![]() |
Kako PSR gubi na ceni...
Zdravo!
Imam psr 3000,evo 3 godine...I ta klavijatura je u 3 godine izgubila cenu više od duplo...Pa kako je to moguće,zašto yamaha gubi cenu tako brzo...Da budem precizniji,ne svi modeli,već PSR...U tri godine se žrtvovao da zvuči ko zmaj,i sad dok bi je prodao,mislim si,ćemu? Ništa neću dobiti,bolje da je doma...Neznam dali sam u pravu,isto tako mislim da npr roland ili korg drže cenu puno duže...Sećam se da je g 1000 eto 5 godina vredio 1000 evra...Pa šta vi mislite...U ćem je stvar... |
Pa i ja sam imao psr 1100 platio sam ga 1160 evra novi a sam ga prodao 480evra :S to je surova stvar neznam u cemu je problem, al je problem dok ga sredis to je fakt za yamahine aranzere.
|
Jednostavno pojasnjeno odprilike ovako.Kad kupis neki hjundai on nakon 3 godine vrijedi ni pola para kao sto je nov kostao ali kad kupis BMW on za tri godine jos uvjek na cjeni samo je u startu kostao puno vise.Eh sad sve ima svoje musterije tako da se prodaju i hjundai i bmw.Tako vam je i sa klavijaturama tj i sa svom muzickom opremom!Nadam se da sam pomogao u plakanju hahahaahhhah
|
da da,samo što bi u ovom slučaju Yamaha bila BMW...:)...
|
Mozda je razlog sto se sad uglavnom fura korg pa je logicno da je manje kupaca ko ce ga znati vise...
|
Surova istina
To je tako jer je tako ali ima i tome lijeka.
Ja recimo sada imam tr2 i tako se usutim se dok tr3 ne padne na cijeni i onda fino kupim Makinu i to je to.Kaze se ko je letio i vrat je slomio. To me i nervira kod Yamahe. Cijena nakon 2 god padne za pola. Sacekas malo promatras kako klavijatura dobija na popularnosti i onda uletis ko vuk u tor i zgrabis kakvu dobro ocuvanu od onih sto se razocaraju u Hundaija.A ti klavijaturicu podruku i kuci na obradu i poliranje. |
Tako je.
I šta me još nervira,eksterijer>igračka... Tipke na njoj su loše,baš ko za decu,A puno je platio,uhh,posle mi je bilo krivo,al navikao se ja ko i svi drugi... |
ja sam Roland E-50 platio pre dve godine 1050 eura i sad je u toj istoj radnji E-50 1110eura :D
|
To samo ima veze sa zakonom ponude i potraznje. Samo je pitanje sta se trazi i sta je popularnije. Ja sam davne hiljadu devetsto osamdeset i neke kupio DX7 i platio je 1500 DM, (polovnu) sto je tada bilo prilicno povoljno. Posle nekoliko godina sam je jedva prodao za 450 DM, da bih dodao jos para i za 800DM kupio DX21, koja je za dve klase slabija, ali narodnjaci su je trazili za ritam, zasto je uostalom i meni trebala. Dakle, samo kod nas je DX21 bila skuplja od DX7, jer je imala bolje boje za pratnju i mogla je da joj se splituje klavijatura.
