YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Da li se plasite svinjskog gripa? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9988)

milanceshow 03.07.2009 02:05

Da li se plasite svinjskog gripa?

Suoceni smo sa svetskom epidemijom svinjskog gripa.Svetska zdravstvena organizacija je saopštila da bi širom sveta moglo da bude zaraženo dve milijarde ljudi.

U Srbiji za sada 14 osoba......Beograd,Sombor,Novi Sad,Niš,Valjevo........

Problem je za nas muzicare sto smo mi uvek medju masom ljudi koji dolaze iz raznih krajeva.
Kako se zastititi?

Vule 03.07.2009 02:11

Ja sam se baš pre neki dan uplašio zbog jednog drugara,nešto ga stisla temperatura i stomak itd,tipični simptomi ovog H1N1 virusa,čak mu se i glas čudno promenio,nekako je više ličilo na groktanje,ali sva sreća pa se ispostavilo da je sve ok...u stvari bar se nadam da je ok...:confused:

A što se zaštite od istog tiče...pa....:confused:...izbegavaću mrs u ovim letnjim danima,možda neko jagnjence padne i to ali "klempu" ću da preskočim,makar do jeseni,kad krenu slave i to...a valjda će i taj grip da prodje...;)

hajro 03.07.2009 02:25

ma ajd eto sve je u grcu,ja ne jedem svinjsko meso i kazem ne bojim se toga, he ali eto sad ne smijem ni jagnje da okrenem jer sam za maj bio u bosni i tamo je pizdarija i hrabrost okrenuti jagnje na raznju,sto se tice svinjskog mesa kod muslimana je zabranjeno upravo zbog toga sto je to premasno a i zato sto svinja jede sve sto joj dodje pod njusku,a mi pa imamo isto jednu svinju od kokoske koja isto jede sve sto nabode na svoj kljun jedino nije toliko masna,sto znaci da je vec davno u islamu zabranjeno konzumirati prevelike doze masnoce i holesterola, ne idite na svadbe i ne krkajte previse to hebeno pecenje nego ponesite kuci kao i ja sto radim jer nemam vremena da krkam dok radim hehehehe.

milanche007 03.07.2009 02:31

ja mislim da je to svetska prevara da se uzmu pare na lekovima i onim maskama.isto kao i pticiji grip i one fore sa antraksom u americi.milancheshow ja sami sto razmisljao,kao da se zastitim,jedino da stavimo maske na glavu i to je to,ali ko ce to da rdi.preostaje nam samo da se molimo Bogu da ce nas to zaobici,kao pojedince.naravno,neko ce da nadrlja,ali kad smo se spasli od variole,vala spasicemo se i od svinjskog gripa,jel tako;)
Dodato:
sto kaze rolandinjos,tako je i moja drugarica pre neki da na imala iste simptome,kao sto su navedeni,ja reko evo je i ona je zakacila.kad devojka se oporavi preko noci i nikom nista samo je ostalo jos grlo da je boli ali puno manje,mislim da se vec i izlecila posto mi se uopste i ne zali,heheh

hajro 03.07.2009 02:37

hehe nezna se jarane predjimo mi na salate kao zorica brunclik i ne boj se ,cernobil je davno bio hehehe

milanceshow 03.07.2009 02:38

Ma nema veze Hajro sta se jede........

Takodje postoji i pticiji grip koji takodje veoma opasan......

Problem je u tome sto je i svinjski i pticiji grip mutirao i sada moze da predje sa jednog coveka na drugog.......

Sreca sto ne postoji za sada jagnjeci,tako da ima sta da jedemo.......

milanche007 03.07.2009 02:43

nesto sam razmisljao,da to nije u stvari trihinela samo su je drugacije nazvali da bi se vise uplasili,inace trihinela kad napada isto te spopada temperatura i tako te zezalice.
@hajro prijatelju ne bitno je sta se jede ,kad dodje covek i nakaslje se u lice i to u prevozu,tu nema spasa....
najbolje da nabijemo fantomke na galavu,bili bi face=))=))=))

jeftabgd 03.07.2009 02:45

Ma to izgleda nije tako strasno kao sto se cinilo u pocetku.Stopa smrtnosti je manja nego kod obicnog gripa.A u krajnjoj liniji i umreti se jednom mora a o tome ima ko odlucuje.

Vule 03.07.2009 02:47

Ja sam se za ovog drugara baš uplašio...još kad Milanche napisa da je zabeležen slučaj tog gripa i u Valjevu,sav sam se streso,taj drugar mi je baš iz Valjeva...

Ja sam čuo da taj grip slabi na visokim letnjim temperaturama tako da nam ostaje da se molimo Bogu da krene toplo vreme...i naravno za to vreme malo salatica,zeleniš,povrće i to a mrs ništa dok se situacija ne stabilizuje...;)

milanche007 03.07.2009 02:48

ma u pravu si jefto...evo ide petrovdan ocemo da se odvalimo od pecenja=))

ERKOOO 03.07.2009 02:49

Prvi slucaj i u Bosni i Hercegovini se pojavio u Banja Luci...tako sam cuo na vecerasnjim odnosno sinosnjim vijestima!

