YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Na festival sa ukradenom pesmom...Ko je ovde lud (pokraden)??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9035)

marco 20.04.2009 22:04

Na festival sa ukradenom pesmom...Ko je ovde lud (pokraden)???

Zlatko Pejaković Fenomenalno
You need to upgrade your Flash Player

vlaxxy 20.04.2009 22:19

A cuj tarabuke i udaraljke...hahahahaha!!!!

Samo da je odpevao uz tallavu...tu bi ga sahranio...i naravno pobedio u festivalu.

Vule 20.04.2009 22:52

A koji festival je u pitanju?

marco 20.04.2009 22:57

Pa koliko se secam, Cira je sa ovom pesmom isao na Grand festival.

vingula 20.04.2009 22:58

Stvarno i mene zanima di se spominje da je to za festival????

Vule 20.04.2009 23:00

Sad mi tek nista nije jasno? :confused:

Ko je sad ovde koga pokrao i o cemu se radi?
Ja sam skapirao da Pejakovic ide sa ovom pesmom na neki festival,a to sto je Cira bio na Grandu,to bese pre godinu i kusur ako se ne varam?

marco 20.04.2009 23:08

Alo ljudi. Cira je isao sa ovom pesmom na Grand festival. A sad je cujem na netu. Pa se pitam ko je pokraden. Da li Cira, da li Zlatko, odnosno da li je Cira isao na festival sa ukradenom pesmom :)
Jer ima tamo na Youtube komentara da je Cira maznuo pesmu.

vingula 20.04.2009 23:10

U zadnjih par godina Zlatko Pejaković radi samo obrade turbofolka i nije niko nikoga pokrao...a iskreno Pejakoviča nisam vidio 100 godina na TV-u a kamo li na festivalu.

Vule 20.04.2009 23:23

Citat:

Originalno postovano od marco (Post 81546)
Alo ljudi. Cira je isao sa ovom pesmom na Grand festival. A sad je cujem na netu. Pa se pitam ko je pokraden. Da li Cira, da li Zlatko, odnosno da li je Cira isao na festival sa ukradenom pesmom :)
Jer ima tamo na Youtube komentara da je Cira maznuo pesmu.

Pa sto ne kazes odma' ljubi te Brat?! :lol:=))

Salim se...misli da je ipak Zlatko to obradio,kako Vingula kaze...da ima s cim na tezgu posto ga nema nigde ni po medijima ni sa novim pesmama...

svrakan 21.04.2009 00:43

Sta je tu cudno,danas jedino lopovi opstaju =)) ko ih sisa neka rade kako misle

Tomy 21.04.2009 09:24

Ako mislite da samo hr pjevaci kradu onda poslusajte ovo:

Izvinjavam se ako sam postavio ove linkove a nisam smio. To je samo dio diskusije.

Lako je prekrshiti pravilo i izvinuti se!
Ne ide tako!
Opomena koja automatski banuje, a nakon zavrshetka bana traje i dalje!
Uz to, vec postoji tema u kojoj prichamo o kradjama od grka i ostalim stvarima.
Ovo malo skrece temu, i to, chini mi se, u pogreshnom prvcu.
Nisi shvatio poentu teme.

blatusan 21.04.2009 09:31

Ma jooooj jel tu ima sta novo...krha lud zbunjenog svega mi! Nek oni zaradzuju a mi gledamo kako :D Pozzz, Alen!

svrakan 21.04.2009 10:10

Tomy nije niko mislio samo na Hrvatske pevace nego inace,znamo svi da se krade od Grka,Bugara,Turaka,i krade ko stigne,ali to je razumljivo posto je na prostorima bivse Jugoslavije tu mislim na sve republike da me neko ne shvati pogresno velika autorska kriza,ali malo je njih koji dole ispod pesme potpisu pravog autora,ja mislim da je kod nas to prvi uradio Zeljko Samardzic,potpisao pravog autora i to smatram da je ok,ma nek rade kako hoce meni to ne smeta to je dokaz da kvalitetna muzika spaja ljude,pozz

kreso 21.04.2009 14:00

Zadnji puta kad sam pratio Zlatka svirao sam Fenomenalno na isti super style kao i aranžman od Čire. Samo je studijski pjesma drugačije obrađena. I da, pjeva Čirinu pjesmu kao i večinu prepjevanih narodnjaka.

Tomy 21.04.2009 15:12

Citat:

Originalno postovano od svrakan (Post 81594)
Tomy nije niko mislio samo na Hrvatske pevace nego inace,znamo svi da se krade od Grka,Bugara,Turaka,i krade ko stigne,ali to je razumljivo posto je na prostorima bivse Jugoslavije tu mislim na sve republike da me neko ne shvati pogresno velika autorska kriza,ali malo je njih koji dole ispod pesme potpisu pravog autora,ja mislim da je kod nas to prvi uradio Zeljko Samardzic,potpisao pravog autora i to smatram da je ok,ma nek rade kako hoce meni to ne smeta to je dokaz da kvalitetna muzika spaja ljude,pozz

Da, nazalost, autorska kriza je itekako velika zato vecina obradjuje tudje pjesme. Iz tog razloga moj bend radi na autorskim pjesmama. Ne kitimo se tudjim perjem. Ako vec snimaju obrade, bilo bi lijepo da potpisu originalnog autora pa da on nesto zaradi a ne da nam ZAMP dise za vratom jer "nemaju" love.

makso68 21.04.2009 15:36

Meni ova Zlatkova varijanta zvuči bolje nego Ćirina.Poštujem svačiji ukus,ali Zlatko je pjevačina za Ćiru.I nema ništa loše u tome što čovjek prepjevava pjesme,to u zadnje vrijeme jako lijepo radi i Duško Kuliš.A,nekima treba strogo zabraniti prepjeve,npr.Marku Bulatu.Zaista ne znam kako je taj,skoro nesluhista,bio neko vrijeme kralj splavova?Toliko,pozdrav!!!

