![]() |
Podesavanje FILLa da svira od pocetka kad ga pritisnete..
2 Privitaka
evo jedan "fazon" kako podesiti korg pa800(pretpostavljam da i drugi modeli imaju ovu funkciju),da vam sviranje FILLa krene od pocetka ,tj da ga isvira celog,nebitno kad da ga stisnete..jer desava se da ako ste ga pritisnuli u pola takta,odsvira vam samo deo FILLa.u toku svirke se nema vremena obratiti paznja kad je pocetak takta,kad sredina,kraj..
po slikama mozete videti gde se nalazi funkcija za podesavanje.za intro ne postoji ovo(jer je zasivljeno i nema se prostup vom podesavanju).postoji z varijacije1,2,3,4 ( na primer ko ima cela kola uradjena po varijacijama,znaci kad stisne sledecu varijaciju da mu krene kolo od pocetka a ne da nastavi od trenutnog takta).isto vazi i za fill1,2,3 .ovo je nesto najpribliznije halfbar funciji rolanda.po defaultu na korgu stoji IMMEDIATE current measure. promenite u next measure first measure,i kad god da stisnete fill,krenuce od prvog takta,znaci od pocetka ce ceo fill odsvirati. |
Svaka cast,ovo nisam ni ja znao.
|
Svrakane,nisi mogo ni da znas zato sto je ovo sad novo odkad izaslo najnovi OS. prije nije bilo.Mislim da je bilo isto na i30,ali su ga izbacili u pa80 i pa1x,pa su se puno zalili po foruma i sad opet ima :D
|
Nema veze,sad znam,Marko hvala.
|
Hvala prijatelju!
Ja sam to imao ukljuceno na starom OS i sve sam ritmove napravio(namenske) na taj fazon. Medjutim, kada sam ucitao novi OS svaka varijacija je nastavljala na kom se taktu zadesi. Ni ne znas koje muke imam. SPASAO SI ME! Niko nije znao kako da namestim to sto si ti sada objasnio. Pozz... Hvala jos jednom! |
nadam se da ce ovo mnogima biti od koristi..pozdrav
|
svaka cast Marko.super ti je ovo,,
|
Naravno da ce biti od koristi,svima koji imaju ovaj aranzer.(ja nemam)
Ovo je jos jedna potvrda,da uvijek ima nesto novo da se otkrije na svakoj klavijaturi. Mislim da nijedan sint nije do kraja istrazen i iskoristene sve njegove funkcije. Citao sam postove od ranije,gdje ljudi pisu da su sve zivo u sintu upoznali i iskoristili i da sve znaju u tancine.Mislim da nije bas tako....nema ga ko sve zna. Ovakve teme podrzavam i svaka cast onima koji ih postavljaju. Pozdrav, |
ovo sam otkrio pre 2-3 meseca ali nikako da uslikam i napravim neko kratko objasnjenje,sve do juce.inace i meni je islo na zivce kad stisnem fill a on ga zbrlja samo od trenutnog takta pa do kraja ;)..
inace,imam ja jos otkrivenih fazona nije to sve..bice toga jos napisano.:D |
Dobra fora,bas cu sutra da probam.Bravo Marko Kralju!
|
Ta opcija ima i na Pa1X serijama....al da bar ima opcija ko na Rolandu ona HALF BAR...da skrati prelaz. ;)
|
mislim da je prva opcija immediate first measure to..isprobajte pa kome kako odgovara..znam da je zadnja opcija da odsvira od pocetka fill,a srednja je po defaultu,koja mi je isla na nerve.
|
dali ovakva opcija ima i na g-1000?
|
svaka cast to je to
|
jel se moze to na pa 50 napravit
|
zasto
i ja koristim namenskih ritmova - ali ja uvjek na te ritmove play back stavljam na intro i ending, tako sto nikad nemam problem da play back pocne ispocetka.