AndrijaGM 03.07.2009 02:58

IZMISLJENO :mad:- kada se grip pojavio u Meksiku sutradan je pronadjen lek ( celu noc trazili )=)), onda se tu zarazilo malo ljudi pa u Americi pa malo Evropa i sada ce i Azija, u Svetskoj Ekonomskoj krizi veoma dobra ideja da se dodje do novca... Prica prolazi kroz dosta zemalja i naravno da se inkasira, na pre svega medicini onda novine imaju sta da pisu, televizija dobija gledanost - mislim da je ovo biznis... Ovo je samo moje misljenje ne zelim da se podsmevam i ko bi voleo da to bude, ali se u ovom trenutku ne plasim niti razmisljam o tome ...

dugmic 03.07.2009 05:16

ma to sve prave ovi kreteni razne viruse , i bacaju buvu , ha ha ha kako se kaze nicija nije gorela do zore .

svirko 03.07.2009 08:14

Ma gdje će na me, starog krmka svinjska gripa???
A i što kod nas kažu......Drž' se pipie, čuvaj se gripe!!!

diplomac 03.07.2009 17:15

Ne

Sejox 03.07.2009 21:10

Ne plasim se,iako nisam upucen kako se to moze direktno prenijeti sa osobe
na osobu.
A sto se tice tih bolesti,u ovom vremenu u kojem zivimo svaka zivotinja
koju covjek konzumira(jede) ima svoju bolest.
Svinje-svinjska gripa; Ovce-bruceloza; Krave-kravlje ludilo;
Kokoske-pticija gripa.
E kada bi covjek gledao po tome,onda bi smo trebali jesti "prazan sendvic".

Kao primjer:
U seriji Kamiondzije,Ckalja narucuje u restoranu-prazan sendvic.
Konobar pita: "A sta vam je to,druze?"
Ckalja odgovara: "Pa brate,lebac gore-lebac dole,a unutra nista" ;)

Ili druga varijanta-riba i morski plodovi.
Morske plodove nikad nisam jeo niti imam namjeru-imam gadjenje,jednostavno.
Riba-dok ocistim drugi zalogaj,onaj prvi se vec provario,tako da nemam
strpljenja i zivaca za to.

A kad bolje sagledam,ko ganja zdravu ishranu i to voli ,ova varijanta sa ribom,morskim plodovima i "bevandom"(pola vino,pola voda) je najbolji
izbor.Meni je ovo,jednostavno,"gladna varijanta",jer se nikad od ribe u
zivotu nisam najeo....;)

Bolje sit umrijeti,nego gladan zivjeti-kaze stara poslovica.Ipak malo opreza,
nije na odmet.

Pozdrav,

hajro 03.07.2009 22:01

haha tacno tako sejox

zeljko 03.07.2009 23:27

Sejox svaka cast na postu heheheh lebac gor lebac dole heheheh

Vule 04.07.2009 14:59

Svinjski grip se širi Srbijom: Još šestoro obolelih!

U Srbiji se broj obolelih od gripa A (H1N1) popeo na jedanaest, i to šestoro u Beogradu, troje u Novom Sadu, i po jedna osoba u Somboru i Nišu

Vaxter 05.07.2009 06:36

A obolelih od C21H30O2 svuda kol'ko 'ocesh... :))

milanceshow 05.07.2009 20:51

Nisam znao da si i ti Vaxter vegetrijanac.........:D

Plavkica 07.07.2009 19:29

Ne

b.o.Y.c.h. ČK 07.07.2009 20:47

Evo i u Hr dvije osobe zaražene svinjskom gripom (jedna došla iz Engleske, druga iz Autralije-navodno da su tamo zaražene)..Ne bojim se te gripe, ko i svaka druga, preventive se znaju...
Kod takvih slučajeva treba brzo reagirati, ić na lječenje u suprotnom se može gadno nadrapat...Problemi se javljaju kada gripa dođe do organa i onda lagano "papa", eh onda je već kasno, zna se koliko je sati...

svirko 08.07.2009 10:45

1 Privitaka
Evo posljedice svinjske gripe,

pa si vi sad mislite::::

nesaband 09.02.2011 22:58

ajde da ponovo pokrenemo ovu temu.
Imali kod vas svinjeceg gripa ponovo?

