![]() |
Kompjuter kao aranzer
Pozdrav svima,
htio sam poceti igrati klaviaturu ali neigram dobro uvijek mi je bila zelja da kupim klaviaturu i da se naucim... jel postoji mogucnost da kupim klaviaturu koja nije skupa (noname) da je prikljucim na kompjuter i da stavim ritmove itd. preko cubase-a? sta bi mogo da radim? hvala vam unaprijed |
Mislim druze da ti je to jako komlikovano.Radije kupi neki jeftin aranzer pa vjezbaj.Pozdrav!
|
Ovo je teme oko koje bi ti malo ljudi dalo savet, jer je preobimna.
Da, moguce je, ali je potrebna poprilichna kolichina sodtware-a i znanja. Potrebna ti je, prvo, soft ritam mashina tipa live styler ili one man band. Treba ti neki vst stacker (cubase to moze da izvede, ali je to u njemu prekomplikovano raditi), i gomila vst instrumenata, soft samplera i sl. Za kraj, Virtual Midi Cable da sve to ispovezujesh. To su ti osnovne potrepshtine u kratkom crtama. To je ono shto bi ti svako mogao reci, ko se ovim bavio. Ono shto ti niko ne bi objashnjavao je kako dalje. Previshe teksta i previshe posla. Jeftinije je kupiti neki pochetnichki aranzer... |
mozes solo jednostavno da uradis,
uzmi jednu midi prom klavijaturicu, to ti se maltene deli za dzabe ili 20-30e. spoj i eto ti solerke. |
Potpisujem Vaxterov post. Zaebano sto se tice i nabavke programa i materijala, ali jos je veci problem proces sredjivanja i sinhronizovanja svega toga. Ako nemas nekog znanja u tim stvarima, bolje ne pocinji, ili sto kazu kolege uzmes neki jeftiniji aranzer (roland e96, korg is50 i sl...) i eto ti sve na tacni za pocetnika i predobro.
|
ova tema vec negde postoji mislim da se nezove bas ovako ali je u njoj pominjano dosta o One man band programu i slicno...no da se nadovezem...
Midi kontroler(neki srednje klase)oko 15000din program One man band + Yamahini ritmovI(imas na sajtu koliko hoces) i yamaha xg soft synt program(daje lepe boje i eho) Umesto 150 eur bolje bi bilo dodaj jos 100 i kupi roland E96... ili slicno....pozzz |
YXG wavetable synth za ovako neshto???
E, svashta cu prochitati ovde... :)) |
a sta je to uopste?
|
Soft synt koji ima kompletnu XG tabelu zvukova.
Kulj je da malo bolje chujesh midi fajl kako zvuchi, ali ne da se svira sa njim... Colossus library moze posluziti za ovako neshto malo bolje, ako mislim na dobar soft. Loshe pamtim imena... :)) Naravno, uvek je najbolja kombinacija vishe zasebnih stvari, ali prevish posla. Probaj kombinaciju live styler + virtual midi cable + colossus. To moze olakshati posao znatno... |
Ma to je samo za kucnu varijantu i ako hoces kolega sa duznim postovanjam ali meni se dopadaju boje sa YXG wavetable synth...ali to sa kompom nije posao bolje je da izdvoji kintu za neki jeftiniji aranzer...Bez ljutnje i zamerke to je samo predlog i moje misljenje a svak ima svoj ukus...Pozdrav
|
Trenutno vrijeme na Forumu 11:08 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org