Alen P 21.04.2009 15:44

Teško smeće je i jedna i druga verzija. Samo što je "psihički" Pejaković udario o dno dna...:-O

kreso 21.04.2009 15:50

@ Prstec

Po čemu je tebi Zlatko psihički prolupo ??? Iz čega si to zaključio ? Radi odabira pjesama ?

Čisto normalno se ponaša i komunicira. Nije mi jasan tvoj navod.
Molim te obrazloži ...

Alen P 21.04.2009 18:15

Zlatko je imao svoje odlične hitove: "Kad napuste te svi" npr. Pjesme koje su se često vrtjele prije desetak i više godina a i danas kad se odsviraju, ljudi ih prepoznaju i odlične su reakcije na iste. To su pjesme koje su isto kao i pjesme Mišo Kovača, obilježile HR glazbenu scenu. Imaju svoju težinu u kvalitetnoj izvedbi od arr. do vokala.

Ali kad je obradio npr. Zelene oči... Pa onda kaže bandu na koncertu: dečki svirajte "moju" verziju. Zelene oči su zelene oči. Nema njegove verzije. Dno, dna. Moje mišljenje je da je to čin očajnika. Drugo mu ne preostaje...

Kao da Gibboni propjeva Zlatkove pjesme. Eee, još da se i to dogodi...

Ne želim svojim postom da potičem neke nepotrebne reakcije, eto, tako ja mislim...

Pozdrav!

Sejox 21.04.2009 20:39

Kao prvo,Miso Kovac i Josip Pejakovic su dva razlicita svijeta.
Ovo mogu reci zato sto sam upoznat sa karijerama i jednog i drugog.Ogroman
procenat clanova ovog foruma nije bio ni rodjen kada su oni bili na vrhuncu.

Miso je ostao dosljedan svom stilu,i evo kako citam,pjevao je u Zagrebu
u Areni pred 20 hiljada gledalaca.I to najvise pjesama od prije 20 i kusur godina.
Covjek je u godinama,ali kako pisu,otpjevao je preko 40 pjesama na koncertu.
To je za izuzetan respect.

Pejakovic je ko se sjeca,naravno,jedno vrijeme bio bendovski pjevac(Korni grupa) i glasovne mogucnosti su mu sjajne.Ipak,on nije bio za benda,i imao je solo karijeru.Steta je za takav glas da je u nekim turbo vodama.
Mada,ako se ne varam,on je imao nesto vani svoje-da li diskoteku ili kafanu,tako da ne mislim da zivi iskljucivo od muzike.Ispravite me ako grijesim....

I na kraju,nemoze Pejakovic sa nekoliko pjesama obiljeziti hrvatsku muzicku scenu.To se radi godinama,decenijama....E to je Miso,Tereza,Arsen,Gabi,..itd

Pozdrav,

vingula 21.04.2009 21:01

Citat:

Originalno postovano od Alen Prstec (Post 81674)
Kao da Gibboni propjeva Zlatkove pjesme. Eee, još da se i to dogodi...

Ne želim svojim postom da potičem neke nepotrebne reakcije, eto, tako ja mislim...

Pozdrav!

A što je u tome loše da pjevači između sebe pjevaju svoje pjesme,eto kako Jole pjeva i svoje i pjesme svojih kolega,tako Matko i Brane,i ostali drugi.

Pa i Aca Lukas pjeva tuđe pjesme...tj. svojih kolega.

slavisha 22.04.2009 02:57

ma ljudi svi kradu jedni od drugih nasi ,makedonci i crnogorci od turaka i grka ,bosanci od turaka ,onda oviu hrvatskoj od bosanaca i srba i crnogoraca i tako u krug. treba poslusati bilo koji lokalni hrvatskiradio i cuti obrade narodnjaka iz bosne i srbije to je zacarani krug bez kraja.onih originalnih i kvalitetnih pjesama iz 70-tih i 80-tih tesko ce ko moci ponoviti

Burli 22.04.2009 10:42

Citat:

Originalno postovano od makso68 (Post 81659)
I nema ništa loše u tome što čovjek prepjevava pjesme,to u zadnje vrijeme jako lijepo radi i Duško Kuliš.A,nekima treba strogo zabraniti prepjeve,npr.Marku Bulatu.

Za Bulata i njegove "hitove" se u potpunosti slažem, ali ruku na srce i Kulišovi "albumi" sa "Ustaj sine majka zove" ili "Danijela" su blagi očaj...:rolleyes:

dalabu 22.04.2009 13:42

Fenomenalno je jako jeftin materijal koji je neko donio Ziki u Grand kao i sve ostale pjesme koje se nude ,prvo on preslusa.Naravno,Cira kao dobar drug i bivsi kolega iz benda je slucajno cuo pjesmu i snimio je!Cira bar tako tvrdi!!!!

milanche007 24.04.2009 00:52

ljudi SVE JE DOZVOLJENO DOK TE NE UHVATE.pa tako i sa muzikom,uostalom sta ima veze,cim se nseto kopira znaci da je dobro...zar bi neko neke gluposti ponovo kopirao i pravio jos vece gluposti.

Trenutno vrijeme na Forumu 21:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org