![]() |
pa 80 -volumen pedala
Kako koristiti efekte sa pa-80 ako aranzer ide na L&R a solo na neki output recimo 1 ili 2 pa u pedalu?Da li tako nesto izvodljivo?
|
Budi malo jasniji kod postavljanja pitanja?
Koristiti efekte za šta? Koja pedala? http://www.yu-midi.com/forum/faq.php |
Kako jasnije da pitam?
|
Pa lepo? :lol:
Šta te zanima? Hoćeš da ti solo boje idu na izlaze 1 i 2 i da namestiš efekte na njima je li to? A pri tome hoćeš da koristiš i pedalu? Volume? Expression? Nisi napisao pa mogu samo da nagadjam šta te zanima? |
ovako..ako uzmemo da imamo levu stranu aranera,komplet pratanja,ritam,bas i sve ostalo i to izbacimo na l&R izlaz sa efektima iz klavijature.Desna strana tj.solo ako ide na neki od izlaza 1 ili 2 na njima nema efekata.da li postoji drui nacin da se to izbaci napolje preko volumen pedale a sa efektima?
Dodato: da bas to.volumen pedalu... |
Koliko je meni poznato nema drugog načina osim na te izlaze staviti efekte sa mixera ili kroz neki procesor...klavijatura ne izbacuje efekte na tim izlazima...a volume pedalu možeš staviti ili ne,potpuno je svejedno....
|
znam da ne zavisi od volumen pedale.da li postoji drugi nacin ?
|
Mislim da ne postoji...ali ima ovde kolega koji puno više poznaju pa80 od mene pa ćemo čuti njihova iskustva...možda su pronašli neku foru...;)
|
hvala
|
mozes da izvuces bas da ide zasebno na kanal a volumen pedala nema veze sa efektima jer je zaduzena za volumen(jacinu):Jedino da poskidas efekte na desnoj strani i onda ce izlaziti bez efekata ako sam na to mislio.A izlazi na pa80 L&R su ti u prevodu L-lings & R -rehcs ili po nasem lijevo i desno kada prevedes.E sada objasni sta bi ti htio konkretno pa cemo sloziti te izlaze po tvojoj zelji
|
Najjednostavnije rjesenje a mozda i najbolje ti je da stavis pratnju na output 1 i 2 posto na njih ne idu efekti a solo da ostavis na left i right, a na mikseru dodas efekte i podesis pratnju po zelji
pozdrav |
znam da su to izlazi levo i desno i da volumen pedala nema veze sa efektima.Hteo bih da izvucem solo sa efektima na neki poseban izlaz,posto koristim dva kabla za aranzersku stranu i oni idu na izlaze levo i desno.E,sada bih hteo da mi solo ide na neki poseban kanal tj.izlaz ali sa mogucnoscu koricenja efekata iz klavijature.da li se razumemo?
|
iz klavijature efekti idu samo na lef i right izlaze a na 1 i 2 ne niti posoji mogucnost da se tako sta uradi..
pozzzzzzzzzz |
to jedino mozes ako celu pratnju(aranzer) izvuces na output 1 i 2,a za soli da ti ostanu ona dva L i R...ako se razumemo???
Mada to ti nije nesto bas prakticno...a i bolje uzmi expresion pedalu,ako vec imas volume ona se lako prepravlja u expreson...bilo koji bolji majstor to ume... |
Trenutno vrijeme na Forumu 07:29 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org