YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   moze li se vuci sempl bubnja sa le na pa50 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=858)

svirac007 08.05.2006 00:43

moze li se vuci sempl bubnja sa le na pa50

Pozdrav svima i pitanje dali se moze vuci semplovani set bubnja sa triton le na pa50 preko midi kabla htio sam to da pokusam al me interesuje dali je to moguce i jeli neko probo tako koristit hvala

triton_Extreme 09.05.2006 07:36

Cao Svirac!

I ja imam Pa 50 i Le to se i ja pitam cijelo vrijeme, ali niko mi dosada nije mogo da odgovori :( , pa eto mozda ce ovdje neko reci jeli to moguce!

Pozdrav od Mene :)

romario1 10.05.2006 14:48

Probajte spojiti midi le-out
pa50-in
U meniju podesite pod midi kanalom bubanj na le npr.na 10 midi kanal i na pa 50 na 10 midi kanal .
Ako upali to javite!
Vjerovatno treba podesiti na iste (ne na 10) midi kanale i ostale boje.Le treba biti splitovan ,

svirac007 10.05.2006 15:11

pokuscu to nekako povezat dobro je sad znam da postoji neka sansa al kad bi se naso na forumu i jedan kolega koji bi dao jedan semplovan set bubnja-rolandovog ili zivog pa da to isprobamo . unaprijed zahvalan.

Korgminator 10.05.2006 15:35

Semplovi sa Titon-a LE se MOGU koristiti za Ritam i Solo sekciju na vasem aranzeru. Nije tacno sto se prica da je ovo ne moguce, samo postaje komplikovaniji rad sa synth-om. Samplovi sa LE se moraju koristiti preko SEQ mode, sto znaci da se COMBI mode ne moze koristiti, i kao sto sam vec napisao, upravljanje synth-a postaje veoma komplikovano. Ovo vazi i za Korg TR synth. Sad sve ovisi do vas, dali vam se da stimati settings za jednu pjesmu mozda po sat vremena a mozda i vise.

Ja bi ipak preporucio da kupite sampler module zbog mnogo lakseg rada. Prvo se raspitajte za koji sampler ima vise Balkan materijala da se nabavi.

triton_Extreme 11.05.2006 07:33

Cao Adrijane,

ti si napisao da se kupi Sampler Modul, mozes mi objasniti sta mi to cini, ja ima Pa 50 i TritonLE.

Hvala unaprijed Elvis

Korgminator 11.05.2006 15:55

Ako ne ubacite samplove u sampler module, onda vam sampler module ne cini nista :lol:

U sampler module Mozete da ubacite samplove raznih instrumenata koje vi zelite, al' samo one koji su dostupni u formatu vaseg modula......Ti samplovi sa modula se onda pozivaju za ritam ili solo sekciju vaseg korga preko MIDI signala.

Ali kao sto sam vec napisao, morate da nadjete sampler module za kojeg vec postoje samplovi...npr. neki tipovi EMU samplera podrzavaju ******ov Rhythm Section Pack. Sa ovim Packom bi ste dobili kvalitetne instrumente za cijelu Rhythm sekciju.

U koliko novac nije problem i znate da koristite kompjuter, pozeljno bi bilo da pogledate neki Audio PC sa kojim bi ste rijesili muke doslovno "dozivotno" sto se samplova tice

PS. Koju god opciju izaberete, Audio PC, Sampler module itd....morate biti svjestni da ritmove morate sami praviti/modifikovati da bi "sampler" radio kako treba

triton_Extreme 12.05.2006 07:22

Hvala ti na Odgovoru, rijesio sam problem!!!!
Kupujem Pa 1x pa onda imam Samplevate Bubjeve :) !

Hvala jos jednom i Pozdrav Elvis

cane 12.05.2006 13:51

opaaaaaaa jarane svaka cast pa1x :lol:

triton_Extreme 17.05.2006 12:32

hehe cane, mora se ali moram malo pricekati malo mi fali para hehe

Pozdrav

Korgminator 17.05.2006 18:18

@TritonLE

Ne zelim odma da te razocaram, ali sa kupovinom PA1X neces dobiti nista ZNACAJNO vise nego sto vec imas, samo jedan ZNACAJNO veci i 10 kg tezi problem

Procitaj ovo dalje sto sam napisao, pa razmisli malo bolje i vidjet ces da sam skroz upravu

- 32MB sampler (ovo je nista za cijenu za koju se prodaje klavijatura)
- 62 notes polifonija (isto kao i na PA50, tako zvana "igracka" PSR1500 ima vecu polifoniju)
- ima opcije kao MP3 player, CD-Rom (zasta ce ti ovo kojeg vraga)
- nema Vocal harmonizer (mora se i ovo posebno kupiti)
- iako "kao" ima nove zvukove, vjeruj mi da nisu nista puno bolji nego na PA50
- touch screen je jedno veliko sranj* za "live" svirku

PA50 ti vec ima dovoljno mjesta za ritmove, izbrisi fabricke ritmove koji ti ne trebaju i imat ces za sigurno pola klavijature prazno

mnogi koji su kupili PA1X nece ti nikada priznati da ova klavijatura nije toliko bolja od stare PA serije, sto je razumljivo jer dali su za njega velike pare