A vidis, Roland sve skuplji i skuplji. |
bas zato i Hjundajiu pada brzo cena kod nas jer nema delova na svakom koraku,tako je i za klavijature za Roland i Korg ima dosta materijala i samim tim su klavijature prakticnije i trazenije
|
Sva tehnička roba gubi na ceni.Kupi neki akustičan instrument (harmoniku,violinu ,bubnjeve,....) a da je marka -gubi se minimalno.Što se tiče toga ˝ko je BMW ˝tu će mišljenja biti podeljena (korgovci,rolandovci,yamaha,....)možda se može reći OK yamaha= bmw samo zavisi koji model bmw-a =)) jer ˝nisu svi modeli bmw bili hit˝.A najpopularniji modeli ovde dole-Ex Yu(dali aranžeri ili syntići) su ti ,za koje ima lako dostupniog materijala (bilo boja bilo ritmova).Pa kako je išlo kad se pojavila Rolandova E klasa (70,86,96) G klasa ......bilo je brdo ritmova ,boja,prvi midi-songovi su rađeni na njima....Korg je ˝kaskao˝sve do I30 i sad PA serija i PaX se ˝probio˝,Yamaha je sa psr serijom postigla delimičan uspeh sve dok nije izbacila Tyros seriju ali ni to nemože parirati korgu u predhodno pomenutom.Dosta ti je pogledati o download sekciju:za koje klavijature ima više urađenih boja,ritmova....?Dobro sad ima tih raznih konvertera ,programa za razne stvari.......Evo ti pitanje:Zašto još posle toliko godina vlada potražnja za dx11 ,....(tom serijom) a i na ceni su (naspram godina),PA80 još uvek je oko 1000Eur a PA800 brže je izgubio cenu,......itd?
Možda je i u predhodno iznetom ,delimičan odgovor na postavljeno pitanje.;) |
hm...Profesor me uhvatio na spavanju :)...Iskreno,nisam previše upoznat sa DX serijama tako da nemogu točno iznjet svoje mišljenje...Mada,dok je izašla serija DX,vjerovatno je bila senzacija u svetu muzike,,,jednostavno,kvalitetna klavijatura po svemu,materijal izrađen za nju vjerovatno je kvalitetan pa se po tim segmentima i drži cena...valjda...?...
|
svuda psr-u padaju cene,i ovde u usa psr-s700 je pao za tri meseca oko 200 i nesto dolara,sada se nov moze naci za 800 i malo jache,a psr550B,slicna s500 samo crna je pre mesec dana bila 745$,pre neki dan se prodaje nova za 645$,dok s900 se jos drzi na nekih 1500$,ovde se dosta tih radnji zatvara,pa i to utiche na nisku cenu klavijatura.....tr61 nov je 700$,pa800 drzi cenu jos,oko 2600$,pa50 nov oko 800$,pa500 je oko 1500$,g70 je oko 2500$,pa80 kad se nadje na ebay-u je oko 1200,dok g1000 i em2000 ne ebay-u tesko naci ispod 1000,i to kad se naleti,a retko se i naleti
|
Zapadno od Slovenije niko ne svira Korgove aranžere,u glavnom su zastupljeni Ketroni,Yamahe i Rolandi.Korg je PA seriju i osmislio za orjentalno tržište,a i mi,voljeli mi to ili ne,spadamo u orjentalni kulturni krug.Ukucajte na Youtube Korg PA(bilo koji),pa ćete vidjeti da se tu,u glavnom,pojavljuju Turci,Srbi,Bošnjaci,Hrvati i,vrlo rijetko,Slovenci.Što se tiče kvaliteta Yamahe PSR 3000,već sam dosta napisao o tome u prethodnim javljanjima.Još uvjek je koristim i nemam je namjeru mjenjati,osim za Tyros 2 ili 3.Pozdrav!!!
|
i YAMAHA se moze srediti za nasu muziku lepo, nego jednostavno nije na ceni i to je to
|
Tachno, makso...
O tome sam pisao pre par meseci... Po Shpaniji sam, proshlo leto, uglavnom vidjao ketrone i rolande, a po Beneluksu yamahe i rolande... Uglavnom, rolanda po zapadu najvishe, koliko sam ja gledao... @mimiki Nije da nije na ceni kod nas, nego Korg za manje para da isto. Uz to, ljudi su lenji da prave sami sve, a za korg ima toliko gotovih stvari... |
u pravu si Vaxter ja samo kazem da je odnos cena svuda gotovo isti samo to,a ljudi da su lenji da prave sami jesu, ja sam prvi takav zato i hocu da uzmem sad jedan tr i ubacim set i kraj
|
Zna Waxter sta prica
Za losim konjem se i dize prasina.
