YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   par pitanja u vezi pa2xpro (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10417)

amavrenski 10.08.2009 18:18

par pitanja u vezi pa2xpro

1> zanima me kakva je dirka na pa2xpro? da li se na njoj lako svira, mislim za narodnu muziku
2> kakav je za narodnu muziku (u odnosu na pa800, njega sam cuo)? i da li se lako uradi stanje na njemu?
3> cena okvirno koliko bi izasla polovna?
4> ima li kakve mane na koje treba obratitit paznju pri kupovini?

ovo pitam jer imam prilike da ga uzmem, da dam moj i30 i tr i dodam nesto para... nisam je ni video uzivo, pa me zanimaju neke pojedinosti.

izvinjavam se moderatorima ako je ovakva tema vec bila postavljena. ja je nisam nasao

Vule 10.08.2009 18:38

Nekako mu najlakše dodje da lepo postaviš temu i unapred se izvineš moderatorima i nikome ništa...a pogledao nisi da li se već pisalo o tome...i taj fazon polako prelazi u opštu praksu!!!

Pa evo da ti odgovorim:

1: Dirka je "klavirska",ako se sme tako nazvati,znači veća od one na pa800 i nije baš pogodna za "harmonikaški stil" svirke,prvenstveno zbog dubine hoda iste a i zbog "tvrdoće"

2: Za narodnu muziku je isti kao pa800 (tonski)..da ne idemo baš u detalje (malo je bolji),zbog memorije prvenstveno a ima tu još par detaljčića...

3: Cenu ne znam jer ih retko ima polovnih,za to postoje oglasi pa potraži...

4: Mane osim crkavanja sijalica nakon odredjenog vremena nema,što si takodje mogao pročitati na Forumu...znači u odnosu na pa800 nema problem ni sa RAM memorijom...

To bi bilo to...nadam se da si zadovoljan odgovorima,a detaljnije o svemu ovome možeš potražiti na Forumu...pozdrav

Dejan 10.08.2009 18:44

Sve ti je rekao drug Rolandinjos.
Dodato:
Highslide JS
ima 128 rama i mozes da ga prosiris na 256 za razliku od PA800 koji ima 64.A ostalo sta ti treba pogledaj teme na forumu ima ih dosta.

amavrenski 10.08.2009 19:12

to za sijalice sam procitao na forumu. mislio sam mozda da ima jos neke mane? za memoriju sam video u specifikaciji na korgovom sajtu.
u princpiu me je najvise zanimala cena i dirke kakve su za narodnjacki stil. u specifikaciji pise da su poluotezane i imaju after touch. prepotstavio sam da su mu dirke kao sa m3 61, jer su i tamo poluotezane a na njih sam probao da sviram i nisu uopste lose. sad ako je neko imao prilike da proba obe klavijature, pa cisto da kaze neko poredjenje.

bojanzivkovic 10.08.2009 19:20

Dirke Korga Pa2x nimalo nisu slicne Korgu M3!
Kao sto je vec receno... za harmonikasku svirku nije bas ugodna.
Mislim da je sve stvar navike a i obavezne vezbe da bi covek naviko na tu dirku i mogo dobro da svira narodjnake.
Meni licno i dalje ostaje utisak da mi kasno vraca dirku.
Pozdrav

amavrenski 11.08.2009 02:27

pa nisam bas neki ubica od muzicara, a i imam kratke prste... po svemu sudeci sama klavijatura mi nece odgovarati...

bojanzivkovic 11.08.2009 02:29

treba samo da se naviknes na nju ;)

Dejan 11.08.2009 13:21

Samo je to stvar navike.Svirkom ces se adaptirati na te dirke.Ja ga ubrzo kupujem,hocu da bacim G1000 sa neke planine:)

amavrenski 11.08.2009 14:16

ma uzecu ga. ako prodje trgovina kako smo se dogovorili, bice moj. ako se decko sto ga prodaje u medjuvremenu ne predomisli. sve u svemu, javicu sta je ispalo od toga, za koji dan.

Dejan 11.08.2009 14:22

Ljudi jeli PA2Xpro kompatibilan sa PA800 ili PA1Xpro sto se tice ritmova,preseta za vocalist i slicnog?

Trenutno vrijeme na Forumu 06:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org