Ja ti naj naj naj ozbiljnije savjetujem, da ostanes sa PA50 a taj novac sto skupis kupi sebi neki jeftiniji Audio PC od ******a i vjeruj mi da cijeli zivot neces vise nista trebati da kupis od Hardware-a. Ti vec imas jedan odlican MIDI kontroler, PA50, samo je potrebno da zvukove na njemu poboljsas sto bi bio posao jednog Audio PC-a. Ne radim za ****** :D ako te interesuje, nego zelim da vam pomognem da ne bacate pare bez veze a opet nista niste dobili i opet da kupujete novo. I ja narucujem jedan Audio PC za "LIVE" od ******a, sljedeci mjesec

Od klavijatura imam PA80, Triton LE, i PSR9000
Audio PC cu da koristim sa PA80 i Triton LE (PSR prodajem)

Zamisli da imas na jednome PA50 sve zvukove od Yamahe DX, M1, Yamahe VL, Tritona, Motif, Perfektne Terce, Bubnjeve, Ritam Gitare, Bas gitare itd i da sve te zvukove mozes da koristis u isto vrijeme i da ih mijesas kako hoces....to nije san nego Audio PC

Korgminator 17.05.2006 18:55

Zaboravio sam ti napisati jos par kombinacija, koje su po meni jako dobre, koje bi ti mozda vise odgovarale zbog cijene

Kombinacija 1:
Yamaha PSR9000 plus
Motif Rack ES ali samo sa VL i DX plugin karticama (koju ce PSR9000 kontrolisati, i prakticno sa ovim dobijas 9000PRO plus Motif ES)
i Korg Triton LE/Korg TR
U ovome slucaju mozes ostraniti zvucnike od PSR9000 i ugraditi Motif Rack

Kombinacija 2:
Korg PA50/PA80
EMU sampler (sa Rhythm Section) ili neki drugi Tone/Sampler Module koji se moze koristiti za poboljsanje zvuka Ritam Sekcije (Motif Rack ES, Roland Fantom XR itd)
plus solo klavijatura, kao LE/TR ili Motif (motif synth dolazi u obzir samo u slucaju da ne koristis vec Motif Rack)

Kombinacija 3:
Yamaha PSR1500/3000/2000/21000
Emu sampler (samplovi Rhythm Section)
plus Triton LE/Korg TR

...ima tu jos hiljade opcija

Sta god uradis u nikojem slucaju ne kupuj jednu od novih skupih klavijatura...mozes proci jeftinije i dobiti 1000 puta bolji zvuk sa kombinacijama, nego da bacis pare na jedan aranzer kao PA1X, Tyros 2, Roland G70 a mozes cijelu kombinaciju da kupis za te pare

djole1 17.05.2006 21:53

Uzmi Korg pa1 x pro ko nije sviro te klavijatere taj nezna sta je dobro :D

zvekan 18.05.2006 15:12

[quote="Adrijan-KorgPA80"]@TritonLE
- nema Vocal harmonizer (mora se i ovo posebno kupiti)
Pa1x ima za sada jedan od najboljih harmonajzera TC-Helion i on se dobija uz klavijaturu.

romario1 18.05.2006 17:22

Malo si pretjerao za touch screen :wink:
To je jedna od prednosti za klavijature koje ga imaju.
A za audio PC se slažem sto posto s tobom.To je nešto na čemu će vjerovatno svi završiti na kraju svih kombinacija i isprobavanja.

triton_Extreme 23.05.2006 12:58

@Adrijan

Hvala ti na odgovoru!!! Ja bi kupio Audio Pc ali sta mi vrijedina na uzivo svirki taj Audio Pc. Jedino da kupim taj sampler za te bubnjeve???

Elvis

cevap 24.05.2006 10:58

E jebiga, ako ne znash sta ti vrijedi, onda definitvno ne znash mogucnosti audio PCja, i tebi onda nije ni potreban.

gorpet 25.05.2006 00:40

Pozdrav drustvo!
A da malo detaljnije Adrijan objasni sta je, u stvari AUDIO PC?! Kako izgleda, koliko je velik, koliko kosta i sta radi ( i gde se da nabaviti)? Mnogo pitanja, ali, cini mi se-pravih.
Hvala u napred!

Vaxter 25.05.2006 02:42

Nije to nishta posebno!
To je samo obichan kompjuter koji je osposobljen za rad sa muzikom.
Ako znash koliko novca si spreman da ulozish u takoneshto, mogu ti dati preporuku shta za taj novac da uzmesh.
Ima dosta firmi koje navlache ljude da za ogromne pare kupe kompjuter u nekom fancy kucishtu pod izgovorom da je to shatro neki poseban audio PC.
Ja radim na Laptopu, i radi mi posao k'o od shale!
hp zv6011EA

AMD Sempron 64 3000+
512mb RAM

I radi sve shto mi treba!
Jedino se razmishljam da uzmem josh 512mb rama i neku bolju zvuchnu.
Ova na njemu je jako losha.
Trenutno koristim ortakovu RME - Hammerfall DSP PCMCIA Laptop System Core Card, a neshto se merkam da je i sebi pazarim...
Chim skupim neke pare! :D

Eto ti AudioPC-a izuzetnog kvaliteta, a mali da manji ne moze biti!
Extra da ga nosish na svirke!

Sad, to moze da bude ipak malo skuplja varijanta...

Postoji kombinacija pregrsht...
Skuplje, jevtinije...
Ipak je stvar samo u tome koliko novca si spreman da izdvojish...
Naravno, u tom takozvanom AudioPC-u nishta nece biti posebno Audio dok ne dodje tu i poseban audio software.

Ja sam drugaru pre mesec dana sklopio mashinu da radi muziku na njoj.
Koshtala je, verovali ili ne, 666 eura! :D

I stvarno je zla mashina! :)

Naravno, on je dobio posebnu cenu, zato shto mi je ortak! :)

Stvar je od prilike ovakva...

