![]() |
Yamaha psr 3000 ritam
postojil mogucnost da se snimi ritam sa tri ili vise kanala na kojem se cuju bubnjevi, znaci da li moze vise kanala da sviraju kao bubnjevi ili tarabuke??? standardno je da dva kanala sviraju. hvala svima sto odgovore
;) |
Naravno stim sto kopiras rit1 ili rir2 na mjesto pad 1 ili 2 tj na mjesto phrasa 1 ili 2.Zvuci komplikonano ali je jako jednostavno.Kopije Rit1 ili rit 2 kopiras u stil kreatoru pod opcijom ansamble.probaj ili pozovi me na skype pa ti objasnim.
|
Da i ja priupitam kad je vec tema otvorena, da li ima bilo kakva solucija da se u ritam na yamahi PSR ucita set bubnja koji nije fabricki???? Ali da to nije preko midi itd... Jel, ja npr u svoj PSR s700 mogu bez problema ucitati npr. orjental set bubnja sa s700 OR ali ne mogu ga upotrebiti u ritmu :mad: cemu onda to kad se ne moze iskoristiti... Ako neko ima bilo kakvo saznanje o tome, bio bih zahvalan...
|
jel to ono kad mogu kopirati neke stvari sa drugi ritmova u style creaotoru ja mislim odmah drugo desno?? pa onda kopiram na jedan kanal i mogul onda obradjivati tj. da ja nes snimim na tome?? hvala za odgovor
|
Ako sam te dobro razumeo,nemislim na to da kobinujes nesto sa drugih ritmova mada i to je izvodljivo ali zahtjeva vise komplikovanja .Mislim na jedan isti ritam u kojem mogu da kopiram npr. Rit1 na poziciju neki slobodni kanal npr. Phrasa 1. i na to mjesto stavim neku tarabuku.
Sto se tice s700 tu nebih da pametujem jer nepoznajem dobro klavijaturu i njene mogucnosti ali smatram da to nije izvodljivo nazalost. Mozda da pokusas ubaciti svoj bubanj koi zelis u neki fabricki ritam pa da ga pod styl creator editujes i sejvas kao neki novi ritam. |
@yamahapassion
Ne,ne mozes da stavljas boje sa user-a u ritam na yamahi PSR S700. |
Kuki, mislim da moze. Digital recording i onda stisnes recc a dole oznacis kanal kojem zelis mjenjat preset boju ritma sa user, ako sam dobro razumio sta kolegi treba. Ja to na psr1500 redovito radim kad si zelim neki ritam poboljsati da bolje zvuci, a moze zaista fino zvucati. Pozz
|
E vidis to nisam znao...;)
|
kuki
Ma ne samo to ima toga jos ohoho :p, npr povecanje % boost bas ritam sekcije, dupliranje nota u ritmu da zvuci bolje, itd itd, pozz |
Da to znam,samo nisam znao da se moze na taj nacin ubaciti boja iz user-a na PSR-3000.
|
Moze moze, to je dobro upravo zato sto ovi modeli nemaju custom voices pa im preostaje jedino editirani USER VOICES. Npr sredis neki iz drum kit sekcije na rhy1 traku i slican na rhy2 traku, podesi parametre da je jedan buster a drugi high EQ, ma stvarno interesantno. Isto vrijedi i za bas traku gdje stavis jedan buster ton a na drugu traku zvuk metalne gitare (JV), pozzz
|
;>
jimiboy, jel mozesh malo detaljnije objasniti kako na psr3000 ubaciti bubnjeve iz user-a u ritam??
