![]() |
Transponovanje TR-a pomocu midi kabla
Jel moguce transponovanje TR-a pomocu midi kabla
sa PA1X, tj kad se transponuje na PA1X da se transponuje i na TR |
kakvo je ovo pitanje??? jel razumeo neko shta je pisac hteo da kaze =))
aj ti nama lepo objasni sta hoces da uradish da bi dobio precizan odgovor... p.s. jel mislish kad vicesh farbe preko midi kabla sa jedne na drugu ako transponujesh dal ce to i na drugoj da radi, jel to? |
kolega XXL bi transponirao dvije klavijature istovremeno preko MIDI kabla...Dakle, ako transponira na jednoj trp +1 da se odmah prebaci transpose i na drugu...Jel tako?
|
Ja mislim da on hoce da mu ostanu farbe razlicte nego samo da mjenja transpoze preko midija i mislim da to nije moguce.
|
I mene zanima da li je ovo moguce nekako?Dosta bi olaksalo rad kad bi moglo...Pozzz
|
Citat:
|
Imam Tyros 2 i spojen mi je midi kablom sa Korg Lee.Imam postavku u midi setup i kad transpozu napravim na Tyros Automatski mi transponuje tonove sa Lee koje u toku svirke ponekad koristim jer vecinu tih boja imam vec konvertovano za tyros.
Mislim da bi u tom slucaju tebalo takodje da funktionise i sa tritonom i pa1x jer Pa1x je masina koja sigurno ima takvu mogucnost. |
Koji je naziv opcije u tyrosu
|
Dragi kolega,da li to isto može das se uradi sa psr3000 i korg tr i sta mi je potrebno?I jos jedno pitanje za sve kolege,imam problem sa tasterima(dugmicima)na TR.Pitanje je:da li se oni menjaju pojedinacno ili u nekim setovima i koliko to kosta?Hvala svima
|
moze se transponovati klavijatura,u ovom slusaju triton TR,preko midi kabla.moras samo u global podesavanju tritona da ukljucis opciju midi "exclussive" (koliko se secam da je tako obelezena).mislim da je u global midi podesavanju.program change kad je aktiviran,menjas i sound ,kad promenis na pa1x,promeni se i na TR(na istom broju koji si pozvao na pa1x).ako ti ova opcija nije potrebna nemoras je ukljuciti.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org