![]() |
sa psr9000 na s700?.....( s' konja na magarca?)
Kolege,
Sve manje aranzer dozivljavam ozbiljno (radim u dobrom bendu), ali ne smem skroz ostati bez istog......p arazmisljam o promeni Kakva je varijanta S700 posle psr9000 (osim sto je 12kg laksi)...:) NApominjem - zvuk yamahe mi je ok, operativnost takodje.... uopste me ne interesuju farbe u desnoj ruci, samo aranzer....... da zvuci korektno i ima doooosta mesta za user stylove. Nisam probao s700, kako izlazi to, moze li da se meri sa psr9000? Koliko stylova moze da se spakuje u s700? |
Kolega
A zasto nebi Tyros2? polovan i nije bas puno skuplji a bogami dobija se puno puno vise a i kilaza nije neka razlika od S700! |
Pa ima razlike,mada me interesuje razlog zbog cega bi da menjas?
|
Ako te interesuju samo stylovi na PSR s 700,oni izlaze bolje nego na PSR 9000,jer PSR s 700 ima megavoice semplove basova i gitara,koji zvuče fantastično.Što se tiče prostora za stylove,to je neograničeno,jer stylove čita direktno sa USB sticka,a kako postoje stickovi i od 8 GB,ti sad vidi kiliko stotina hiljada stylova možeš upisati na takav stick.Toliko o mogućnostima PSR s700,ali ja ti,kao i kolega˝Tyros 2˝,preporučujem Tyros 2 jer je cjena polovnog možda malo jača nego nov PSR s 700,a razlika u kvalitetu ogromna.Toliko,za sad,pa ti vidi šta ćeš.Pozdrav!!!
|
e sad bas,da je malo skuplji i nije,bar ovde u USA tyros 2 nov je 2800$,polovan oko 2000-2200,dok je nova psr s700 od 800-1000$,sto mu dodje da je nov tyros 2 skuplji od nove s700 skoro 3 puta....:)
|
Prvo, hvala svima na odgovorima;)
Drugo....... ne dodaje mi se lova za aranzer, a tyros2 bih izbegao zato sto mi se 'dupliraju farbe' (vec svejedno nosim Motif es, koji ima dosta farbi kao na T2). Bitno mi je da ima onaj Live standard bubanj, koji imam na psr9000, neki dobar fingered bass i par solidnih gitara...... i veoma bi lepo bilo da moze da podrzi registracije sa psr9000:">, posto verujem da stylove mogu da ubacim bez problema.... Razlog - treba mi noviji aranzer (ipak psr9000 ima 10 godina, a moj je odlican i jos uvek moze da se proda)....... takodje mi je bitno da sto pre mogu da predjem sa jedne sprave na drugu....dakle, ne trebaju mi nikakve harmonike, zujalice, samo solidan aranzer, sa dosta mesta za user sty.....Takodje, i dirka moze da bude bilo kakva (verujem da je bas takva na s700), jer samo cu da bodem levom po prve 2 oktave...... |
Kao što već rekoh;sve to što tražiš ima na PSR s700,čak i mnogo,mnogo više.Na žalost,za dirke si u pravu.
|
Ja sam uzeo s700 novu pre nekih 3 meseca, a verovatno sam se zeznuo sto nisam uzeo polovnu psr9000 (hteo sam novi sint). Mislim, nije da nisam zadovoljan, lepo to sve radi, al sempler je sempler, a ja sam navikao svirati samo na jednoj klavijaturi tako da mislim da mi je ipak psr9000 trebala biti bolja opcija. Kazi mi da li bi menjao tvoju 9000 i pod kojim uslovima za s700. Pitam cisto informativno.
|
Citat:
Imam PSr9000 sa Hd i 64mb rama |
Ma, ja pitam cisto onako, nisam jos siguran sta bi, da li tu varjantu, ili da si dokupim jos jedan TR, ali u svakom slucaju cemo se cuti kako god bilo.
|
A gde se nalazis?
|
poslao sam ti pp
|
skinuh manual...... deluje jako slicno kao PSR9000....
ali, ne uspevam da nadjem popis preset styles i patches... zivo me zanima sta sve ima unutra |
Koliko se ja razumijem PSR 9000 nema sempler,ima ga PSR 9000 pro.Za ono što si napisao da ti treba PSR s 700 je idealan aranžer,već sam ranije objasnio zašto.Ja imam PSR 3000,koji je stariji od PSR s 700,na kojem ritmovi vrhunski zvuče(dakle,fazon je u megavoice semplovima,koje ove Yamahe koriste u stylovima).Samo PSR s 700 je sa kvalitetom materijala od kojeg je napravljen i sa dirkama daleko iza PSR 9000.Pozdrav!!!
|
Yamaha PSR-9000 ima sempler 65MB,isto kao i 9000pro!
Sto se tice odluke da li zameniti PSR-9000 za S700 zavisi da li ti je potreban sempler i da li ti je bitan kvalitet dirki i izrada klavijature. Sto se mene tice i moje potrebe ja nikad ne bi menjao PSR-9000 za S700,takodje ni za S900. Ako sviras najvise zabavnjake onda mozda i treba razmisliti za zamenu. Dosta fabrickih ritmova se moze iskoristiti za zabavnjake,pop,rock,...kao i kod vecina PSR aranzera pocevsi od PSR-1000 pa nadalje. PSR S700 noviji aranzer,novija tehnologija,MegaVoice,USB Stick,lagan je za transport,itd... |
Ma jasno, sve zavisi od potrebe.....