|
Gladi i pazi ono sto imas .Kad mu udjes u dusu i sredis sve kako valja onda trazi da kupis noviji model .Nikom od nas nije problem kad upozna sint pa to bio ili korg roland ili yamaha neki losiji model da kupi za klasu ili dve bolji.Verujem da onda ni samo podesavanje nece praviti tolike probleme i za kratko vreme ce biti sint u vrhunskom stanju .A kad zamenis marku ides sve od nule i ima dosta slucaja da onda citas komentar na rolandu sam imao ovako a na ovom nije ni slicno.A sto se tice cjene takvo je danas stanje na trzistu i tu se nemoze izmeniti nista .Dok je bila yuga bar 50 posto ljudi je vozilo kola iz Kragujevca i ne samo sto su bila toliko dobra nego si za njih mogao naci djelove na svakom cosku .Tako je danas i sa sintovima .Ali dzaba i djelovi ako si imao loseg mehanicara kola su ti bila vise kod njega nego kod tebe .A tako je i sa setovima danas .Mislim da polako dolazi vreme pa ce svako morati da postane mehanicar za svoj sint i znace onda da cjeni neciji rad oko toga.
|
Moje mišljenje je to da Yamaha u malo vremena izdaje dosta modela klavijatura,tipa Tyros2 i Tyros3. Ja sam imao Tyros1 i prodao sam ga za dosta dobru cijenu nakon 4 godine jer je iza njega trebalo poprilično da izađe Tyros2,dok je sad Tyros3 izašao u tek malo vremena iza Tyrosa2.
Isto tako je i sa Korgom Pa1 i Pa2! ... i sl. DVIJE KLAVIJATURE U MALO VREMENA. Sad imam Tyrosa3,zadovoljan sam i već sam ga u samom startu nabavio preko frenda u dućanu sa garancijom (novog) ispod cijene! |
Cena
Pa oni izdaju ali na nama je hocemo li i kada cemo kupiti.
|
mozda je razlog za ovaj 'fenomen' to sto obicnim ljudima koji uopste nemaju predstavu o aranzerima yamaha(cak i s900 a tyros je vec druga prica) vise zvuci kao midi u odnosu na korga i rolanda, a ponekad su njihova misljenja presudna jer od njih zivimo ;) ...i ja imam yamahu psr odlicno sredjenu ali polako pocinjem da razmisljam da uzmem pa500, cini mi se da se bolje cuje na ozvucenju od yamahe. zamolio bih kolege da puste neki midi fajl (bilo koji ali vazno da je isti na svim klavijaurama evo npr. da ne vidi ona-danijela vranic;) kroz svoju klavijaturu i stave daj demo mp3 snimak na net da bi mogli da napravimo uporedni test klavijatura ;)
|
Citat:
|
Pa da, ista prica kao sa mobilnim telefonima ili racunarima. Pitanje je samo finansijskih mogucnosti pojedinca da li ce klavijaturu srediti i svirati dugo, sa rizikom da ce je prodati za simbolicnu cifru ili ce stalno menjati i kupovati nove modele sa manjom doplatom, ali to znaci svaki put sredjivanje iznova i iznova... I vise kosta, brate.
|
@Kompozitor
Uporedni test klavijatura midi fajlom. Svasta. Od kad je pa midi merilo kvaliteta zvuka jedne klavijature ??? |
Pa mozda je mislio covek da je to jedini nacin da pod istim uslovima uporedis dve razlicite masine. Pretpostavljam da je to, ali ne znam koliko je to merodavno.
|
Pa to i ja mislim.
|
Moze biti merilo samo pod uzlovom da je fajl radjen u studiu sa GM standardom bez ikakvog dodavanja XG, GS i sl...
