YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   PA800 ocitavanje RAM stanje memorije problem (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8900)

stamenmeteor 09.04.2009 15:15

PA800 ocitavanje RAM stanje memorije problem

pozdrav svima!!! Sa novim operativnim sistemom 2.01 staje ram memorije mi pise 0. znaci da je puna ram memorija.Kada izbrisem sve semplove iz klavijature i dalje je stanje 0. kad pokusam da ubacim novi sempl kaze da nema vise mesta za semlove. nelogicno mi je da se tako ponasa jer kad ubacujem kompletne setove naravno bez globala bez problema ucita sve. A ram i dalje pokazuje da je pun tjs 0. i ako ima mesta npr jos 20mb. pokusao sam i format i ubacivao stare operativne sisteme jedino sam mogo ubaciti pojedinacni sempl u os 1.01 a i dalje ne pokazuje koliko ima slobodnog mesta za semplove. Pa me interesuju vasa iskustva sa time i sta da radim. trazio sam neke teme na forumu ali nisam nasao nista slicno. klavijatura radi bez problema na svirku... pozzz....:confused::?~X(:-??

svrakan 09.04.2009 15:17

Takvi su i meni bili pocetni simptomi pre nego sto mi RAM crko,al ne mora da znaci.A jel rade dobro semplovi tonski?

Ivan099 09.04.2009 15:37

Pozdrav kad ste več kod teme Korg pa 800 mene interesira kolga treba pomoč kako u Pa800 ili 2xpro pogledati stanje ram memorije koliko još slobodnog mjesta ima.
Ako je neko voljan napisati postupak bio bih zahvalan da ne otvaram novu temu Hvala.

svrakan 09.04.2009 15:44

SOUND,RECORD,SEMPL INFO,i u desnom gornjem uglu imas koliko ti mje jos ostalo naravno napisano je u bitovima a ne u MB.

stamenmeteor 09.04.2009 15:48

pozzz

sve radi ekstra. nema pucketanja semplova i tome slicno sto se moze naci ovde na forumu. samo nemogu da ubacim pojedinacno sempl i ako mi set zauzima oko 43 mb

Ivan099 09.04.2009 15:54

Hvala na brzom odgovoru

svrakan 09.04.2009 15:54

Uf,pa tako je i meni bilo set oko 40 MB,ja da ubacim neki sempl ispise da nema mesta,to je druga prica onda,skini sa korgpa os i resurse zajedno,idi na format ssd,pa onda ucitaj os i resurse zajedno po uputstvu,o tome je pisano ovde puno,pa bi trebalo da proradi,ali ucitaj svoj set bez globala ostavi fabricki pa ga preradi po tvom,onda bi trebalo da bude sve ok.

mykeli 09.04.2009 15:58

svrakan, nista mu nece pomoci od toga...

4stamenmeteor, klavijatura ti place za nov Ram!!!

svrakan 09.04.2009 16:00

Pa doduse Mykeli izgleda da si u pravu,sad razmisljam posle tog mog problema posle dva meseca mi RAM vrisnuo,tako da je izgleda poceo RAm da razmislja o penziji =))

blackman 09.04.2009 17:42

i kod mene je isto bilo na prvom PA800 isto sve potpuno do detalja sto je napisao STANEMMETEOR kad sam ubacio 2.01 OS sve mi radilo super jedno vrijeme i onda pred novu godinu pocnu cvrcat ROM boje znaci fabricke a semplovi rade normalno ali isto nisam mogo ucitat pojedinacni sempl samo sa SET-a i pokazivalo mi je 0s info znaci druze ocekuj svaki dan da ce ti riknut ROM ili RAM ja sam svoju nosio SINISI BL 150KM REPARACIJA PLOCE za 3 sata gotovo 6mjs garancija i odma sam je prodo uzo drugu novu

svrakan 09.04.2009 17:48

Vidi ako ti ne daj boze crkne,javi ako ti trebaju neke informacije,ja sam Ram kupio za 70 eura,i sam ga zamenio,i jedina stvar koju i sada radim je smanjivanje volumena svega sto je iznad fabrickih postavki,od boja do ritmova,kazu serviseri da je to najcesci uzrok da Ram vrisne,objasnili su mi i strucno ali da ne ulayimo sad u tu problematiku.Uzmi pogledaj neki fabricki ritam i uporedi sa user ritmovima jacine.

blackman 09.04.2009 17:55

i meni je serviser ist reko za volumen na ritmovima

svrakan 09.04.2009 18:12

Blackman ne samo na ritmovima nego i u soundu,ja sam se frapirao kada sam uporedio neku boju iz user sounda sa fabrickih,mnogo su glasnije bile,pazi kad jos nisam stigao sve da iznivelisem,velik je to posao.