Intel Pentium Prescott 3 GHz
Plocha neka ostane tajna ;)
2Gb Kingston memorije.
WD SATA Hard 160gb
monitor neki Samsung
ATI Grafichka, poshto hoce i igrice da igra :)
I ono najbitnije
zvuchna...
Hm...
Posle mnogo prebiranja sam mu ubacio
MAudio Audiophile 2496
Naletela je jako povoljno, a uz nju je dolazio legalan Cubase SX 3 za istu cenu.
Pa zato...
Hteli smo sve legalno... :)
Da skratim prichu...

Nemojte se bez veze nasedati na priche da ovaj ili onaj prodaje Audio PC, i da je on to stvarno kad koshta toliko!

Takvu istu mashinu i sami mozete kupiti kod bilokog dilera rachunarima po mnogo manjoj ceni!

Ja imam srece da se bavim time, tako da imam dilerske cene kod nekih vecih uvoznika kod nas, pa okolo to valjam jako povoljno. :)

Pre par meseci sam nekoliko komada slao za Hrvatsku.
Ne mogu da verujem da se choveku stvarno isplatilo da mu ja shaljem odavde... :?

Zar su tu stvarno tako skupi kompovi?

Aj, Kresho, prozbori koju... :D

gorpet 25.05.2006 12:35

Hvala Vaxter!
Hajde onda ovako-ja imam komp sa 1 GB rama, imam M-Audio Audiophile2496, HD 160 GB, dakle nije da ja ne znam sta treba za muziku. Na protiv-znam dosta toga, ali...kako bi sada ti to upotrebio u radu sa automatikom (moze pa50?)? Mislim, koji softver? I sta bi taj softver trebalo da radi?! Ja imam i legalan Cubase SL3 i Halion 3 i Virtual Guitarist EE-sve to legalno! Ali kako sa automatikom? Kako da imas npr ritam gitare koje ima Tyros2 i sl? Verujem da moze, samo mi pojasni na koji nacin. Uzgred, gde se ti tacno nalazis? Jer, gde se to daje uz audio karticu i SX3 za istu cenu? Molim te javi mi, jer ja sam vrlo skromnih finansijskih mogucnosti, zivim u Srbiji i jedan sam od retkih koji pokusava da polako legalizuje svoj softver.(godinama skupljam novac pa onda kupim nesto!!!) Kazu da sam lud, ali ja osecam potrebu da to uradim. Ide tesko, jer je sve skupo, pa bi mi mnogo znacilo ako mogu preko tebe da porucim neki softver. Naravno, ovo je samo u teoriji, ali mi ti reci kako to sve ide. Jos nesto, kako resiti problem na svirci sa kabastim kompom-jer nemam lap top! Gde postaviti monitor, gde kuciste, zar se ljudi nece buniti kada vide skalameriju?
Hvala u napred i pozdrav!

Vaxter 25.05.2006 16:23

Ma gde ce se buniti...
Video sam lika koji ladnjaka drzi celu skalameriju pored sebe, i njmu ne smeta, a i niko ga ich ne pita...
Njima samo vazno da on radi posao kako treba... ;)
Postoji i varijanta da se sklopi komp sa Mini ITX plochom.
One su jako male, a opet veoma funkcionalne.
Sve to onda moze da se sklopi u jako malo kucishte, i da radi extra, a opet, teshko se primeti poshto je malo.
Uz to se uzme neki TFT ili LCD od 12 incha, i eto male, a opet funkcionalne mashine.

http://www.mini-itx.com/store/images/epia800.jpg

Chisto ilustracija da se vidi kolicke su MiniITX ploce... ;)
E, sad, nisu bash jevtine, ali opet se moze jevtinije proci nego sa kupovinom laptopa...

Ostala pitanja... :)
Gde sam?
Ma i ja sam ti, brate, u Srbiji! :)
Ovu zvuchnu sa Cubase-om mi je nalovio jedan drugar da zumem preko neta.
Chekali smo na nju 2 meseca, i strahovali za pare koje smo dali, ali se na kraju ipak isplatilo... :)

I meni je bilo krajnje chudno da je to sve uletelo tako, za tu cenu, ali ipak jeste...

Ne znamsamo da li toga ima josh.
Sadsam doshao do nekih para, pa bih to uzeo sebi.
Od software-a koji koristim redovno josh mi samo Cubase nije legalan.

Ostalo sam sve dobio preko fakulteta za dz. :)

Skoro sve...
Neshto sam i sam kupio.
Bilo mi pravo zao para, ali ipak, nisam hteo da se cimam...

Pre nekog vremenasam dj-isao na nekoj zurci.

Upala racija, i ladno mi trazili da pregledaju komp da provere legalnost software-a... :evil:

Na svu srecu imao sam jamo neki mali programchic ilegalan, ali to njih nije zanimalo...
Win i Office su ok, Visual studio takodje...
Fruty Loops je ok, a Virtual Dj sam dobio od AtomixProductions, poshto sam radio neke pluginnove za isti, kao i neke prevode ranije za AtomixMp3...

Sve jem na moju veliko srecu, ispalo ok... :)

Software uglavnom pazarim preko net-a...
Ono shto ne mogu preko neta, kupim u Belgiji, poshto sam tamo skoro svako leto.

I nekim drugarima sam donosio, ali se i njihove kopije vode na mene...

Shto se hardware-a tiche, to uvek moze da se preko mene nabavi dosta povoljno... :)

I na kraju...

