![]() |
flopi disk ne radi na klavijaturu g800 !!!!!
zdravo svima ima jedan problem sa flopi disketnu edinicu nece da radi na klavijaturu stavio sam drugu flopidnu novu iz pc ali opet nece da radi jel zna neko da mi objasni u cemu e problem sto ne mogu da stavim flopidnu edinicu iz pc oni su iste ali ima nesto sto ne moze je prepoznati mozda zna neko za ovo da resim probleme pozz i hvala vam unapred
|
nisi rekao koju klavijaturu imas?Ako imas Roland mislim da ne moze nego da mora bas za Roland da bude flopi,oni to prave tako da ne moze od PC da bi uzimali pare inace je sve to isto sranje flopi se kvari pa se kvari,mislim da flopi od PC-a moze u starijim modelima da se upotrebljava ali u novijim tesko....pozz
|
Kako nejde od PC-a na Roland,kad sam ja na G70 i na VA76 mjenjao,i radi super.
|
=))
ja sam na svojoj Yamahi sam zamijenio...i radi normalno,a ubacio sam novi od PC-a...
a cuo sam,a i pricalo se tu na forumu da se kod Rolandovih kljava ne moze ubacit od PC-a....(mislim moze a dali ce da funkcionira????):D:D:D |
vingula
ja to nikad nisam cackao,i bas sam otvorio temu o tome i ljudi su mi rekli da ne moze od PC-s nego da mora fabricki.....pa nisam ni pokusavao da menjam,a i nije mi bio neophodan http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=7003 treci post izgleda da nisu bili u pravu... |
klavijaturu e roland g 800 ali od pc nece da radi ne znam vidim da je isti totalno e sad moguce je da u flat kabel nesto prmenjeno pa sta nece da prepoznaje bas sad ispitavam ako neko drug zna za ovo neka pise pozzz
|
i ja sam otvarao temu u vezi toga
http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=7003 poslednji post na prvoj stranici MEDINO sto je napisao on je imao G800 obrati se njemu,on tvrdi da ne moze od PC-a.... |
ok hvala puno
|
Citac diska
Pozdrav.
Kod Rolanda G800 se morao ugradjivati original,NE pashe od Komp-ni stariji ni noviji model. Ali izgleda da je slucaj vec rijesen :lol: |
Da li si probao taj prvi originalni floppy drive,da ocistis-mozda je zaprljan pa nece
da radi. Ako ga cistis,onda koristi apotekarski alkohol. Nisam imao taj slucaj,ali neki jesu,i citao sam da im je pomoglo. |
Btw...koliko me sječanje služi,kad sam imao G800, u njemu nije bio orginalni Floopy.
|
ne znam se uste nisam otkrio koju e foru sto ne moze flopi od pc nek prodje veligden [praznici opet radicu na taj slucaj
|
flopi disk g 800
Pa evo ja cu da ti razjasnim zasto...:D
Po izgledu i spoljasnjosti bi passala ko d..e i oko sto se kaze ali ako usporedis kablovski snop sa kodiranim steckerom na jednom i na drugom flopiju videces,,razlike drasticneeee..,, E to je poenta! I ne vredi da se pichkurishe sa tim jer jos nismo ni mi uspeli da provalimo caku a zezali smo se dosta sa tim. Koliko kosta novi flopy i jos toliko dodas + tvoj G 800i kupi si g 1000 za te pare sa Zip-om ako momentano nemas love za jednu klavijaturu novijeg modela. veliki pozdrav:) |
pa nije bas tako G800 kad prodajes odbijes od cene koliko kosta flopy...i onda fali vise...jedino ako kupujes G1000 kome ne radi ZIP pa kompenzujes cenu:)
|
flopy
Dobro.. nisam mislio doslovce tako jer se na kraju krajeva moze flopy naci i za malo para a i moze da se preplati..:)
Ali posto je model prevazidjen odavno i ne kosta vise od 400 tak evra...bolje povuci crtu i zapoceti novu Eru u svetu klavijatura. Ima danas mocnijih sprava za male pare ,a kod rolanda G 800 i G1000 jedino sto je supericka jeste TASTATURA ;) |
na g 800 mora ici orginalni floppy..tek od g 1000 mogu ici univerzalni....
|
Neznam za maldje klavijature od G1000,ali zam da na G600/800 je morala originalna Rolandova flopi jedinica!
