ima svoj mikrofon prikljucen na miksetu prvo.....Znaci moras koristiti AUX na mixeru za vocoder.A da.....zaboravih ovo oko izlaza....izvinjavam se ali se vocoder moze odvojiti od L/R izlaza na poseban izlaz (1/2)...tako da mozes posebno "dovesti" vocoder na miksetu i regulisati nivo i boju,znaci odvojeno od aranzera.

Niikkola 26.02.2009 18:08

zox2003 hoces da kazes da bi zeleo da izvadis efekat iz klavijature i da ga podelis po kanalima na mixetu, koliko sam ja razumeo. Mislim da je to nemoguce!! Pitanje za Vujanov, da li bi mogao malo detaljnije da mi objasnis u koja podesavanja ides da bi postavio to da saljes signal iz audio1 za mik?

skoricnik 26.02.2009 18:15

Global -> Audio Setup -> Dole opcija za mikrofon i umesto Left/Right stavis Out1/2 i peglaj

Pozz
Dodato:
I da, ja sam pokusavao preko AUX na mikseti u sint, i mogu da kazem, da je kvalitet zvuka i pratecih vokala totalno isti. Zato...Mikrofon -> Sint -> Mikseta...Manje kablova, manje posla, a isto radi...Ja cu snimiti nekoliko demo snimaka sa mog vocalista i postavicu pa da cujete kako sam ga lepo sredio.

vujanov 26.02.2009 18:21

To Skoricnik, majstore...nadam se da se sad svi razumemo, jel kontam da isto mislimo...POZDRAV

skoricnik 26.02.2009 18:23

U pravu si. I jos da dodam, opcija u AUDIO SETUP za mikrofon je AUDIO IN.

Pozz

Marco7 26.02.2009 18:47

Niste u pravu skoric i vujanov!Sta sa onima koji odvajaju klavijaturu na 4 kabla i onda na 1 ide bas gtara,2 bubanj i L i R pratnje?Tu se stvara guzva jer vokal izlazi tamo sa jos nekim elementima kao sto su Acc,drum ili tako to,najbolje izlazi vokal direktno iz mkesete!Zox i ja korisim vokalist preko aux-a ali sam ga lepo naselovao tamo u podesavanjima i radi sasvim ok jer ne cackam uopste mikrofonski kanal,uvek mi stoji isti mix eventualno su male izmene ako sam malo zaribao i tako to!

skoricnik 26.02.2009 18:50

To si u pravu Marco, ali za one koji razdvajaju sint na vise izlaza. Za nas koji drzimo sve na jednom, ovo je procedura...

Pozz :)

Marco7 26.02.2009 18:54

Sto se mene tice vokalist sa Pa serije radi sasvim korekno ali treba pevati skroz tacno da bi to izlazilo kako treba mada mnogo bolje radi externi vokalist naravno poput nekog Digitec-a ili externog Tc-a ;)

zox2003 26.02.2009 18:55

Marco,

Mozes li ukratko da objasnis kako si ga "sredio" u podesavanjima?
Ja sam razmisljao da ostavim kombinirani izlaz iz aranzera na L/R a da "povucem" vocoder na jedan od 1/2 izlaza nazad u mikser?AUX ,i dalje, ulaz u aranzer...
Sta mislis?

Marco7 26.02.2009 19:08

Pa tamo sam u vokal procesoru set up-u malo podesavao pratece prema svom glasu,ono gde imas biras godise pratecih glasova i tako to!Otisao sam ranije jedno vece u lokal gde pevam i onda sam pustio stvarnu snagu i stelovao lepo vokalist prema svom glasu dok nisam dosao do prave mere!

nurfet 26.02.2009 22:16

pozzz

vidim da je tema koja i mene muci,ja koristim pa 800.i problem je sto mi mikrofon distorzira,e sad neznam jeli do nekavog stelanja u globalu (volume.filter.)ili je do mikrofona koristim AKG WMS40 PRO headset,ako neko moze ukratko,kod koga radi ok,da objasni kako sta nasteliti.hvala

skoricnik 27.02.2009 14:56

Nazad imas potenciometar za GAIN, pa na njemu namestaj ulazni signal jer zbog njega hoce da distrozira.

Trenutno vrijeme na Forumu 23:33

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org