Kako vuci takve boje???
Kao shto i sam verovatno znash, te boje prvo morash da imash! :)

Ja, na primer, neke boje vuchem preko sound fontova, a neke preko Cubase-a.

U Cubase sam po kanalim postavio boje koje chesto koristim, i onda na klavijaturi samo menjam kanale.

Promene kanala sa postavio na Registration Memory, pa saki regist ima svoje kombinacije kanala.
Nishta skoro ne radim na kompu.
Fm7 vuchem preko cubase-a, kao i ostale soft synthove.
Neke sample-ove vuchem preko Fruty Loops-a.

Ceo MIDI Saobracaj pushtam preko terci koje sam radio, tako da mogu da imam terce na chemu god da sviram.

Chim ulovim vremena pochinjem da radim na novom programu koji treba da kontrolishe celu vu skalamerijum tako da shto manje ima da se klikce po raznoraznim programima, vec da se sve obavlja na jednom mestu.

Vec sada postoji neka osnova programa.
U njoj spremam i mogucnost pravljenja multipadova, koji ce dobro doci Korgovima, koji istu opciju nemaju. :)

Za sada se prezivlja i bez ovoga.

Prechice na tastaturi su chudo... :)

Ipak ce sa ovako nechim biti mnogo lkshe... ;)

Korgminator 26.05.2006 00:38

...ja mislim da su vam jako dobro odgovorili na pitanja Cevap i Vaxter...evo vam jos jedan savjet...ako se ne razumijete oko kompjutera i stimanja razlicitih muzickih programa i operativnog sistema, ja da sam na vasem mjestu kupio bi taj SKUPI Audio PC koji je "Plug&Play", inace vasa investicija ce biti cisto bacanje novca

Vaxter 26.05.2006 14:13

Opet Adrijane, chemu SKUPI koji moze da uradi posao isto kao i jevtini?

Vec sam napomenuo da sam ja mashine koje neki naplacuju 1200e prodavao za 800e.
I sve isto radi.
Shto se podeshavanja samog sistema i ostalih programa tiche, to se uvek moze odraditi ili po ukusu, kako sam ja radio ljudima kojima sam prodavao, ili bash onako kako su podeshei ti AudioPC.

Naravno, uvek moze da se skine image jednog kompa, i prebaci na drugi, za one koji ne brinu o legalnom software-u... ;)

Zashto bi bio problem da na pr. ti koji imah taj AudioPC samo postavish ovde ljudima objasnjenje kao shta podesiti, ili meni image, i da ja ostavim detaljno uputstvo kako sve to nashtelovati?

Ipak smo ovde da pomognemo jedni drugima da na shto jednostavniji, ali opet i shto jevtiniji nachin dodjemo do zeljenog cilja... :)

Na pr. ti meni poshaljesh image, ja vidim kako je sve podesheno, i kasnije mogu ljudima da isto tako sve namestim, a oni dobiju kompjuter iste, a ako ne i vece radne moci za 400 eura manja. :)

Ista stvar kao za nelegalne seriale za programe...
Jedan kupi, pa izbaci na net...
S' tim shto je ovo 100% legalno! :)
Jer ako svako posle ubaci taj isti, ali legalan program, sve je ok... ;)

Jedino ako stvarno nema poverenja u sebe, ili nekog drugog od koga bi to kupio, neka uzme, kako ti kazesh, SKUPI AudioPC, mada, shto se mene tiche, to nije vredno tih para... :(

cevap 26.05.2006 14:28

Hehe vaxtere, prvo da kazem da jedini softwer koji sam platio je WIN XP, i to na 3 kompa, ostalo nishta nisam :lol:

Sto se tiche programa i legalnosti, jedan program kupljeni smije samo da se instalira na JEDNOM PCju, jer se prodaje samo kao JEDNA LICENCA.CHim ga instalirash na 2 PCja, pa makar oni bili i kod tvoje kuce i stajali jedan kraj drugoga, prekrshio si zakon i ako ti racija uleti najebo si, samo da se zna. To sto je odredjeni program kupljen i registrovan kao kupljen sa odredjenim serijskim brojem ne daje nikome za pravo da taj isti program instalira na 100 razlichitih mashina, dajte ljudi nemojte biti djeca.

Vaxter 26.05.2006 14:41

A shta sam ja rekao??? ;)

Samo sam uporedio da seslichna fora razmene informacija s' tim shto je ovo shto ja kazem legalno, a razmena seriala totalno ilegalna...

Ako samo pogledash kako je na jednom kompjuteru sve instalirano i podesheno, i tako instalirash i podesish isti software, koji si legalno kupio, na drugom rachunaru, gde si ti tu prekrshio zakon? ;)

To je bila poenta prche... :)

Mozda sam ja samo bespotrebno zakomplikovao celo izlaganje... :D

Stvar je u tome da Adrijan ima taj Plug&Play AudioPC, koji je kompletno podeshen.

Jam na primer, uzmem i pogledam kako to sve funkcionishe, i isto tako instaliram i podesim software, koji sam legalno kupio na drugoj mashini.

Ta mashina je onda kompletno legalna, radi isto, a znatno je jevtinija... :)

kreso 26.05.2006 14:52

Ha Vaxtere, ovo ti stvano nije nimalo loša konfiguracija.
Ja za sad radim obradu muzike na PC-u vjerovao ili ne koji me je koštao na Uskršnjem popustu samo 450 Eur-a. A mali je Babaroga za ovo što trebam. S time da imam stari ali LCD monitor marke Hyundai.