Shto je retkost... Takodje... Svi koji prave fajlove ih preslushavaju na nekoj klavijaturi, modulu i sl... I pogodite koji su najbrojniji kod nas? :) |
jasno,ne meri se klavijatura po midi fajlu..Al kolega možda hoće reć da je svaka marka klavijature nešto razlićitija na ozvučenju,što je na neki način točno.Ja kad spojim yamahu i kurzweil na ozvučenje,kurzweil mi uvek ima čistiji ton,nekako masnije,lepše..Yamahu jednostavno nemogu doterati u taj stupanj kvalitete kako mi krz zvuči...Probao sam svašta,se ekvilajzere,al ne..neznam,al možda je po tom pitanju kvalitete u ozvučenju i korg jači...Ako ima neko da me ispravi,neka,baš me zanima šta je ispravno...
|
:))
Sa kurz-om se nishta ne poredi... :D Mada, chini mi se da previshe odlazimo sa teme... |
To zavisi od 100 stvari. Ista klavijatura razlicito zvuci u drugoj sali, na drugom ozvucenju, neki put cackas nesto po ekvilajzeru pa posle do pola svirke namestas zvuk... Ima kod nas jedna sala, tj. restoran gde mozes da doneses kakvo hoces ozvucenje, zvuk ne moze da bude dobar pa da se ubijes. I sta onda, sta tu ne valja? Sve je dobro, ali treba sklopiti kockice. Mislim da zvuk najmanje zavisi od klavijature. Naravno, ovo mislim ako imas normalan aranzer, ne neku igracku od 50 evra.
A sa teme odosmo, definitivno. |
Citat:
|
ljudi mozete da se stelujete koliko hocete ako je akustika prostorije jadna...
Drugo, ako se sviraju narodnjaci korg je broj 1, tj. za ove nase prostore. Yamaha je vrh za pop, rok, house... uopste za stranu muziku pa cak i jezz... Ako hoces narodjake onda ti je najbolje da sam napravis ritam na yamahinom programu ako imas dobar aranzer. tad najbolje zvuci ali opet zavisi od miksete, ozvucenja ali najvise od akustike prostora. P.S. Tyros 2 i 3 zakon. Japanci kad naprave j... mu kevu... :p |
Tema je koliko sam ja vidio,kako i zasto Yamaha PSR klavijature gube
na vrijednosti. Nije tema ni koji je sint vrh vrhova,ni koji je kralj za narodnu muziku,ni ozvucenje,ni prostor.... Ode se sa teme u krivom smjeru.Po meni.... |
Svaka se kljava moze dobro srediti, tacno je kako kolege kazu da su mnogi ljeni. za korga ima gotovih materijala i zato ljudi vise prema njemu pokazuju interesovanje. Yamaha se moze odlicno srediti i za narodnjake a onaj ko je malo sjeo i sredio PSR zna o cemu govorim. Pozdrav
|
Ode ovo u pi.....ma.........
Pa kad smo opet sa teme otisli,reko da ubacim i ja svoje budalestine.
2.Odlucio sam frulu svirati.Problem je samo kako svirati i pjevati sa frulom.:confused: Padali frulama cijena tako brzo ,znali ko ? |
Jel kolega vi mislite na akustičnu ili električnu frulu? Sa mojim saznanjima smatram da je najbolje kupiti neku električno-digitalnu frulu sa velikim displayem u boji,te sa par GB memorije za neke sintetičke soundove...:)
Dakle,skrenuli smo sa teme,pa se i ja malo našalio...Hvala vam što ste pomogli u diskusiji sa mojim pitanjem-problemom..Šteta što se cena gubi,al štaćemo...Pozdrav |
Cena
Bas tako stari moj.
|
@Kompozitor
Ne radi to,imao sam PA 500,a sad imam PSR 3000,koja je neuporedivo bolja od PA 500.PA 800 je već druga priča,ali i njemu pada cjena.Kod nas se može kupiti za 1650 €,nova. Dodato: Izvinjavam se moderatorima,citirao sam pogrešnu poruku,mislio sam odgovoriti kolegi Kompozitoru. |
ma ljudi evo odgovora SVETSKA KRIZA =))
|
Trenutno vrijeme na Forumu 07:22 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org