Drugo sto sam uradio je to sto sam si postavio standard na namenskih ritmova je to da u intro uvjek ide forspil a u ending 1 ide strofa pjesme i u ending 2 ide refren pjesme, u varijacije i filla ostaje si ritam. Tako nikad se ne mucim da zapamtim kako je postavljena pjesma ili kolo. Ako neko hoce da postavi neki standard ovde na forumu bilo bi nam lakse kada postavljamo namenskih ritmova ili preslusavamo. Pozdravljam Marka sto je otkrio i snama podelio ovu funkciju za filla. |
Moze li ovo na korg pa50???
|
ovo radi i na pa500 probao sam,svaka cast... :)
|
je li otkrio neko da li moze na pa50 ? ili moze li malo detaljnije objasnjenje ko je napravio to da kaze gdje se nalazi ta opcija kako se zove,ja sam trazio na pa50 ali nisam mogao da nadjem a bas bi odgovaralo za namjenske ritmove...
|
Marko svaka ti čast, ja godinama sviram korgove aranžere i mislio sam kako im je ovo jedan u nizu propusta pa se nisam ni trudio oko toga, kad ono.... postoji mogućnost da se i to ispravi.... svaka čast, od mene imaš piće ako te put nanese ovamo... pozdrav.
|
ovo jeste za pohvale ...
ali ja ne skontam gde je logika da fillin svira npr. 2 celih takta kad ga stisnes u pola takta :confused: npr: 1,2,3, 3.5 i sad stisnes fill in pa on svira + 1,2, il 4(?) takta = haos?! na sta zvuci to posle ovog aktiviranja?? a ni matematika ne stima vise ... |
@grandia
U pravu si .... ne smeje takt da počne odma iz početka. T.j da prekine takt koji več svira i otpočne iz početak. Recimo ako imaš neki specifičan Fill od 4 takta pa posle njega kreneš recimo imrpovizacije pa da ukrasiš itd ... i očes fill celi da bude odsviran .... onda nek bude podeseno da Fill krene iz početak al odma čim završi trenutni takt od varijacije. Klasičan Fill od 1 takt u ritam mora da bude skračen ukoliko ga pritisneš na sredinu takta, ili da bude celi al da započne od naredni takt. A sto se tiče Korga pa50/60/80 ..... koliko se ja (ne) razumjem u njega .... on nema tu opciju. Ako nisam upravo slobodno mi opalite šamar i recite mi gde grešim :P Pozzz |
ne zelim da smetam temu i nadam se da to ne cinim :D
hvala za pokusaj da mi objasnis ace! jos uvek nisam skontao al to nije do tebe, vec sam ja kriv ... mozda se ja suvise drzim matematickih formula muzike :( verovatno cu skontati tada kad i ja sviram aranzer :)) hvala jos jednom pozdrav PS: nije bash da ja jos nikad nisam svirao aranzer, ali ne tako intenzivno kao ostale kolege i zbog toga bi ja rekao da se malo obrati paznja kad se fill-in duge stisne pa onda nema problema da se izadje iz takta :) |
Evo da potvrdim da i na pa1x može, tj. ima ova funkcija...
|
Evo procitah da ovo moze i na PA500,ali ja nikako da nadjem.
Ustvari ja to pronadjem ali mi ne dozvoljava,pa ako bi neko mogao da mi detaljnije objasni gdje gresim.Ovo bi mi puno znacilo.:( |
Buraz pa imas sliku na prvu stranu i to je sve sto trebas podesiti. Memorisi kako mislis, memorisi i to je to.
|
Dobro Ace,znaci idem u record-styl-edit i dobijem taj ekran,ali kad probam to da odaberem ne moze,pa sam mislio sigurno nesto ima sto ne uradim dobro.Pozdrav
|
Pa kao sto vidis na dnu ekrana trebas biti na drugu stranu. Ne na record 1 nego na "Record 2 Cue" stranu za da mozes odabrati i promeniti to. To si valjda video. I jos da dodam da na pa500 nije moguce raditi ovo na varijaciji. Samo na Fill. Kad odaberes Fill onda ces moci menjati Cue mode. ;)
|
E to je to Ace.Ja nisam isao Fill.Jos jednom puno ti hvala.;)
|
Znao sam ovo odavno,ali iskreno i ja sam to sasvim slucajno provalio.
Citam sad ovaj post,gotovo da sam i zaboravio. Slazem se sa ostalima,sigurno da ima jos mnooogo dobrih fora. A Marko tebi ipak hvala,sve najbolje! |
Trenutno vrijeme na Forumu 09:31 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org