Trenutno imam u igri sklopiti za live svirku jedan LAP TOP marke Sony - Visio. Radi se o nekom "ljevom" modelu, no ima u sebi Teratecovu Audio karticu, DVD snimać, Maxtor 80 Gb HDD, bluetooth, ISDN modem ... ( u još mnogo tih gluposti). Također ima i 512 Mb RAM-a. Dobio sam ga iz firme kao otpis. Star je godinu dana, ali riknula mu je ploča pa sad muku mučim da nabavim novu ploču za njega. A također je i upitno da li mu je procesor zdrav. No kako se moj stari bavi popravkom PC računala i instalacijom kompjuterskih mreža probat ću preko njega nabavit ploču, samo sumnjam da ću je igdje nać novu pošto je model star već 2 godine i nema ga više u prodaji.

E, sad prijatelji moji, kad to čudo sklopim, na vama će biti da mi pomognete kako da iz tog čuda vučem samplove u Pa80. Kako da selektiram MIDI mape i kanele, koje programe da koristim ...

No, prvo da ja njega sredim, pa čemo onda kasnije o poslu.

Btw, Vaxter ove cijene su smiješne prema cijenama koje je firma utrošila za moj komp. Imam IBM-ov Think Centre foul nabrijan. Hardwar u njemu vrijedi oko 4.000 Eur-a. No to je babaroga radi poslovnog sistema.

Vaxter 26.05.2006 15:13

Uuuuu...
Ti IBM-ovi su OOOOPAAAAKIIII!!! 8O
Ne bi mi shkodio jedan takav... :D
Oni stvarno vrede te pare!
Ali to su ipak konfiguracije koje je sklapao chitav tim inzenjera!
HP-ove i IBM-ove gotove konfiguracije su uvek bile dobre.
Secam se jedne HP-ove Vectre, koji sam imao pre par godina.
to je bila 486-ica koja je tako lako po brzini i kvalitetu rada mogla da zezne skoro svaku pentium konfiguraciju, koje su tad sklapali po firmama ovde.

Opaka zver...
Ali i koshtala je papreno...
To je tetka dobila na poslu, a onda ona meni dala da mogu da se uchim na njemu kad ona ne radi. :)
Sve shto sad znam je pochelo od njega... :)

Sad sam video koliko koshta ova zvuchna koju imam u topu.
Ova ortakova.
Koshta isto koliko i moj ceo LapTop! :(

Nemam ja, na zalost, para za to planinarenje.
Zato i nije hteo da mi kaze koliko je platio.
Zna da mu je ne bih uzeo, a njemu ne treba.
Kako je lud.......

kreso 26.05.2006 15:27

@ Vaxter

I mašina prije ove je također bila od HP-a.
Imao sam HP Vektru VL7 s Pentium III procesorom. Sječam se da je nova koštala oko 2.500 Eur-a tada (2002 g.). Ali uspio sam je nakon nepune 3 godine srediti :lol:
Ma dobro, nisam ja. Nego serija se pokazala kao jako falična. Tako da smo sada prešli s HP-a na IBM. Inaće prvo smo imali Mac G4, pa onda Compaq, pa HP, i sad IBM.
Nije loše, brz je, radim i po 5-6 aplikacija istovremeno i ništa se ne opterečuje.

Korgminator 26.05.2006 18:27

@vaxter

upravo PODESAVANJE, "znanje", i jeste TO sto placas kada kupis Plug&Play Audio PC...osoba koja podesava taj PC mora da bude veoma strucna sa audio programima, hardware-om i da ima odlicno muzicko poznavanje. Onda dolazi i drugi problem, Samplovi i Boje...moraju se napraviti/kupiti/ukrasti za odredjene Desktop Sampler programe koje jedan Audio PC koristi.

..sto se tice Hardware-a, sam sebi mogu da napravim vrhunski Audio PC za maksimu nekih 400 Kanadskih dolara....EMU 1212M, nova, sound kartica, preko ebaya, be me dosla nekih maksimum 250 Kanadskih dolara .....................samo hocu sa ovim da kazem da se znanje i podesavanje placaju, sto je sasvim razumljivo...kad bi imao Plug&Play PC image znao bi i ja sam sebi da podesim sve kako treba

@kreso
svakako da se djelovi mogu kupiti za taj laptop, preko ebay-a mozes i pticijeg mlijeka da kupis. Nego, ne bi ti ja savjetovao da trosis vrijeme novac i zivce na taj laptop...kao prvo, dijelovi za "upgrade" laptop-a su jos mnogo skuplji od djelova za desktop PCe ... kao drugo, i da ga upgrade-as laptop ti nece biti jaci od nekog dobrog desktop PCa...ako vec hoces sam da pravis, kupi barebone Mini shuttle kuciste sa dobrim motherboard-om, pa onda CPU, hard drive, ram, sound card, DVD player itd...desktop PC uvjek mozes lako da upgrade-as

minishuttle: http://www.shuttle.com/share/simages...ges/sb61g2.jpg
http://www.pcinpact.com/images/bd/news/8526.jpg

BasariStudios 28.05.2006 21:54

Mislim da je to obratno, to je jedna od NAZADNJOSTI koju ARANZERI imaju.
Ponavljam ARANZERI, ne WORKSTATIONS, za STUDIO to jest dobro al za uzivo da ti PUSKOM GADJAS NA TOUCH SCREEN je malo zafrknuto.