makso68 09.04.2009 21:57

Drage kolege,upravo zbog toga o čemu govorite,cjene polovnih PA 800 rapidno padaju.Evo već ih ima i po 1400 evra,ali,ajde stisni guzu,pa kupi,kad pročitaš sve ovo.Dobre su to mašine,šteta što su felerične.Pozdrav!

svrakan 09.04.2009 22:10

Pa jbg,felericne ili ne rade ok kada su ispravne,a cene padaju i drugim modelima,to je normalno,kao i mob. telefonima

stamenmeteor 10.04.2009 07:10

ram

ovaj viken imam tri svirke. nadam se i molim boga da cu da ih odradim i da ce sve da bude kako treba a od ponedeljka idem da kupim pa2x. kazite mi da li on ima slicnih problema il dal se nekom desavao problem sa njom...:-??:confused:

blackman 10.04.2009 07:18

Ovako uradi sebi jedan rezervni bubanj samo od semplova da imas za svaki slucaj ja sam tako odradio novu godinu

svrakan 10.04.2009 07:31

Vidi pa2 je dobre izrade,ali elektronika je ista.Od lika od kojeg sam kupio ram,kaze da tek sad sa njima pocinju isti problemi,posto je kasnije izasla i da ima par komada na servisu.

kreso 10.04.2009 10:10

Provjereno !!!
Kupi novu memoriju i instaliraj predzadnji OS. Nema druge. Moj frend je imo isti problem, promjenio je memoriju (kupio ganz novu), vratio sve na predzadnju verziju OS-a i šibno natrag backup, i sve radi ko grom.

toni-bt 10.04.2009 15:16

I ja sam planirao da zamenim pa-80,za pa 800 ali gde da otvoris po forumima ista prica"crko mi ram" pa odlucio sam da jos malo mirno spavam i ne sanjam ramove,molim vas da se jave oni koji posle 6-7 meseci (ali da rade bar 4-5 dana nedeljno a ne samo kucni rad)nemaju bas nikakav problem sa pa 800 pa ako ih ima vise povlacim svoje mislenje o pa 800

markomuzicar 10.04.2009 15:35

Evo meni hvala bogu da ne ureknem pa800 radi svake noci od pola 9 do 1 zadnjih sest meseci nisam imao ni najsitniji problem ni da zaglavi a kamoli sta drugo, o.s. mi je 1.6 cini mi se a volume user ritmova i boja mi je takav da se oni fabricki posle njih ne cuju uopste a ja ih i ne koristim, pa eto nema pravila...mada ja nesto razmisljam da pazarim neki g600 ili g800 za 300-350 e i da mi stoji za ne daj boze jer nikad se ne zna...narocito jer radim u C.gori svaku noc a ovde nema ni prodavnice a kamoli servisa

toni-bt 11.04.2009 13:21

ja uvek imam rezervni aranzer za "ne daj boze" i sada pored Pa 80 kuci cuvam roland g-800 iako do sada nisam ga iskoristio,ali nikad se ne zna a ne kosta puno,a moze da te izvuce iz blata ako zatreba,pozdravljam tu tvoju ideju,sto pre je realizuj i mirno spavaj.pa 80 koristim zadnij 4 god a pre to sam imao G-800 kad idem na drugu klavijaturu onda cu da prodam G-800 a zadrzim pa-80.To znaci kad imas posla bori se da je zacuvas,ne vade te iz blata 300-400 eura.pozdrav

makso68 11.04.2009 14:06

Možda sam trebao otvoriti novu temu,ali bih da se nadovežem na ovo što reče toni-bt(ostaviću na moderatorima da prosude-dakle tema-rezervni aranžer).Ja koristim Yamahu PSR 3000,kao aranžer i Roland GW8 workstation,kao solo sint,ali,koji ima i aranžerske funkcije.Dakle,ne daj Bože,nešto krene po zlu,ja imam,na licu mjesta i rezervni aranžer.Ne interesuju goste u kafani ili svatove moji(ili naši)problemi sa tehnikom,a i ne bi bilo ni lijepo da im bilo šta pokvari veselje.Da sam vlasnik KORG-a PA 800(ovo kažem jer je bilo najviše pritužbi na njega),ja bih razmislio o ovakvoj varijanti,dakle GW 8,kao solo sint,ujedno i rezervni aranžer(ili nešto sličmo).Pozdrav!

Trenutno vrijeme na Forumu 23:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org