|
@vita_kg
Oznaci svoj ritam koji zelis da poboljsas sa modifikovanim gitarama, basom ili drum sekcijom, pa idi na digital recording pa na style creator. Pod BASIC vec pokazuje selektirani RHY2. Kako je RHY2 (kanal 10) vec oznacen, idi na USER voice pa potrazi mjesto na koje si unapred vec uradio taj poboljsan zvuk bubnja i klikni na njega i to je to, on je sad znaci prebacen sa poboljsanom opcijom zvuka u ritam. Ovo znaci da ti unapred trebas da uradis sa sound creator svoj bubanj, sve elemente kao za normalan zvuk, EQ, efekat, osjetljivost, isto vredi i za gitare ili bilo koji instrument. Ima i nacin da stisnes RECC CH pa onda na style element koji hoces da mjenjas , ako se desi da ti PSR nudi delete prije prepravke sa user bojom onda nemoras to da prihvatis, jer su neki protokoli u toj boji u ritmu vjerovatno zakljucani pa ne dozvoljava. Inace sve bi trebalo da radi kako treba i vrlo je jednostavno. |
jimiboy,stvarno si joj ušao u svaku molekulu.Svaka ti čast,mnogo nam olakšavaš posao,predlažem da te unaprijede u moderatora.Ti si to svakako zaslužio,sa svojim uputama.Ja mislim da ni ovi inžinjeri iz Yamahe ne znaju za te opcije.Jedno veloko HVALA i veliki POZDRAV!
|
Ma drugari moji tu smo da si pomazemo, sad neko zna vise a neko manje :p pa cemo mi koji smo naucili nesto vise pogurati i pomoci svima kojima je tehnika problem, jer za sviranje ima mnogo dusa al za tehniku malo,inace da kazem ima tu jos dosta za pojasniti jel je yamaha sirok spektar mogucnosti iako se to na prvi pogled ne cini tako. Bice tu jos postova i jos olaksanih ucenja o PSR modelima, lijep pozdrav
Dodato: za PSR1500/3000: "Kako ručno odsvirati style element koji mi ne paše u ritam traki" dig.recording>style creator>basic> ako vam se ne svidja kako je primjer chord1 gitara uradjena (ili bilo koji od 8 elemenata) vi mozete da isti obrišete tipkom J DELETE, istovremeno držeći delete i pritiskati chord1, pustite delete i obrisali ste taj chord. Sada zelite npr da ručno po tipkama udarite acord samo iz C dura (obavezno!!!) da bi zapisali novu midi kontrolu CHORD1, tada istovremeno stisnite u gornjem kutu REC CH i dotičnu CHORD1 traku i možete vidjet da je označena traka sa REC. Tipkom s lijeve strane (B) idete na dole pa na tipku A, te vidite PATTERN LENGHT tj koliko puta želite da PSR osigura mjesta za usnimavanje midi chord trake 1. Ako hoćete da to bude jednostavan akord chord1 tada je dosta staviti i na 2, ali ovisi od vrste ritma. Ova brojka 2 označava da će psr svirati 2 takta. Tada opet tipkom REC CH vratite se na početno stanje i pustite START/STOP da svira akord. Tada pričekajte da upadnete na takt 1 i po tipkama C dura udarite akord dok se ne završi na taktu 2. Kad je to gotovo zaustaviti ritam, tipka EXIT i SAVE, vaš ritam ima novu ručno dodanu gitaru tj traku CHRD1. Na isti način se mogu raditi bas il idrum trake tjs vih 8 style elemenata. Toliko o ovome zasad, ako kome sta nije jasno pitajte!! Pozzz |
jimiboy hvala
Hvala jimiboy, stvarno nisam znao da se to sve moze s ovom jamahom.
A par meseci posle kupovine sam se razocarao u nju i mislio sam da nikad nece zvucati dobro... |
Ma zaista je drugari moji moguce uraditi i na drugim instrumentima (roland,korg) poprilicno dobre elemente, al rijetko tko od nas muzicara usudi se ici u detalje. Svi bi odmah da sviraju al kao sto znate to nije moguce izvesti bez optimalne tehnicke obuke o radu klavijature.Pozzzzz
|
Samo da dodam da kod presnimavanja za one koi nisu majstori da nesto odsviraju sve iz C mogu da transpoziraju i da to odsviraju i u drugom tonalitetu.Ali kao sto kolega rece transpoza mora da odgovara tonu C.