Pozdrav

Vaxter 29.05.2006 11:12

@Adrijan

To znanje ima dobar deo ljudi sa ovog sajta + vecina tog znanja moze i da se pronadje na internetu for free, kao shto sam i ja pronashao.
S' obzirom da u poslednje vreme jako retko radim svirke, nisam se onda ni ozbiljnije zabavljao ovim pitanjem, ali da imam valjan razlog, sigurno bih mogao sve to i mnogo bolje da sklopim, naravno, za svoj ukus bolje... ;)

Shto se sampleova tiche...
Pa zar ti mislish da je i te sample-ove koje ti imash u tom pc-u radio taj koji ti ga je prodao?
Zar mislish da ih je i on chak platio...
Za neke stvari i sam znam, a za neke su mi rekli ljudi sa ovog sajta, da su preuzeti sa neta, sa nekih grchkih i turskih sajtova.

Isto kao i one Zlatkove harmonike i klarinet za 9000...

nikdejan 24.08.2006 15:49

<quote>To znanje ima dobar deo ljudi sa ovog sajta + vecina tog znanja moze i da se pronadje na internetu for free, kao shto sam i ja pronashao. </quote>

Upravo tako. Znanje se vrlo lako moze steci u danasnje vreme, samo treba istrazivati.
Meni zvuci uvredljivo kad Zlatko kaze na njegovom forumu, "to i to moze pomocu Cubase, ali za to ti je potreban poseban Projekat poput onog koji je izradio ******".
To meni zvuci kao "moze se to i to uraditi, ali to mogu ja zato sto sam pametan, a ti ne mozes niti ces ikad moci, jer si glup i ostaces glup, a ja cu ostati pametan i vecito cu tebi prodavati i otkrivati toplu vodu."
Ta prica o tome da je AudioPC nesto posebno jeste u najmanju ruku polu-prevara, jer zaista se taj hardware moze dobiti kao sto rece vaxter bar za trecinu jeftinije a mozda i vise. Druga stvar, ponekad za neke stvari i za neke specificne potrebe, tako jak hardware cak nije ni potreban. Sto se tice softvera, cito sumnjam da je i on legalan, jer bi u protivnom sam software morao kostati daleko vise nego neki AudioPC koji ****** prodaje.
I treci i najjaci adut ******a i drugih prodavaca tzv. "Audio PC-ja" jesu podesavanja. Medjutim upravo insistiranje na tome da je jedan Audio PC podesen i da zbog toga treba platiti 50% skuplje od obicnog nepodesenog, kao sto sam vec napomenuo, podstice ljude da nikad ne nauce kako se taj Audio PC i softvare ustvari koriste. Ako je vec takva stvar, onda bolje neka vas Korg odere tako sto cete platiti 2500 evra za pa1x, pa onda platite nekom da vam "napravi boje" i ritmove i zapamtite kad pritisnete to i to dugme ono svira gajda, i ne zamarajte mozak.
Ako vec planirate da koristite AudioPC, onda ukljucite mozak i ne dozvolite da vam neko prodaje maglu. Raspitajte se preko raznoraznih foruma ovoga tipa koja bi konfiguracija vama najvise odgovarala, onda trazite komponente sto jeftinije mozete, bilo preko npr. Vaxtera, ili preko vaseg lokalnog dilera ili preko net-a, ploca je ploca, procesor je procesor, ne postoji Audio procesor ni audio Ram, pa samim tim ne postoji ni Audio PC.
Kad sredite hardware onda nabavljate softvare kako znate i umete.
Raspitajte se sta vam treba i to trazite
Onda ucite kako da iz svega sto imate izvucete maximum.
Ideja koriscenja PC-ja kao Workstationa, jeste upravo u tome da se izbegne stalno trcanje za novim klavijaturama i stalno trosenje para na nove modele koji su u odnosu na prethodne poboljsani samo kozmeticki, a ne i sustinski. Pa1x je sigurno 40% bolji od Pa-80, ali kosta 200% vise. Kvare mu se i ispadaju tasteri i ima hiljadu drugih gluposti koje necete ocekivati za 2-3000e. Ako ste odlucili da pocnete koristiti kompjuter i neku master klavijaturu, onda ste na dobrom putu.
Samo cete jedamput dati malo vise para, i to daleko manje nego za jedan pa1x i posle cete stalno po nesto sitno dodavati. Malo RAMA, neki novi software, promena muzicke kartice, procesora, sve to se menja sa vremenom i zastareva kao i kod svakog "obicnog" PC-ja (kao da AudioPC nije isto obican). Ali da bi to tako funkcionisalo morate nauciti ponesto. Ako uporno jurite nove modele aranzera i bacate pare na njih, onda ste ovca koja ne koristi mozak.
Ako kupujete AudioPC i placate ga preskupo samo zato sto vam ga je neko drugi podesio i ako vam taj neko stalno prodaje nove "projekte", onda ste isto ovca. E sad, uvek ce biti pametnih koji ce iskoriscavati glupe i zaradjivati na njima. Drugim recima, uvek ce biti ovaca. Ja ovim postom samo zelim da vam preporucim da bas VI ne budete ta ovca, a neki od VAS koji ovo citati ce neizbezno biti, ali ja makar ne zelim da Vas u tome podrzavam i podsticem.

..Eto tako...
Sad dovidjenja i pozdrav!

nikdejan 24.08.2006 15:54

Sad kad sam procitao ovaj moj prethodni post, cini mi se da je na kraj bio malo preostar.
Izvinjavam se zbog prejakih reci, namera mi zaista nije bila da budem uvredljiv, vec samo da ljude podstaknem na ucenje i istrazivanje. Ima jedna izreka: "Ako ne vladas sobom, drugi ce vladati tobom."