Ipak je nekad PSR9000 bio najskuplji aranzer (oko 6000dmkad je izasao).... tome bi sad mogla samo Audiya da parira sa cenom. Izrada psr9000 je dosta dobra, ali mi ni te dirke nisu nesto preterano dobre, ali je steta da teglim toliko kilograma a ne koristim ni sampler ni desnu ruku..... Nego.... koliko bi bila brza tranzicija sa 9000 na 700.... kao ovo malo cudo cita ritmove... i moze li registracije da prepozna sa 9000? |
Ako ne koristis sempler i desnu ruku uopste onda uzmi PSR S700.
Sto se tice ritmova mozes da prebacis ritmove iz PSR-9000 na PSR S700 bez problema!A registracije su u razlicitom formatu tako da mora da se konvertuje. Nisam probao,ali mislim da cak i kad iskonvertujes registracije nece to biti onako kako je bilo na PSR-9000.Ipak bih ti preporucio da registracije uradis iznova. |
Prijatelju čupaj zvučnike iz psr9000 .ja napravio tj. naš kolega sa foruma i super je
|
Ja mislim da je nova S700 skuplja od polovne 9000. Ipak je novija i savremenija masina, bez obzira na prednosti sa ove ili one stvari.
|
Citat:
|
1600€...ijaooooooo,po mom misljenju precenjeno,mozda s900?
|
Ma jok, sta vam je...... s700 mora biti ispod 1000e, nov u Srbiji
|
Ma evo kod mene je cijena blize 12.000 kN a koliko vidim korg pa500 je neznatno jeftini, tu negdje po cijeni. Ja naviko na yamahe al ovaj pa500 mi ima dovre farbe, nije ni drum sekcija losa, samo eto sta vredi kad koliko vidim nemoze bas puno stylova da sprema. Ja sam radio na psr registracije sto znaci pjesma sa stylom, sve pojedinacno, e sad na pa500 ni songbook ne moze da stavi velik broj memorisanih performansam ako sam dobro skontao. pozdrav
|
Ja gledam cene na Thomannu i Justmusic.... ispod 1000e mora biti i kod nas, i nesto jeftiniji od pa500
|
Drugari ja radim u Mitrosu,cena PSR s 700 je trenutno 102.872.00 din to je 1071 euro
|
Tako vec moze, 1600 eura je preterana cena. Toliko je otprilike s900. Kad smo vec kod toga, ima li s900 sempler?
|
nema s900 sempler
|
Citat:
|
Ako je samo to razlika, onda i nije neka razlika.
|
A koja je maximalna velicina jednog ritma u KB, koju moze da cita s700? Ne pise u manualu
Kod 9000 je to 64kb... |
Mene je moja nova izasla 999e, nije onda veliki raspon cene u srbiji i EU, s obzirom da se to mora uvesti i porezi itd itd... E da, i da se obratim kolegi semploju, ne mogu menjati za PSR 9000, iako bi drage volje, samo iz razloga transporta. Puno bi me zivaca i cimanja stajalo da ju donesem u srbiju, samo kad se smislim carine pa nadalje.... Ali siguran sam da ces vec naci neko resenje ;)
|
Citat:
|
Kod PSR S 700,kao i kod PSR 3000,postoji ram memorija za style.Ne znam tačno kolika je kod PSR S 700,ali kao i PSR 3000 može čitati i najnabudženije ritmove(mislim na KB),samo ako upisuješ takve ritmove,smanjuješ broj user paterna,a pošto sint čita ritmove direktno sa USB sticka,onda ni to nije problem.Dakle,što se ritmova tiče,mogućnosti su neograničene(barem je tako na PSR 3000).Pozdrav!
|
Ok.... lepo bi bilo da moze preko 64kb. Koliko brzo citaju ritmove sa USBa..... morali da obrne jedan takt ili se ponasa kao da su u internom flashu?
|
Ponavljam, pricam o PSR3000 posto nju imam. Sa usb flash memorije cita isto kao i iz interne memorije. Jedino sto, ako radis preko Music Findera, ne mozes u User Finder da stavis podesenja sa stylom sa usb, mora a bude u internoj memoriji. Ne bi trebalo s700 da radi losije, ipak je to novija masina sa, predpostavljam, malo naprednijim softverom.
|
Super, hvala puno
Verovatno cu je probati u ponedeljak..... pa da vidimo. Da ponesem na najobicnijem USBu neke posojece ritmove da vidim kako ce da ocita to? |
To bi bilo najbolje, ako vec imas mogucnosti da ga isprobas. Stavi na usb ritmove, boje, registracije... sve sto te zanima pa probaj kako to sljaka.
|
Probao.....
da ne kvarim nekome zabavu, samo cu kratko - necu je kupiti:confused: |
Neki odredjen razlog ili ti jednostavno "ne lezi"?
|
Paaa....ne bih da pokrecem lavinu polemika, ali...
Sve sto ste rekli ranije, stoji, operativnost, kompatibilnost sa PSR...... Cek ni izrada nije toliko kriminalna. Usb tretira bez ikakvih problema, kasnjenja... kvantitet stylova i boja super, mnogo vise nego na psr9000, ali... ZVUK:mad: Zvuci kao los mp3 u odnosu na ove ozbiljnije sprave. Meni 9000 radi odlicno, sad sto je matora, nema USB, jbg, ali izlazi kao grom.... a ovo.... steta, odlicno zamisljene spravice, ali niko n bi kupovao tyros pored toga, da jos isto i zvuce Da ne bude zabune, nije moj trip, imao sam sa cime i kako da poredim..... pustite isti style na tyrosu i na s900 npr...... |
Trenutno vrijeme na Forumu 23:45 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org