|
Jednostavno je, primjer u dig.recording uvedete svoj ritam, i sad zelite gitaru chord 2 da mjenjate, bitno je da transposer mora biti u 0 tj ne smije biti na nekoj od + ili - opcija, i tada vi pratite ritam te mozete sasvim jednostavno stisnuti adekvatan akord tj simulaciju udarca ritam gitare. Izaberete u custom voices neku gitaru koja odgovara priblizno toj boji kao sto je nylon i to je to :"> pozdrav
|
Jimiboy svaka ti cast kolega. Nisam verovao da se to moze raditi na yamahi, posto mi je dosta ozbiljnijih kolega reklo da ni ne pokusavam. Sto neko rece, imam utisak da ni sami yamahini inzinjeri ne znaju jos da se to moze :) A verujem posto si tako dobro proucio sint da ces uskoro naci i jos jedno resenje koje nas muzicare na PSR aranzerima dugo muci. U pitanju su terce ali uradjene bez midi kabla. Da uradis neki setup da sve lepo ide ali bez spajanja sa kablom, jedan kolega mi je rekao da to moze da ide, i ja mu verujem, ali nisam imao uz sebe klavijaturu da mu dam da mi odradi to, posto mora malo da se mozga oko toga, i prvi put kad krenem za Srbiju, nosim yamahu da mi odradi to, naravno, ako ti pre toga ne nadjes resenje :) Ako neko na ovom forumu moze to, onda si to ti 100%
|
Yamahapasion je već sve rekao.Jimiboy za saradnika Yamahe za all world.Već sam prije rekao,a evo,ponoviću,Yamahapasion je inženjer za Yamahine inženjere.Ovom prilikom ga srdačno pozdravljam i želim svako dobro.Pozdrav i ostalim kolegama!
|
kolega yamahapassion
Ovako kolega. Za sada ja licno znam samo za spajanje sa jednim midi kablom al to ti ne igra nikakav problem posto ovo bez midi kabla (terca) mislim nisam bas siguran dali to moze!!! Ako moze onda svaka cast onome ko je to provalio ;). Ja sam postavio jedno jednostavno rijesenje midi terece za psr al ako to neko nije mogao da pogura probacu da to jos malo modificiram pa cete imati jako dobro resenje. Sto se tice mogucnosti e tu zaista moze jos dosta, trenutno imam neka rijesenja za ritam sekciju i za koristenje left boje u kombinaciji sa R1+2, dakle 3 boje odjednom. Usput da kazem u song midi mozete da dodate jos najmanje 2 nova zvuka, istina oni su malo slabiji ali doprinose da zajedno poboljsate svoj sound. Moguce je naravno do temelja izostriti ritam elemente al za koje vrijeme cu i to postaviti. :-c |
Sta reci..... Svaka cast!!! A ja ako uspem to uraditi na svom sintu, taj setup za terce bez kabla, stavljam ovde da se svi sluze. Pozzz
|
P.S. postavio sam ponovo tercu za PSR u download pa izvolte. Ovo je puna verzija harmonije. Uzivajte!!! ;) Sto se tice onog o koristenju 3 user boje odjednom umjesto samo R1-R2, probao sam experimentiranjem doci do toga da mi left lijeva strana boje svira kao right 3, naravno ovo je islo jedno vrijeme kratko al pocela je distorzija zvuka tj poremecaj protokola u midi datotekama internih boja. Kad bi yamaha dodala u setup jednu mogucnost a to je npr da se L boja koristi na desno kao dodatni solo te da se u midi song