Bogami nije za zezanje!!!U Srbiji ga ima.

mirandess 09.02.2011 23:30

evo nesaband svaka cast sto si malo osvjezio temu :D
U mostaru je zabiljezen jedan slucaj(koliko ja znam) od cure mi je daljnji rodjak ili vec sta je prijatelj(a isto se prezivaju) umro navodno od svinjske gripe ili ti ga H1N1 (tako govore mediji)... Ali smatram da je obicna gripa gora od svinjske gripe i pticije gripe... I jedna i druga su naravno opasne nema sta da se prica tu... Ali naravno sve je do nas. Svjetska zdravstvena organizacija je i pokrenula svu tu trku zbrku oko gripe, sami su stavili u cijepivo virus da bi se obogatili na "mrtvima"... Nema druge nego izbjegavati guzve, piti dosta tekucine(izmokravati), dosta voća, I željeza sto bi mi rekli :D , naravno uz sve to jedan "lozimicin", dobro se oblaciti... Imao sam u 6 osnovne takozvanu koprivnjacu ili ti ga "URTICARIA" kozna bolest (od koje sam se bogu hvala izljecio) bio sam saren i crven istooo (cizma od djeda mraza) medjutim primio sam 3-4 injekcije u 3-4 dana, i tek prije par godina sam saznao da se u njima nalazi imunitet. hmm cudno. Vjerujte mi od 6 osnovne pa do 4 srednje ja nisam znao za prehladu.... sad sam vec malo izgleda opao :D s toga, cuvajte se nema druge. pozdrav.

gagan 10.02.2011 00:16

Ma kakvi svinjski grip , ako domacin odrzava higijenu i grejanje u kocinama , i daje toplu vodu , i paz da mu gice ne uhvati promaja .. hehehe nema ni gripe gice su potpuno zdave a sto kaze jedan moj kolega kad su on i njegovi drugari jeli meso zarazeno trihinelom i svi se razboleli an ce , MA KAKAV TRIHINEL I GRIP I OSTALO , JA NJEGA DOBRO ZALIO RAKIJOM I NJEGA UBILA , tako mi kaze i stvarno samo se on nije razboleo .. hahahaha
.Sala na stranu , NEDAJ BOZE NIKOME PA NI NAMA ......
Dodato:
@Milance

Evo kako se zastititi ma samo udri na jaku rakiju , i ti njega ubila kao moj drugar sto mi isprico .. hahahahaha , Kolega mi je extra lik jes da malo teze govori srpski madjar je , al je covek . Ina kraju sto se kaze nije vazno koja smo nacija , bitno je da se postujemo

nesaband 10.02.2011 00:31

Posto mene zovu Doktor ajd malo da dodam i ja nesto!!!!

moj recept za odbranu od virusa je:

1.Vodite uredan zivot,ne preterujte ni u cemu.
2.kratka setnja brzim korakom u trajanju od 10 minuta(to je oko 2 km) svaki dan
3.uzimati dosta tecnosti(caj,limunada,sok od cedjene pomorandze)
4.Piti Litar vode dnevno
5.Na svirkama izbegavati direktan kontakt sa gostima
6.Ne voziti se javnim prevozom
7.pre spavanja pojesti nesto lagano(jabuka)
8.Jesti dosta povrca,salate(kupus i ziva paprika imaju najvise vitamina C)
9.Licna higijena je jako bitna(pranje ruku itd)

ukratko to je to.
U tom slucaju je manja verovatnoca da dobijete bilo kakav grip.

gagan 10.02.2011 01:08

Brvo Dr Neso ovo sa setnjom i sa jabukom ... samo da pukne prolece svaki dan ima da se setam i obavezno za veceru jabuka ... uf mnogo sam se udojio moram da skinem barem 20 kg mislim sa bojlera , to mi zovemo tako stomak hahahahaha

neconix 10.02.2011 01:10

Moj "recepat":
-Dve kasike meda ujutro i 10 kapi propolisa
-Jedna ili dve rakije pre dorucka,(dok citam novine)
-Uz dorucak 2 cesnja belog luka,i sta vec ide.....itd.

Ne pamtim kad sam imao gripu ili bio prehladjen i sl.

Voce se podrazumeva....a "prasecina" obavezno....:)

Dell 10.02.2011 02:04

neco, koliko znam te dvije kasike meda nisu protiv prehlade i gripe, nego vise za odrzavanje redovnosti :D

caka012 10.02.2011 18:24

Ja sam prosle godine, zapravo prosle zime, bese to pretprosle godine, prelezao A H1N1. Provereno, bili kod infektologa. Ne samo ja, nego cela moja porodica, cerka, sin, zena i ja. Bese u pocetku kao obican grip, ali najjaci i najtezi koji sam ikada prelezao. Visoka temperatura, boli svaka kost, svaki misic. Posle nekoliko dana, obzirom da smo svi imali jak kasalj, isli na snimanje i svi (osim moje cerke koja je najmladja i najbolesljivija od svih) smo navukli upalu pluca, a moja zena i upalu plucne maramice. Sin mi je imao 6-7 dana visoku temperaturu, a posle jos dugo nisku, oko 37,5. Ukupno je imao skoro 20 dana temperaturu.

Preziveli smo hvala Bogu svi, ali je to bilo moje najgore iskustvo u zivotu, nikada nisam bio toliko bolestan da sam tri dana ustajao iz kreveta samo zbog hitnih i neizbeznih stvari koje se obavljaju na keramickim dodacima u kupatilu.

Trenutno vrijeme na Forumu 11:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org