|
Da li teretana steti sviranju klavijature?
Poz ekipa, naletih na jedan sajt u kome pise da teretana moze skoditi sviranju klavijature, to jeste, moze doci do povreda tetiva na rukama, sto moze ukrutiti prste.. Ima li iko iskstva sa ovim?? Hvala :D
|
u bilo kojem sportu moze doci do povrede sake prstiju i tetiva.teretana ako se vjezba normalno umjereno nece skoditi ni prstima ni brzini sviranja,ako se ne radi ekstremno naravno.to valjda sam muzicar ako svira zna da ne smije pretjerati sa tezinama itd.Redovno sam na fitnesu i u teretani godinama i sve je ok .
pozdrav |
Hvala lijepo na odgovoru. Posto idem vec neko vrijeme u teretanu, pa sam se bas prepao kada sam to procitao.. :)
|
Ma pusti budalastine kolega samo lagano i ne pretjeruj u teretani polako i nista nece biti.Samo ces jos ojacati prste i tetive.Meni nije skodilo to ni dok sam na akademiji svirao Rahmanjinova Baha Betovena LIsta na klaviru.A to je 1000 pa na kvadrat teze svirati nego svi narodnjaci i zabavnjaci svijeta :-)
|
Opasnije je biti u blizini zene kad klopfka meso za snicle i ako ne pazis pa slucajno poturis ruku,nego teretana=))=))=))
|
korg18
druze evo ovako cu ti rijeti iz svog iskustva jer se bavim sportom dugo godina,a za teretanu ti mogu rijet da ce ti vremenom uticati na trilere,to jest osjetices i sam na gubljenju trilera greskama i brzini toliko cu ti rijeti,jer od teretane se samo nabijas bildas ne dobijas nista vise vec sporinu pozdrav i zivio.
|
U skladu sa teme sam se setio da pitam nesto. Nedavno sam video u artistu neka gumica da stezes il rastezes sa rukom ili prste, kao demek to razvija motoriku... jel neko pokusavao takvo nesto ?!
Ima li vam to logike ?! |
E da sam pazio toliko prste i nista ne Radio tesko danas bih bio mozda drugi Pavkovic heheh
|
Citat:
|
Ja jos nisam video Svarcenegera da je zasvirao kolce, pa ti vidi sad... =))
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:05 |
|
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org