zasebno koriste 3 boje, neovisno od OTS bilo bi jako lijepo. No poznavajuci yamahu, nisam iguran da li bi oni to uvazili od nekog pojedinca i te stvari sredili. Pomocu te tzv famozne terce radio sam drugacije setup postavke i to je poprilicno dobro islo, nadam se da cemo provaliti yamahu psr jos bolje, steta sto se ne moze kako ubaciti OS makar od tyros1 i da se moze dobiti custom voices (128 boja) to bi svakom PSR modelu dalo neopisivu prednost, lijep pozdrav
Dodato: Samo jos malo da dopunim informacije o koristenju PSR terce buduci da vidim da su me neke kolege kontaktirale radi toga jer se nisu snasli. U download sekciji imate novu PSR TERCA pack u kome se nalaze tri datoteke, a postupak je vrlo jednostavan, prilazem image datoteke sa PSR1500, crvenom bojom je oznaceno sta je vazno obratiti pogled i samo se toga drzte i rezultat je 100% PSR TERCA. Slijedite to (slicno je i kod drugih psr modela): 1. tipkom FUNCTION pa na utility pa nasystem reset http://i91.photobucket.com/albums/k3...2/yamaha/1.jpg http://i91.photobucket.com/albums/k3...2/yamaha/2.jpg Dodato: Sada na slici 2 kao sto se vidi s lijeve strane funkcijom MARK oznacite SYTEM RESET (factory reset execute) a s desne strane tipka G system setup files. Kad ste nju stisnuli dolazite na panel menija gdje pise SYSTEM SETUP. Vi nadjite sadrzaj tri fajla koji ste prethodno kopirali na smart media ili usb stick, a tipkom TAB idete na to mjesto gdje ste iskopirali datoteku. Ako je to npr bio usb tada idete na USB i nadjite fajl terca setup i dalje otvorite taj folder te nadjite datoteku imenom Terca Setp (vidi sliku) http://i91.photobucket.com/albums/k3...2/yamaha/3.jpg http://i91.photobucket.com/albums/k3...2/yamaha/4.jpg |
Sada se vracate natrag u UTILITY te oznacite sa mark MIDI SETUP a s desne strane aktivirate tipkom MIDI SETUP FILES, pronadjite sadrzaj foldera MIDISETUP TERCA i psr Tercai to aktivirate. Sada imate apsolutno podesenu tercu a sto se vidi iz slika
http://i91.photobucket.com/albums/k3...2/yamaha/5.jpg http://i91.photobucket.com/albums/k3...2/yamaha/6.jpg http://i91.photobucket.com/albums/k3...2/yamaha/7.jpg ali ovo nije sve, ako ste sve zavrsili sa tercom vratite se na function, sada izbjegnite ulity i predjite odmah na MIDI. Morate vidjeti vase fajlove (3) i kliknite na psr terca i tipkom edit dolazite na meni MIDI > SYSTEM. Ovde se nalaze postavke koje omogucavaju sviranje vaseg PSR sa famoznom tercom. Tu bih vas zamolio da malo korektirate dva elementa, tj aktivirajte SONG na on i R2 boju ukljucite na on. Ovime cete cuti istovremeno 2 razine tona R2 zvuka, dok je prethodno ako je ovo bilo iskopcano zvuk bio malo siromasniji, ovime sam to sredio i sada zvuci bolje. http://i91.photobucket.com/albums/k3...a/Dsc00295.jpg |
Nadalje tipkom tab prelazite dalje na osnovni TRANSMIT i slika vam pokazuje sta je zapisano. Sad cemo ovo modificirati dobiti daleko bolje performanse a kako slijedite samo:
http://i91.photobucket.com/albums/k3...a/DSC00297.jpg http://i91.photobucket.com/albums/k3...a/Dsc00298.jpg http://i91.photobucket.com/albums/k3...a/Dsc00300.jpg http://i91.photobucket.com/albums/k3...a/Dsc00301.jpg Dodato: Sam postupak za koristenje terce je nakon ova ovakav: 1- morate imati midi kabel na PSR spojen na IN i OUT, dakle jedan midi kabel i spojite ulaze IN i OUT tim jednim kablom 2- sadrzaj psr terce koji imate na usb mozete cak i dodatno iskopirati u USER i uvijek ih brzo pozivati, ja ovo uvijek imam kao user a rezerva mi je na USB sticku. 3- sada to izgleda ovako SONG SELECT>USER>PSR TERCA 4- odaberite jedan od 61 harmonijske konfiguracije i svirajte zapamtite, u function>midi>treba da je uvijek obiljezena PSR TERCA da biste samo koristili SONG tercu, ako necete da svirate sa tercom u istom meniju izaberete NO TERCA ili bez terce. Dodato: Pravljenje rimotva/assembly funkcija Pravljenje muz ritmova PSR1500/3000 preko digital recording funkcije je veoma interesantno. Neznam koliko ih kolega nasih to radi posto ljudi sami sebi nabave gotove ritmove i to je to. Iz postojecih se stalova moze poprilicno fino korektirati postojeci ritam, tj dopuniti drugacijim odsviranim taktovima, sa dinamikom, profesionalno obradjene fraze ritam gitara isl. idemo na DIGITAL RECORDING. Pretpostavimo da vec imate svoj ritam kojega zelite dodatno oplemeniti, to mozete uraditi preko ovog dig.recording>style creator. Osnovni ekran BASIC pokazuje vas ritam, kojega ste prethodno oznacili i sad digitalna opcija vrsi na njemu te finese. Vidite izbor zvukova, recimo da vam se ne dopada PHR1 i zelite to da mjenjate, to cete uraditi ovako: tipka TAB, ASSEMBLY, dva puta kliknuti na phrase1, uvodi vas u STYLE ekran gdje mozete iskoristiti neki od profy odsviranih phrasa. Kod PSR1500/3000 modela recimo mozete icu u Ballad jednim klikom, odaberete npr style 8Beat Adria sa 2 klika. Opet ste u style creator ekranu i obratite paznju na to da je oznacen PHR1. Ispod pogledajte da li na nekoj od sekcija A-B-C-D ima ukljucen PLAY SOLO ON. Ako ne onda tipkom SECTION idete na nize i to prethodno odslusane dionice te fraze, ako vam se to dopalo i ako je PLAY SOLO sada ukljucen onda tipka SAVE i imate modifikovan svoj ritam. Isto vredi i za kopiranje kanala 9 od drum sekcije, mozete na isti nacin iskopirati neki drm frazu u vas ritam i tako obogatiti style. Tipkom Groove mozete dinamiku povecati. Tu imate compresiju ritam i bust cut funkciju, u funkciji CHANNEL imate mogucnost promjene velociti ali sve sto zelite da promjeniti najpre treba izvrsiti EXECUTE. |
hvala puno kolega. sada rade..:D
|
Jimyboy,sve radi.Veliko HVALA,ne znam šta bih ti više rekao.Pozdrav i svako dobro,ako ti ikad bude trebalo bilo šta,što sam u mogućnosti,samo javi.Ne znam odakle si,pretpostavljam iz Hrvatske.Prijedor je blizu Kostajnce,Petrinje,Siska,Zagreba,Okučana,Pakraca,P ožege,itd.Ako si negdje blizu,volio bih da se upoznamo.Još jednom HVALA i veliki pozdrav!
