![]() |
Sound forge 5.0 snimanje POMOC
Sinoc sam snimo uzivo svirku(za mp3) iz POWERMATE u laptop iso sa sound forge program. Eh sad muzika je i dobro snimljena ali pjevac je jako izpao i sve malo zvuci jako kao da krci malo! kako to da uredim sa ovim programom ili imal sta drugo da se to ljepo sredi?????POZZZ
|
Mnogo ti je bio jak izlaz iz miksete a to sto se cuje vokal mnogo jace od klaviajture to ti zavisi od miksa a miks ti zavisi od kutija koje koristis ;) Obrati paznju da ti ne ulazi snimak u PEAK i bice sve ok ;)
|
Pa i ja kontam tako nesto ali dali se sad taj zvuk dotjerati, sa programom kakvim???
|
tesko da mozes sad da sredis
|
Nema pravog popravljanja,snimaj ponovo sa dobro dotjeranim parametrima na mixeru i to je to.
|
Znaci niko ovdje nema da bi mogao sta da pomogne, ja sam cuo dosta puta da to moze......al treba znati kako
|
i ja mislim da nema sanse da se uradi nesto :(
|
Znaci tu izgleda samo profesijonalac mogao bih nesto da odradija mislim......... slazete se????
|
Bio profesionalac ili ne,teško je to izvedivo,ustvari nemoguče...možeš pokušavat sa EQ ili raznim filterima,al samo bi dobio još gori snimak nego što je,možeš jedino pokušat invertiranjem kanala,znači kao da želiš maknuti vokal iz pjesme...al opet sve bi bilo jako "labavo"
|
Sta pricate gluposti kad moze to da mu odradi profesionalac =)) Ti brate postavis pitanje i dobijes 10 odgovora i posle 10 istih odgovora ponovo potenciras moze to da odradi profesionalac i sticem utisak da nas ovde zajebavas???
|
Eh jbg sad marco7 nisam ja nikog htjeo da zajebavam, nego kazem samo da sam cuo dosta puta da ljudi koji rade sa tim mogu dosta da urade pa eto reko da vidim sta vi kazete!! Ipak hvala svima na pomoci.......
|
Aj da ja probam da ti malo "slikovitije" objasnim...na primer...uzmes i isprdis se u mikrofon i to lepo snimis,i kako moze to snimljeno prdenje da zvuci kao da peva Saban Saulic...nikako...jel postoji neki program to da napravi...ne postoji...jer da postoji svi bi mi pevali kop Saban,razumes?!
Ti si vec snimio svirku sa tim zujanjem i krcanjem i tu spasa nema...pozzz |
dobro dobro ronaldo ali nepise ni na mom celu GLUP ali hvala ipak
|
Pokušaču samo ukratko da ti objasnim princip snimanja, i obrađivanja stvari u programu za audio obradu.Prva i osnovna stvar je da paziš da ti ulazni signal nikada, ali baš nikada ni kod najglasnijih dionica ne ulazi u peak, jer je tada snimak koji se snima digitalno-a to jeste slučaj kod snimanja u komp-nepovratno uništen i neupotrebljiv.Nikakav profesionalac ti tada više tu ne može pomoči.Pusti u komp samo malo signala da on normalno snima, nema veze čak i ako je to jako tiho, jer se to bez problema poslije sve može dotjerati.Ipak s obzirom da ti snimaš čitav bend na samo dva kanala-dakle stereo sve šta češ kasnije dotjerivati se da dotjerati, ali odnose vokala i instrumenata nečeš moči mijenjati nego samo cjelokupnu zvučnu sliku.Kada poslije ideš dotjerivati to šta si snimio to se da vrlo dobro urediti, ali za tako nešto je tu premalo prostora da ti sada idem objašnjavati.Ovo su ti samo neke osnovne smjernice da več na početko ne uništiš snimku.
