YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pa80 podesavanje accompainmenta (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8312)

slavisha 04.03.2009 01:46

Pa80 podesavanje accompainmenta

Kako da podesim na PA80 da kad radim sa aranzerom levom rukom sviram jednim prstom sad moram sa najmanje tri a slaba mi je tehnika leve ruke.dosad sam radio sa PSR SERIJOM

zeko 04.03.2009 03:05

Udjes u GLOBAL, listas stranice i ne znam tocno na kojoj vidjet ces, CHORD MODE- to stavis na FINERED 1 i memorises ..i to je to..

Sejox 04.03.2009 03:07

Ja ne znam je li to izvodljivo.
Ovo kazem,u smislu da jednim prstom pritisnes dirku,a svira ti zeljeni akord.
Koliko ja znam,to moze, ali se sviraju samo durski akordi.
Kako ces pritisnuti jednim prstom a da ti svira mol,sedmica,dim...ne vjerujem.
Mislim da ipak trebas uvjezbati lijevu ruku.Ili ima neko carobnu formulu....;)

zeko 04.03.2009 03:24

tako je Sejo..ali mislim da je pitao upravo ovo sto sam mu napisao, znaci sa jednim ce svirati dur, sa dva moll it..ali nece svirati pune akorde,,

momo 04.03.2009 09:37

Mislim da na taj način svira samo dur mol i sedmicu.Npr,G ton Gdur, GFis Gmol ,GF G7.

Sejox 04.03.2009 14:10

Vjerovatno si mislio za Gmol,ako je sa dva prsta:

G+A# = Gmol................Ovo je da se covjek ne zbuni mozda.;)

Kod Rolanda ovo funkcionise kako treba ako se koristi opcija "Intelligent".
U stvari,tek tada zvuci kako treba,a bez ove opcije ne.

Mada neznam da je ovakav nacin ucenja bas pozeljan.

ivan tr 04.03.2009 14:42

Mislim da je najbolje polako da uvezbavas i da hvatas pune akorde. Sedi polako i vezbaj.

toni-bt 04.03.2009 23:13

U pravo si sejoroland kod svih aranzera(korg,roland,.....)kad pritisnes jedan prst radi durski kvintakord,kad pritisnes mala terca(dva prsta)-molski kvintakord,velika sekunda nadole(pr.C-B)durski septakord i td.a deca pitaju "Moze li sa pola prst da hvatam akorde"-moze,moze ali naravno kad "sviraju"na midi faljlove.pozz

Millan 05.03.2009 00:42

Cak Noris uopste ne hvata akorde, oni se sami hvataju umesto njega...;)

Sejox 05.03.2009 00:47

"Muzicari" koji rade na fajlove,koriste cak svih deset prstiju.;)
To sam se mnogo puta licno uvjerio-slomise se ljudi udarajuci po dirkama,
i to naravno sa obje ruke i svim prstima.Razvaljuju,kaze publika....;)

slavisha 05.03.2009 12:10

da i dosad sam svirao na yamahi levom rukomdurove 1 prstom a molove sa dva jer su mi u ratu ostecene tetive na srednjem domalom i malom prstu. hvala zeki nasao sam ali u styl play meniju opcija stylctrls

Jugo 06.03.2009 05:38

Sejo, oni ne razvaljuju! Oni sviraju original! Tako bar publika kaze:mad:

drakan 06.03.2009 08:33

Ha,Ha! E Sejo nisam se odavno ovako nasmijao! Ljudi satiru ha! Šteta pa nemaju više prsta! I to bi upotrijebili!=)) Ajd pozdrav svima!

slavisha 06.03.2009 15:06

ovde su neki totalno promasili temu. ja se bavim muzikom vec 20 godina od bubnjeva bas gitare i klavijature od roken rola 10 godina do sad narodnjaka ali nisam dozivio ovako podcjenjivanje bilo koga. samo mi je trbao savjet za odredjeno podesavanje kad radim sa aranzerom.

Svirac bt 06.03.2009 15:53

I ja kad sam uzeo pa 80ke tesko mi je islo ali sam uvezba levu ruku i sad nema prblem ja isto sam imao psr i sa jedan se hvatao akord a sa dva mol ali kog korga to nemoze ja sam probao i onda sam uvezbao dobro levu ruku i sad nema problem to ti je moj savet VEZBATI pozz

Sejox 06.03.2009 18:49

Slavisha druze,ova sva prica se ne odnosi na tebe naravno.
Pogotovo kada si objasnio,sta i kako,i samo opusteno.
Rijesio si problem koji te je mucio,i ugodna svirka.

Pozdrav,

Trenutno vrijeme na Forumu 01:19

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org