YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pa800 OS erorr (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8277)

hazir_71 02.03.2009 06:29

Pa800 OS erorr

dragi prijetelji izgleda mi nesto gadno ovo kad palim klavijaturu izbacuje na displej slijedece:Eror reading OS file,i zaledi na tome, dva-tri puta pocne da ucitava i podize sistem ali samo malo i stane,dalje ni makac, nisam uspio na forumu naci nesto ovako pa ako neko nesto zna pomagajte kako rijesiti ako ima rjesenja molim vas.

skoricnik 02.03.2009 09:21

Stavis novi OS na stick, dok palis klavijaturu drzi INTRO1, izaberi OS i instaliraj ponovo. To je sve.

Pozz

hazir_71 02.03.2009 12:10

nazalost kolega skoricnik nemoze pokusao sam vec to ali nista ima li jos nesto da zna neko?

tesla 02.03.2009 12:41

kako ti se to desilo jesi li ucitavao nesto u klavijaturu pre toga??
ako nece top sto ti je nikola rekao onda idi na korgpa sajt i skini onaj programcic za master reset pa resetuj sve mora da upali....
pozzzzzz

dalabu 02.03.2009 12:51

Skini sa oficijelne stranice od korga ordner gdje su i os i res zajedno i uspjece provjereno!!!!!!Znaci ne OS pa RES vec ordner gdje su obje funkcije zajedno,ako si me razumjeo!!!!

hazir_71 02.03.2009 13:32

e tesla prijatelju nista nisam ucitavao stala u svirci mislim los napon da je bio,i posle nece da upali imam ja OS 2.0 sa korgove strane ali nemogu da dodjem do toga da nesto ubacujem u klavijaturu ako mozes malo bolje da pojasnis u vezi tog master programa zaista bih bio zahvalan i tebi i bilo kome ali izgubio sam nadu da cu da uradim nesta osim naravno servisa koji ce da me lupi po dzepu hehehee...

dalabu 02.03.2009 14:23

Jos jednom evo,dok ti tesla ne odgovori,ordner gdje je OS i RES u jednom ordneru nadji na korgovoj stranici baci ga na usb ubaci u sint i isto kao sto si saaam os probao ubaciti,znaci drzi intro 1 i pusti da korg zvace taj ordner sa usb.Definiivno provjereno druze! Nemas sta da izgubis jedino da ustedis mejstore

hazir_71 02.03.2009 14:31

probao sam drug dalabu ali i dalje izbaci isto:Eror reading OS file i nista vise nema jedino da ga ostavim tako neko vrijeme pa vidimo sta bude...

dominik 02.03.2009 15:05

Meni se to nije, hvala Bogu, desilo al mi je trgovac rekao da čim dodje do bilo kakve komplikacije učitam njegov prvi OS a dobio si ga i na cd-u (v.1.0 beta.pkg), pokušaj!
Meni je jednom jedan user "crko", ubacio taj 1.0 i vratio OS 2.01 i sad je ok.
Ako nemaš poslat ću ti taj "osnovni" OS.
Pozdrav
Dodato:
Sad čitam ponovno što je dalabu napisao, moguće da je to isto, odnosno da mislimo na istu stvar!

hazir_71 02.03.2009 16:31

e ok drug dominik imam sve te OS ali ja nemogu uopste da dodjem do dijela da ubacujem bilo sta znaci palim kljavu drzim intro 1 nista samo,eror reading os file ili drzim stile play i media isto se desava, mislim da ce zavrsit kod Igora u BL zaista nemam pojma vise sta raditi
Dodato:
e ok drug dominik ali ja nemogu da dodjem do dijela da ucitavam bilo sto imam sve OS ali kad palim kljavu pise samo eror os reading file,zatim palim je i drzim stile play i media isto znaci nemogu doci dotle da ucitam bilo sta vjerovatno ce kako stvari stoje zavsiti kod Igora u Artistu BL osim ako drug tesla ili neko drugi ne nadje neko rjesenje hahaha...hvala svima sto se trudite zaista od srca...

dominik 02.03.2009 17:52

Baš mi žao, moguće da se nešto i spalilo ako kažeš da je napon bio slab.
Zato sam ja kupio ispravljač napona, 2kw 100eura-digitalni.
Al mislim da to nije veliki kvar, sredit će to Gogi.
Pozdrav

tesla 02.03.2009 18:16

evo care ovako prvo skini ovo http://www.korgpa.com/pa_root/softwa...800_format.zip otpakuj i stavi na USB zatim ukljuci klav drzeci intro1 (ne ustaj ga dok ti se klav ne ukljuci) zatim sa leve strane dole izaberi medij koji hoces tj onaj na koji si stavio fajl selektuj taj fajl i stisni SELECT pitace te jesi li siguran klikni na yes. Sacekaj da zavrsi zatim iskljuci klav. Onda skini ovaj fajl http://www.korgpa.com/pa_root/softwa...s_res_v201.zip
otpakuj ga opet stavi na usb i ponovi proceduru znaci sve kao i malopre ......
ajd javi sta si uradio.
pozzzzzzzzz

P.S.
sad tek vidim da ti ne izbacuje nista drugo dok palis klav... jbg ne znam onda ako je tako onda u servis a jel ti klav u garanciji???
i jos da napomenem da NAND FORMAT nemoj raditi da ne sjebes klav (to ti je ono style+media) ja jesam to radio na mojoj i nisam nista zajebao ali cuo sam monoge da su sjebali po nesto eto dal sam imao srece ili sta nemam pojma ali kazem samo nemoj to sam raditi ako ne znas sta radis...
pozzzzzzzz

hazir_71 02.03.2009 18:58

ma ok momci hvala na trudu zaista, mislim da je ploca u pitanju razgovarao sam i sa Igorom u BL pa uradit cemo nesta,a izgleda ipak da je los napon bio no nema veze sta je tu je, hvala jos jednom tesla i ostale kolege na iskrenom zalaganju...javim sta je bilo i kako kad sve rjesim da se nebi nekom desilo isto ukoliko bude uzrok nesto"vanredno"...pozzz...

Trenutno vrijeme na Forumu 02:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org