|
U potpunosti se slažem sa kolegom Zlatekom,
možda još samo dodatak, ako može @Ahmoxl, lijepo staviš instrumente, odnosno odvojiš kanale na G1 ulaze, odnosno izlaze, a mikrofone na G2, i onda imaš koliko toliko kontrolu odnosa instrumenti-mikrofoni, Al da ti ja ne trkeljam puno, ima tu ljudi koji se bolje razumiju, pogotovo sa odnosom prdenje-zvučni signal. Pozdrav svima |
Citat:
|
Ma uredu je buraz nego sam se bijo razocaro malo, jer ovaj vikend opet sviram pa neznam kako to da odradim????? Sviram pa800 i V50 a mikrofon korsitimo SM58 Shure na Funk, mixeta je PM600 a kutije su 2 sistemske JBL!!! Nemogu previse razglas da smanjivam jer nece nas raja cuti bice neglasno!!!! Znaci mene sad konkretno interesuje sta da ja radim kako da snimam???? Ima li koji program bolji ili nesto drugo?? Ja sam dosad isao sa audio kablom iz PM u laptop mic ulaz!! Molim pomoc i savjete.............POZZZZ mojim kolegama
|
Treba samo da smanjis ulazni signal u laptop, odnosno ulazni mic signal, da ti ne probija. Znaci to uradis na laptopu, ne na mixeru. Njega mozes da pojacas koliko hoces...;)
|
Vuci signal iz phones i njegovim potenciometrom regulisi izlaz tj. ulaz u lap top.Tako ti je najlakse,a bolje bi bilo da u volume control u lap topu podesis ulazni signal.
I u SF gledaj na play meters da ti ne ide u klip.Nek ide priblizno do -3db u slucaju da se pevac prodere pa da ne ode u klip. Tako bar ja radim,i snimak je sasvim zadovoljavajuci,s obzirom da imam neku krsinu od lap topa od pre 10 god. |
Hvala milane to sam ja i uradijo znaci skoro do minimu sam smanjio, mozda ga treba skroz smanjiti????? Kod mene imaju dvije opcije kad otvorim na laptop AUDIJO dole znaci pise nesto Mikrofon imas za jacinu i mozes uzet Stereomix i ima isto jacina, a to se obadvoje zove Relatek HDA Primaryy input!!!! Eh sad samo jos kontam da nebi mozda trebo uzeti ono sto pise stereo mix??? i smanjiti ulazni signal na laptop???
|
Odakle vuces signal?
Iz recout mozda? |
Neconix znaci da idem iz powermate iz phones i u laptop u mic ulaz!! ali kontam ako idem na mixeru na pohnes onda nece zvuk izlaziti na kutije???? A li je dobra varijanta jer jer mogu onda da drzim jacinu pod kontrolom sa potencijometrom!!! A valjda moze zvuk snekim masterom opet da izlazi na kutije iako udem na phones????????
Dodato: Vucem sa audijo kablom ono gdje pise kod PM track record tako nesto |
Zbog toga ti ide u klip,zato sto signal iz recout mozes da kontrolises jedino sa master klizacima,a time smanjujes i kompletnu jacinu na razglasu.
Vuci signal iz phones i nece biti problema!;) |
@Almoxl
Idi iz mixera iz phones izlaza kojega reguliraš njegovim potenciometrom, i nema nikakve veze sa masterima na mixu koji će normalno raditi.Ako postoji mogučnost na kompu da ulaziš na -stereomix- to je bolja varijanta nego na mic ulaz.Trebaš stereo kabel koji sa jedne strane ima stereo bananu, a s druge mini stereo bananu.Dovoljno je da u komp ulazi minimalan signal kojega kasnije nije problem pojačati opcijom-normalize- koju ima svaki audio program!Od audio programa možeš koristiti ili več spomenuti SoundForge-zadnja verzija je 9,Adobe Audition,WaveLab... |
Hvala vam kolege svaka cast eh sad sam upucen 1000% i mislim da nece biti nikakvih problema jer ste super objasnili!!!!!! POZZZZ svima
|
Eto i to smo resili.;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:54 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org