|
Momci sve ok, nema potrebe za tolikim zahvaljivanjem, inace kazu da se dobro nosi sa dobrim i da dobar rod radja dobrim plodom, za svoje kolege sam ovo uradio iz postovanja prema ovoj lijepoj struuci a bome i radi muzikalnih dostignuca, sto bi jedan kazao ZEMLJA SE OKRECE a ja kazem MUZIKA SE OBRCE :p. Znam gdje je Prijedor, nazalost ja sam malo dalje, tacnije u Rijeci (HR) sam na moru, al svakako da je svijet mali i da ima nade da se upoznamo i popijemo u tu cast, veliki pozdravim svim kolegama!!! Nadam se da cemo jos ponesto otkriti o yamahi, i da cemo to podijeliti, pozdrav
|
@jimiboy
maestro ja imam yamahu psr s900 samo za kucnu upotrebu znaci nesviram na pojacala pa me zanima dali za upotrebu psr terci obavezno spojiti midi in aut kablom kao bypas sistem odnosno zasto je to potrebno prebrikati i kako nabaviti taj kabel naziv dimenzije i to .puno unaprijed hvala! |
@nikolajanic1
Tako je, jedan midi kabal i njim spoji midi IN sa OUT, dalje znas postupak, song select>psr terca> jedna od harmonija. Kod ovih modela jos samo da napomenem moguce je svirati i sa transponiranim tercama. Recimo za pocetnika koji lakse svira na bjelim tipkama i sad npr koristi A mol za pratnju. Ako zelite da na ovakav nacin svirate G mol, samo u meniju preko pomenutog SONG SELECT>PSR TERCA nadjete G mol a na klavijaturi nastimate -2 preko transpsera i imate G mol. Isto vrijedi i da durske harme. Recimo iz tonaliteta tipaka G dura najbolje svirate i sad zelite da svirate A dur, onda u transposeru stavite na +2 a u meniju psr terce nadjete odgovarajuci A dur i to ovisno tome dali cete koristiti Fis/H/E7 (029) itd ili cete koristitikombinaciju 027, 032, 034, 039 itd itd. Znaci i ovo je moguce kod yamaha psr modela ;). Sa ovim protokolima terce PSR-a dobija se puno ljepsi zvuk, primjetno je da i drum ritam sekcija zvuci jos cisce. No u ovom slucaju ko koristi na primjer komponiranje u Cubase ili Cakewalk, sa ukljucenom psr tercom nece moci upisivati podatke u sequencer. Psr terca je super za Live nastup mada moze da se koristi i u sequenceru ali samo ako audio, no kako imate USB midi driver moguce je preko usb-midi odraditi posao u sekvenceru, poz |
Jimiboy,drago mi je da si iz mog rodnog grada.Rođen sam u Rijeci,davne,'68.godine i živio do '72.godine na Turniću,pa na Gornjoj Vežici,ali nisam bio u Rijeci skoro 20 godina.Gdje živiš u Rijeci?Ja poznajem ona starija naselja,a čuo sam da se Rijeka pravo proširila.Evo,danas sam sređivao OTS za terce,puno si nam pomogao.Da Bog da ti se stostruko vratilo.Dobro je što se u tercama mogu kombinovati instrumenti(da jedan instrument svira jedan glas,a drugi tercu),što kod Korgova ne može.Pozdrav i sve najbolje(svaka ti dala)!
|
Poz zemljace Makso, ranije sam zivio na Zametu (Grbci) do 1980 a posle ja zivim na Škurinju, novi blokovi, od 80-tih, inace Rijeka je ufff dosta velika, kazu oko 330.000 ljudi sa blizom okolinom, drago mi je da se sve poklopilo. Drago mi je da si i terce i OTS prokontao, inace sve je lako a ako sta ne budes mogao oko toga ti se javi pa cemo vidjeti. Kao sto sam napisao u onom opisu, bitno je uraditi onu manju modifikaciju i sa time terca daje punocu zvuku i to dosta. Sve sta treba ja sam tu, veliki pozdrav
|
Evo i od mene jedno veliko HVALA za Jimiboya!!!!!
Imao bih jedno pitanje za Jimiboya,a mogu iostali ako znaju? Kako da sacuvam tercu uregistraciji za odrecenu pjesmu. Da pojasnim malo. Ja imam vec sortirane reg.po pjevacima,i kada izaberem tercu za odredjenu pjesmu ona mi ostaje i kad ja idem na drugu pjesmu Pozdrav!! |
Ovako nije to nikakav problem. Ja bih ovako preporucio ljudima kako da rade sa registracijama. Kao prvo ja imam usb stick 2GB i na njemu za svaku pjesmu style i njegovu registraciju sa komletnim OTS, tercom i slicnim stvarcicama. Uradite jedan poseban folder u koji cete stavljati samo stylove, ovo neka vam bude baza ritmova i odavde mozete posle sa copy paste da prebacite odredjeni ritam u folder nekog pjevaca cije pjesme zelite sto profi da radite. Recimo ovako, pjevac Mile Kitic (1) folder, sve sto sviras od njega a primjer do 30 komada stylova stavljas u taj folder, zajedno sa buducim registracijama, tercama ili multipadovima isl. Recimo da si uradio 30 registracija sa pripadajucih 30 ritmova sada mozes da radis Mile Kitic 2 folder i tako nanovo u nedogled koliko usb stick pruza.