Pozdrav!

Korgminator 24.08.2006 21:11

Zdravo Raja

Sve je to fino i tacno sto ste vi napisali...naravno da je bolje ako sam mozes napraviti Audio PC jer kroz to i ucis...ali shvatite, dobar broj nasih ljudi jos ne zna kompjuter cestito upaliti, a ne da sami prave i stimaju te Audio PCe...moze Vaxter ovde da se folira zajedno sa mnom :D jer sam software inzinjer pa znam kako te sprave rade i sta je potrebno od nule da je zgradim...ma koliko samo nasih ljudi ima koji ne znaju ni 90% funkcija na klavijaturi zasta im sluze a vi ih ocekujete da sami prave Audio PC, ma bjaaaazzzi...pojedini jos ne znaju load-ovati ritam u klavijaturu, zovu prijatelje da im to urade, a da zna nesto drugo.......skoro sam zavrsio gradnju svoga Audio PC-a...trenutno testiram software i hardware i sve radi kao svicarski sat :D...jedan mali savjet za vas sviju. Ako kupujete djelove za Audio PC, kupite odma mocan procesor i dosta RAMa, povelike i brze hard drive-ove. Ovo jednom u zivotu kupujete i to se vise ne mjenja (vasi unuci ce moci da koriste i da budu savremeni). Mogu izbacivati i novi Windows OS i novi hardware, to vas ne interesuje jer vasa masina ce opet da radi onako kako je radila i prije a sto se samplova tice WAVE, AKAI, itd. vjecito ce ostati isti...u Audio PC ulozite dosta novca i dovoljan ce vam biti i Korg PA50 da bolje i profesionalnije zvucite od Tyros-a 2

Sada stvarno dosta vise pametovanja i daj da krenemo sa pomaganjem :D:D

cujemo se opet drugovi

Korgminator 24.08.2006 21:19

@Vaxter

Zaboravio sam ti ovo napisati...sto se samplova tice, razumijem sve sto si napisao, ali boli me briga ciji su i ko ih je od koga ukrao...meni ako trebaju samplovi od Harmonike i neda mi se traziti po internetu ja cu ih kupiti od tebe ako mi cijena odgovara i ako mi se dopadnu, a meni nije vazno od koga si ti to ukrao.....ma hiljade stvari do sada sam kupio koje su ukradene od drugih. Svi nasi muzicki website-ovi preprodaju iste stvari, ni jedan nema nesto svoje original...al kao sto sam rekao ako je meni to potrebno, briga me jel to ukradeno...huh mozda cu i jeftinije da to platim nego kod onoga ko je to originalno napravio

yu-midi 24.08.2006 21:44

Citat:

Originalno postovano od Adrijan-KorgPA80

Sada stvarno dosta vise pametovanja i daj da krenemo sa pomaganjem :D:D

cujemo se opet drugovi

Prijatelju dobro je ovo na kraju kad si napomenuo :lol: Posto si vec u fazi testiranja mogao bi nesto da nam kazes vishe o tome.
Kakva je to skalamerija :lol:
kakve komponente preporucujes i sa kojom cijenom treba da se racuna da bi sve to ispravno radilo a da nebude nesto pretjerano,jer stara poslovica kaze"ako neznas sta je dobro znas sta je skupo"

Imali smo temu "VST LIVE NASTUP" i tamo smo izabrali softver koji sam isprobao i mogu da zamislim da se tako nesto da realizovati.
E sada ti kao Inzinjer mogao bi da nam nesto preeporucis pa da sve to lijepo kompletiramo.

Cujemo se !

Korgminator 24.08.2006 23:33

@yu-midi
nema problem druze sve cu da vam napisem, samo da testiram ovo i da budem siguran da sve radi.

mogu vam reci sta sada imam za PC

Audio Kartica koju sam izabrao:
- EMU 1212m (ne kupujte onu jeftiniju 0404). Za 1212m karticu se moze Dock od 1820m posebno kupiti, sto namjeravam uzeti jednoga dana tako da ne nosim ni Mixer sa sobom na svirku nego cu sve preko Audio PC-a da kontrolisem. Kupio sam 1212m polovnu preko eBay i dosla me $120US...ako ce te kupovati nesto od EMU, kupujte sada preko Ebay, velike su rasprodaje bas zbog novog update-a (samo pazite sta kupujete, dobro procitajte jer ima raznih "VERZIJA" paketa)

Software koji trenutno koristim:
- Emulator X (njega cu za samplove da koristim). Izabrao sam ovaj software sampler zato sto sam procitao da je naj fleksibilniji za Live sviranja. Uskoro cu da kupim Emulator X2 update. Emulator X software CDe sam polovne kupio isto preko eBay i doslo me $90US. Emulator X2 update ce da me dodje oko $100US (postarina zakla :D). Odma da znate ovaj program ne mozete naci crack-ovan tako da ne gubite vrijeme (potrebna mu je i jedna od EMU kartica kao dongle da bi radio)
- Native Instruments FM7 VST. Njega sam downloadira-o punu verziju tako da nista nisam platio :D. Nase boje sam dobio djabe od administratora :D ...hvala yu-midi
- Steinberg V-STACK. Za pokretanje i kontrolisanje VST instrumentata. Takodjer downloadirao punu verziju :D. Preporucujem ovaj program svima jer je veoma lagan za koristiti i nastimati a ne usporava kompjuter (moze do 16 VST instrumenata da pokrece, koliko se sjecam)

