![]() |
Pomoc oko kupovine naj jeftinijeg aranzera
trazim aranzer do nekih 800 KM(400Eura)...molim vas pomozite koji da izaberem...samo da napomenem da je kod nas cijena pa50 1200 KM,pa da se mozete orijentisati :D
koji je najjeftiniji aranzer na kojeg mogu se mogu ubacivati ritmovi i boje????? TEME su spojene......... |
Ima jedan roland G-600 ali je u exstra stanju stvarno nema packe ko iz fabrike prodaje ga jedan moj prijatelj ako si zainteresovan javi!
Pozdrav |
Kolega nemoj bez potrebe otvarati nove teme...imas ukupno 4 posta a tri otvorene teme...malo strpljenja i dobices odgovor na svako svoje pitanje...za to vreme mozes se zabaviti citanjem http://www.yu-midi.com/forum/faq.php
Ugodan boravak YU MIDI TEAM |
da li je lako na taj roland prebacivati boje,ritmove...sta sve ima...???i koliko ga cijeni
|
Nisi trebo dva puta isto pitati druze.Najjeftiniji je onaj kojeg kupis jeftino heheheheh
|
Za tu lovu imaš roland g600,g800...g1000 je već malo skuplji...Korg i30...Neke malo starije yamahice psr serije...ništa mi više ne pada na pamet...
|
casio ctk 811 ex ili casio ctk 730, ako ti trebaju ritmovi i boje i pojasnjenja tu sam :D
|
i30 je malo skuplji, on je oko 600-650e. Sprava koju bih uzeo do 400e je iS40/50...
Pozz |
Pa mislim da bi ga dao za nekih 700 km ali ponavljam stvar je ko nova i z ate pare je extra aranzer ja sam imao I3 meni je bolji G 600!!!
|
a posto je taj ctk 730 i da li je tesko naci boje i ritmove za njega
|
sorry na gresci, to je casio ctk 731, a napisao sam ti u pp, znaci tesko ces naci ritmove za njega, ali mozes ubacivati ritmove od rolanda i technicsa u njega jer u klavijaturi se konvertiraju.
|
prekoci CASIO kupices vecnu igracku "to kad jednom kupis vise nikad neces moci da je prodas" ;)
|
Roland E-96,Korg i30 HD,to ti je moj savet.
|
Od svih nabrojanih aranžera KORG i 30 HD je najbolji.E,sad,ako više voliš Rolandov sound,to je stvar ukusa.Pozdrav!!!
|
samo ne casio!
|
Za taj novac najbolja varijanta ti je g800 ili g600 ako hoces da ti cuva ritmove i kad ga ugasis da ne bi ucitavao stalno, ili ako ces korga is40 za tu lovu ima finih ritmova i bojica za nasu muziku... eto toliko...pa malo skuplja varijanta g1000, i30, pa50,60 pa onda pa80 itd....
|
Citat:
|
imas i solton ms50, on ti je tu nedje 300-400 eura
|
E sad si u problemu,koliko samo sprava smo ti nabrojali,vidi jedno je sigurno za Rolanda i Korga imas dosta materijala,za Casio ne znam nikada nisam radio na njima niti znao nekog,mada ako kazu da se ritmovi konvertuju u njima onda nema problema,bubanj sigurno imaju Ok,pa ti sad kupi nesto pa nam javi ako ti treba pomoc,pozzz
|
e hvala vam puno na savjetima ali mislim da cu kupiti rolanda g600 ili g800..mada me nesto korgovi vise privlace ali mislim da ne mogu bas naci dobrog korga za te pare,a ovi rolandi mi se cine ok,i vidim da ima dosta materijala za njih...
|
poslusaj moj demo zadnji, ono ti casio moze izvuci, ima neki solidan bubanj za pocetak, boje nisu nesto, ali naravno ako hoces i bolje bi ti bilo da kupis neke od korga ili rolanda ;)
|
makso rekao sam ne casio jer nema nista za njega i covek ako nije u ovim vodama mislim da ce mu biti komplikovano da konvertuje ritmove....mislim da casio ima lose boje imao sam i ja,doduse stariji CZ3000 solo,ali sam video i ove novije i imaju lose boje,mislim da ce mu Roland i Korg biti prakticniji...i da ce ga bolje sluziti i imaju bolji sound...;)
|
slazem se potpuno, boje su katastrofa, tipke preduboke i ja ga imam posudjenog dok ne padne pa 50
|
Ne pričam o Casio igračkama,već o ozbiljnoj spravi MZ 2000,koja ima dirke puno kvalitetnije od korgova PA serije,Yamaha PSR serije,nekih Rolanda itd.Od njenih rom boja napravio sam odlične farbe,a ritmovi izlazili odlično.Ima konverter u sebi i mogla je konvertovati ritmove sa Yamahe i Rolanda.Jedina mana su joj mali broj usera za ritmove(samo 10).Ima veliki displej(LCD),najsličniji je kod Yamahe PSR 9000.U ostalom,ako nekoga zanima,neka na Youtube pretraživaču ukuca Casio MZ 2000,i tamo može i vidjeti i čuti ovu klavijaturu.U glavnom su ljudi skeptični prema Casio aranžerima,za to što oni većinom i prave igračke,što sa ovim modelom nije bio slučaj.Mislim da su je pravili u kooperaciji sa Yamahom,jer je operativno najbliža Yamaha aranžerima.Pozdrav!
|
evo bas sam je pogledao na google izgleda lijepo ali nisam znao da ima samo 10 user ritmova, isto ko i ctk 811 i 730, a jeli to ona sto ide na sd kartice?
|
Solton ms100 se može nabaviti za tu lovu,odličan aranger
|
Nadji Yamahu PSR1000, ja sam je imao pre PSR3000. Ona je oko 400 evra, a ozbiljnija je od svih nabrojanih. Jedino sto nema HD, ali i ritmovi i boje su ok za tu cenu. Mogu da se nasteluju i solidne harmonike, idu na nju terce, rade na njoj ritmovi od svih PSR... Sve u svemu, u toj klasi cena najbolje.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:24 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org