Ako si pozelio da uzmes tercu za nekog drugog pjevaca tj style, nije problem, idi na svoj ritam (pjesmu), SONG SELECT, user, psr terca, nadji tu tercu. Npr nasao si tercu A022 A mol, sada kliknes na MEMORY, OTS1,, potvrda YES, terca je prebacena na user style. Sada pod BANK kategorijom u kojoj si pokrenuo tu pjesmu, nor kao prvu, idi na edit, memory pa na 1-8 ovisi gdje si stavio tj koja je po redu pjesma, save bank i tako redom do iznemoglosti. Kada radis sa registracijom radi uvijek tako, stylovi zauzimaju jako malo mjesta pa onda radi profesionalno style+OTS+registracija i nemoze ti nitko nista ;). Jos da napomenem, ne dirajte stylove sa sredjenom registracijom jel ce vam se u protivnom desiti da vam se reg poremeti pa cete morati iznova, zato i radite posebno stylovima i reg da imate neovisne registracije, imate u onom banku folderu sto sam vam kazao sve ritmove i samo ih uvedite u vase foldere sa imenima pjevaca, toliko za sada Dodato: Kada se koriste midi terce naravno da vam je terca stalno aktivirana, vi to mozete zaustaviti sa NO TERCA sa harmom 061 zadnjoj po redu ili jednostavno da idete na glavni midi setup gdje takodjer mozete izabrati NO TERCA (generalno), inace uvijek bi trebali da potrezite novu kada je rijec o novom stylu, poz |
Pozdrav svima. Dodao sam na download jednu tercu za PSR koju sam našao. Nisam je još probao, mislim da je rađena za 9000Pro. Pogledajte, možda nije loše.
E sad jedno pitanje: zna li neko da li se mogu ubaciti terce na Motif ES7 i kako, ne poznajem tu klavijaturu baš najbolje a komande su joj skroz drugačije od PSR pa nisam uspeo da nađem System setup na njoj. |
Neces moci Danijele koristiti niti jednu tercu na drugom modelu, mora dakle imati protokole koji su radjeni na doticnoj klavijaturi. Terca od psr9000 ne pase matematickim modulima informacija psr3000/s700/s900 i drugih modela. Isto vazi i za sinth Motif, cije su terce takodjer malo drugacije formulirane.
|
I pretpostavio sam, ali sam hteo da pitam pre nego što pokušam bilo šta. Znači generalno se mogu ubaciti terce ako su namenski odrađene za Motif, i isti je princip sa MIDI kablom? OK Hvala Jimi. Ako neko ima terce za Motif neka baci na download. Poz.
|
U biti terce na MOTIF-u se rade malo drugacije i ne odgovaraju standardima arangera PSR ili tyros, to je druga vrsta hardware chipa u pogledu setup inzinjeringa. Dal se na motifu stavlja midi kabel, e to nisam ni vidio ni probao :( pozdrav.
|
Da ne nih otvarao novu temu, da pitam ovde ;) Naime, zanima me kako da u nekom ritmu podesim da mi na istom kanalu (chd1) bude različita jačina zvuka u različitim varijacijama? Na primer, podesio sam da u Var1 svira nylon gitara a u var4 distorzija na istom (chd1) kanalu, ali u mixing console je podešena jačina i ona važi za obe. Da li je moguće da jednu namestim da svira jače a druga tiše? Pozz
|
Trenutno vrijeme na Forumu 11:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org