|
Moze i od kompa ali samo model Chinon FZ357 zato sto on ima dzampere i nalazi se kod starijih racunara tipa pentium 286,386 ali veoma retko.Ako imas srece.......
|
Što se tiče Floppy uređaja...Moj G800 je imo pokvaren floppy kojeg sam zamjenio.Dobro se sjećam ko da je bilo juče,povuko sam iz starog 486 jedan floppy pa reko da probam hoćel da radi...Firma koja ga je napravila je bila SANYO (neam blage veze ništa o toj firmi) i ko što rekoše kolege BILI JUMPERI kod kontrolera.Imo si 2 jumpera i 6 kontakta.Sa donje strane si imo neke oznake i nacrtane položaje jumpera (se sećam se tačno šta i kako) i znam da sam se s tim zezeo jedno sat vremena dok mi nije radilo kako treba i da sam mogo normalno da koristim diskete.Jedino sam tad imo problem što je kućište Floppy-a bilo sivo a klaviatura crna,a sa originalnog nije pasalo kućište,pa sam ga posprejo sa crnim sprejem i bio ko NOV...Dakle ja mislim da bi u suštini TREBALI da rade floppy uređaji koji imaju jumpere kod kontrolera jel sa njima mislim da se štimaju adrese kontrolera koje su sigurno kompatibilne sa procesnom jedinicom G800...Eto nadam se da ti je ova informacija pomogla,Pozdrav!
|
Prijatele ne si gubi vreme bez potreba,ni edno floppy ne mozes da go upasuvas vo g800 osven original ili MITCUMI modificirano....jas sum probal se i nisto ne napraviv i naracav 2 kom. od grcka,taka da imam edno ganc novo sto bi ti zavrsilo rabota......jas sum od skopje..poz
Pročitaj Pravilnik,tačku 22 i ponašaj se u skladu sa istom!!! |
E sad kad bi ti to lepo prevo na Srpski,Bosanski,Hrvatski,da te razume pola foruma nebi bilo loše...
|
E ovako.....otvarao sam ja ranije jos temu ovakvu....imas je ovde..... imao sam skroz isti problem.... Neki kazu moze, neki ne moze, uradi ovo, uradi ono...stavljaj jumpere,uzmi od tog i tog kompa....Ljudi....nema TEORIJE da na g800 radi neki drugi floppy osim originalnog....znam iz licnog iskustva..... Druze vingula...ja sam pokusavao da ga cistim alkoholom,islo je dva dana....tri mozda,i to je bilo to.... Na kraju sam kupio originalni u radnji i pljunui 100 evra verovali ili ne....cekao sam mesec dana da stigne iz nemacke.... i stigne on,ja sav srecan,prikacim ga.... mucak! ispostavilo se na kraju da je meni otiso ceo nekakav softwer koji vuce samo floppy.... I da tu prakticno nema popravke osim da zamenim celu glavnu tablu...sto je suludo naravno.... I tako da mi sad taj floppy sto sam kupio stoji u kutiji nov novcijat,nekoriscen.... i ne znam sta da radim s njim.... Ako treba voljan sam da ga prodam....vrlo rado....
Dodato: http://www.yu-midi.org/forum/showthr...?t=3235&page=3 evo....sve ti je to presipanje iz supljeg u prazno.... |
rocco, a kolku kosta flopito za g800,i mene mi treba...
|
....
60 eura ganc novo,provereno......
|
Provjereno, radi bilo koji flopy s jumperima.
Kako vam je opisao kolega Alix, tako napravite i radit će. Svojevremeno sam i ja tako izmjenio na Roland G-600 2 flopija. Samo sam potražio sličan PC flopy koji je imao jumpere (Mitsumi, Sanyo, NEC), preselio ih i radili su. Nikad me posle nije više zajebavo oko toga. Samo je svojevremeno E-86, E-96 i onaj modul mislim da je RA(neki broj) imao zaštitu čipom na flopiju i za njih si morao kupovati orginalni flopi. Od pojave G serije i posle na VA Rolandima nema više problema. Elektroničari su prokljuvili da im je štos samo u jumperima tj njihovim položajima. |
EM,Va,G i E nova serija na sve odgovaraju Flopy jedinice iz Pc.
Stara E i G serija imaju Flopy jedinice sa dzamperom,a takav flopi moze se naci u starim verzijama Pc pre pentiuma. Vrlo jednostavno godina proizvodnje klavijature i usporedite Pc iz tog doba. |
Trenutno vrijeme na Forumu 18:32 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org