Trenutno ovo je sve od Software sto koristim (hocu prvo da ova 3 programa osposobim do maksimuma pa cu onda polako da instalisem jos 3 VSTa i dovoljno mi je :), ako vise instalisem necu znati ni sta imam hahaha). Sljedeci VST ce vjerovatno biti Korg M1 a poslje njega neki VST koji podrzava Casio zvukove i neki koji podrzava roland XP zvukove, ako tako nesto nadjem :D, jos sanjam...mislio sam da ce i Triton VST da izadje, al je ono samo bila laz sto sam na jednom website-u procitao....i dovoljno, imat cu sve legende Yu Folk-a :D

Sto se hardware-a tice sve testiram na svome regularnom kucnom kompjuteru, nije neka azdaja Pentium 4 2.0GH, 1GB RAM, 200GB 72000RPM SATA HD...sve mi radi uredu na ovome sistemu, nista ne koci...sad preko vikenda idem kod Kineza da kupim djelove koji mi trebaju da zavrsim PC...sto se tice cijene djelova za kompjutere, ovisi do kupca sta hoce i u koju prodavnicu ode da to kupi...djelovi za Shuttle ili Mini PCu su mnogo skuplji nego za regularne PCe...ja cu najvjerovatnije da kupim djelove za regularni PC, BEZ kutije, zato sto je jefinije. Regularno PCu snaga je jaca i moze do 4GB RAMa da podrzava za razliku od Shuttle sto vecinom oko 2GB. Onda cu to da ugradim u klavijaturu. Naravno ako bude moglo stati i ako budem mogao rupe sa strane na kutiji od klavijature da probusim za DVD-ROM, USB, Audio Karticu itd....i onda i Korg i Roland i Yamaha i sve synth kompanije mogu na mene kao kupca da zaborave, ma dosta vise mjenjanja aranzera, syntho-va...elem samo pare bacam za jednu vise opciju na novoj klavijaturi, i opet sve zivo moram iz pocetka da pravim i slazem, ma bjaaaaaazzzzzzzzzziiiii :D...najbolja PC konfiguracija ce me ovde doci maksimu $1000 i miran sam dok mi PC ne crkne ili ja crknem :D

Korgminator 24.08.2006 23:38

Jos vas jednom napominjem

Sto vise novca mozete da ulozite to je bolje, jer jace komponente mozete da kupite...ovo je dozivotno rjesenje...kao sto sam vec rekao mozete sa PA50 ili PA60 bolje da zvucite nego neki TOP aranzer

nikdejan 25.08.2006 02:28

@Adrijan

Ugraditi PC u klavijaturu!!! Nikad mi to ne bi palo na pamet! Odlicna ideja! Vredi mozda i izvaditi nesto iz klavijature da bi bilo vise mesta. Zvucnike na primer.
U svakom slucaju, to bi bilo fantasticno, mada mi izgleda nekako nemoguce.

Kad si vec spomenuo Emu1212, zasto ne preporucujes Emu0404? Da li zbog mogucnosti audio docka, kvaliteta DA konvertora ili jos zbog neceg treceg? Da li bi u tom slucaju Phase 22 ili Audiphile 2496 bili bolja resenja od Emu0404 u istom cenovnom rangu?

Korgminator 25.08.2006 03:07

@nikdejan
U PSR9000 cu da ugradim, kojem kad se ostrane zvucnici ostane mnogo, mnogo mjesta i bude veoma lagan aranzer. Ovu sam ideju ukrao od Zlatka :D. A mislim da ce mi isto biti lakse da nosim sve ovako zajedno. Onda cu da kupim mali flat monitor kojeg cu isto da ugradim, i usb PAD mouse (kao onaj na Laptop-u). Mislio sam da kupim touch screen monitor ali je previse skupo a mogu naci bolji kvalitet regularnog flat screena za manju lovu.

Koji imas aranzer? Predpostavljam da imas PA80. Ako je PA80 tesko da ces moci da ugradis PC u njega, sve je veoma skuceno i tesko je PA80 otvoriti.

Emu 0404 ne preporucujem bas zbog mogucnosti dock-a i zato sto Emulator X (koliko ja znam, nemoj da mi vjerujes) ne podrzava tu karticu, doci ce vrijeme kada ces htjeti da
koristis i Emulatro X i da kupis Dock...imao sam puno iskustva sa kupovinom svakakvog "smeca" dok nisam skontao da je bolje odma da kupim ono pravo ili nista.
O ove dvije kartice (Phase 22 i Audiphile 2496) ne znam nista...ali ako si siguran da Emulator X neces nikada koristiti i ove kartice podrzavaju ASIO onda sto da ne...software i hardware su sve stvar ukusa, ja sam sebi ovo pronasao da mi odgovara

Jedini razlog sto sam ikada poceo o Audio PC da mislim je max 32 custom boje na PSR9000 (ljubi ga mama ko je ovo napravio)...al eto, igrajuci se sa muzickim software-ima sam otkrio da Audio PC moze mnogo mnogo vise da zamjeni od samo Solo-a za desnu ruku...Trenutno sviram na PSR9000, kao sto sam vec napisao, PA80 i imao sam Tritona kojeg sam prodao. Sada PA80 koristim umjesto Tritona, jedina razlika je sto sam na Triton-u imao 64MB za samplove a na PA80 imam 16MB ali sada kako imam PC nije vise vazno (i PA80 vezem na njega). Vise volim imati klavijaturu kao sto je PA80 sa kojom je lako upravljati, nego ne pregledni Triton...eto, kazi ako mogu jos kako da ti pomogne

Trenutno vrijeme na Forumu 23:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org