![]() |
download ritmova za korg pa 50
Ljudi imam korg pa 50 i kad dowload-ujem ritmovi i stavim ih u klavijaturu ništa se ne dešava kao da je disketa prazna.ako neko nešto zna nek kaže please?
|
Objasni tacno, korak po korak sta radis!?
|
k
skinem ritmove prebacim na disketu,disketu ubacm u klavijaturu kad je učita idem na direct flopy disck i ja pričekam i ništa ne bude kao da je prazna disketa
|
Kad skines ritmove, izdvoj ih sa winrar-om, jer su kompresovani da bi zauzeli manje mesta a i svi su spakovani u jedan fajl. Znaci, Winrar!:D
|
ok druže hvala ti puno
Dodato: probao sam i ne može |
nemoguce da ne radi stavi samo folder na disketu znaci npr. BANJALUKA.SET i radice
|
Pokusaj ovako...
Formatiraj disketu preko Aranzera, znaci ubaci disketu u Aranzer i otidi gdje je ocitajes mora ti biti negdje format disk ili tako nesto... formatiraj je i onda stavi u racunar prekopiraj ritmove (naravno kao sto je kolega rekao prije toga ako su zapakovane odpakuj iz .rar ili zip-a ili vec koji format je) i onda stavi u klavijaturu i pokusaj ucitati... |
Jesi li siguran da ti radi funkcija dyrekt floppy disc?Ja sam imao nov PA 50 na kojem nije radila ta funkcija.Probaj da učitaš preko disc funkcije.Pozdrav!!
|
probaj samo na disc pa onda load jer necee svi setovi na direct fd i jos u winrraru otvori kao sto moj kolega Millan zvani Chuck rece....Pozzz
|
A mozda ti ne radi flopy citac.
|
moguce je svrakan ali mislim da naj prije ne radi nesto kako treba samo kad bih napisao kako sve radi korak po korak bilo bih lako....pozzz
|
Cuj zvani....., on se ne zove, on sam dodje...:lol:
A, mozda ti ne valja flopy disketa...:? |
jako je moguce da ne radi flopi,meni se desilo na rolandu da mi je crkao flopi ubacim disketu i ono nista samo zasvetli lampica zelena na trenutak i to je sve, uopste ni ne pokusava da ucita(da drnda malo ili tako nesto da se cuje),ako radis sve kako treba prilikom ubacivanja ritmova mada to nije neka matematika, verovatno radis sve kako treba, znaci da je i tebi crkao flopi
|
sve sam probao.radi mi flopy na klavijaturi,radi mi disketa i ja uđem na disk i idem load i onda piše error.
|
Da bi rijesio problem uradi sledece.
1. Postavi ritmove na net i da ih skinu ljudi koji imaju Pa50 2. Ako i kod njih ne mogne onda ne valja ti nesto s fajlovima, suprotno prebaci na disketu ritam koji radi 100% kod drugih, ako ti i ona ne mogne onda ili ti ne valjaju diskete ili flopy drive na pa50. Ako imas nekoga u blizi sto ima Pa50 odnesi to sto si snimio i pokusaj kod njega! Ako ne mogne i tog drugog onda definitivno diskete ti ne valjaju! Ako mogne onda ti je definitivno do klavijature... Samo tako ces znati 100% do cega je,,, ovako nagadanje tesko ce ici... |
Neće uvijek da ti pročita kad ideš na direct floppy! To se i meni dogadjalo! Moraš ici na disc load i onda cijeli set upisati! Tako sam i ja radio i sve je bilo ok! Neznam šta drugo bi moglo biti! Jesi probavao novu disketu uzet? Hm! Zanimljivo! :confused:
|
ma jesam ali hvala na savjetu
|
Jako bitna činjenica kod KORG Pa serije i funkcije Direct FD je ta da se SET na disketi mora isto zvati kao i aktivni SET u memoriji, inače neče uvjek čitati stylove sa diskete (provjereno).
Ovo je pogotovo izraženo i čest slučaj kad isformatiraš disketu na računalu pa onda samo na nju napucaš stylove bez ikakvog reda. Tada ti se pojavljuje bez obzira što je na disketi po pozivu funkcije Direct FD sve <EMPTY>. Znači na disketi mora biti napravljen three direktorij za čitav set bez obzira dal imaš u tim direktorijima išta usnimljeno. Stavi primjerice naziv seta TEST.SET Kreiraj u tom setu GLOBAL, PROGRAM, PREFERENCES i STYLE. U svima ostavi foldere prazne samo u direktorij STYLE presnimi usere (1,2 i 3.). Jako je bitno da disketa bude isformatirana na Pa50-tki. Isto tako, za naziv seta ti je dozvoljeno prema Ms-DOS standardu samo 8 mjesta za ime tj naziv. Često se zajebemo kad pravimo set u SW ili KAT-u pa damo ime SET-a u stilu npr. Najbolje_za_live. Pa50 če to očitati kao Najbolj"... i neće ga prepoznati uopće iako je unutar SET-a sve ok urađeno od globala do styla. Možeš napraviti i rename SET-a, ali samo ako je set sniman direktno na Pa50. Pokušaj tako i nečeš imati problema. I još jedan savjet. Aktualni set iz memorije presnimi na formatiranu praznu disketu. Potom otiđi na disk-meni i s funkciom erase obriši u SET-u sve osim STYLE. Ta disketa će ti raditi u svako doba (jedino ako je ne oštetiš), provjereno 100 %. |
Hm,
stvarno pokušaj ovo što ti je kolega Krešo napisao. Jedino evo što bih možda ja dodao, al čini mi se da na pa5o, koliko se sječam, moraš sve stilove najprije ubacit u USER mjesta na Korgu, pa tek onda usnimit na disketu kao DIRECT FD . Eto, nek me Šerif upuca ako griješim:D |
Pa to je to što sam i reko. Moraš SET prvo učitat, pa ga usnimit na disketu, s normalnim nazivom seta i iz tog seta izbrisat sve osim style direktorija.
OS imam nekakvu "muhu" u sebi i doslovce ovo sam uživo vido na najmanje 20-tak Pa50 da ih zahebava. |
ljudi hvala vam punonneznam šta bi ja bez vas
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:04 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org