![]() |
Sto upisujete u STS1,2,3,4
Pozdrav Svima...zeleo bih da pitam iskusnije kolege o samoj tehnici sviranja...naime zanima me sto upisujete u STS 1,2,3,4...da li upisujete SOUND ili PERFORMANCE radi lakseg izabira boje...da li ima pravilo za to...kod namjenskih ritmova koje sam skinuo otprilike vec imaju boje i soundovi ili performance upisane, ... al kod standardnih rimova? kakvo je VAse iskustvo...
p.s. sto sam primetio ako recimo svram gde mi je STS SOUUND i onda prebacim na PERFORMANCE jacine nisu iste...kako da to se izjednaci... Pozdrav i hvala svima |
Kod standradnih ritmova kao sto su dvojka,rumba,begin...stavljam na STS 1 najcesce harmoniku,2 sax,violinu,organu ili gajde,3 bras i 4 strings...Performanse moras iznivelisati jedino po sluhu jer su boje u programu razlicite jacine...Sve najbolje!
|
ja iskreno ni na jednom ritmu nemam odradnjeno sts. to me smara da sad posebno na svaki ritam stavljam boju,ovako je napravim sacuvam i kraj ...
|
Takodje, ni ja to ne koristim. Napravim boju i sacuvam je u performans, i odatle ih sve pozivam :)
|
Nisam ni ja godinama koristio taj STS a to je greška, jer sada kada sam napravio raspored umnogome mi olakšava rad. Inače kod standardnih ritmova(dvojka, rumba itd) na kecu mi je kabina, na dvojci bandon, na trojci kontra(cici) na četvorci organ, izuzetak je Grčka gdje je na kecu buzuki, na Disku su brass i el. gitara na 1 i 2 dok kod univerzalnih ritmova tipa Devojka sa čardaš nogama i sl. stavljam one boje koje liče originalnim...
P.S. Kamo sreće da sam odavno uveo ovu praksu, sačuvao bih dosta tastera...;) |
Tako je, i ja kod namenskih ritmova ganjam neke originalne boje pa ih upisujem u sts, a kod standardnih ritmova imam jednu kombinaciju za prvu loptu(1.harmonika, 2.brasovi, 3.sax ili gitare, 4. strings) i onda se moze sve odsvirati bez trke sa tasterima...
|
Sts3 strings, sts4 bras i tako na svakom ritmu, sts1 i 2, neke boje univerzalne, zavisno od ritma. Dok sviram neku pesmu, izaberem performans za forspil, i kad dodje strofa, koristim sts3 i 4, a prozor performansa stoji i dalje na ekranu, pa kad treba ponovo forspil opet samo stisnem taj perf. Sa sts-om je kao da bukvalno koristis dve klavijature...;)
|
Kada sam imao PA80 mnogo mi je olaksavalo rad na svirci STS.Mnogo zahvalna funkcija.U jednoj perfomansi imate jos 4 perfomanse i to mi je bilo super.
|
u standardnim ritmovima:
1. harmonika 2. jak strings za sviranje 3. bras 4. strings za podlogu pratnju tepih tako,to u namenskim: 1. boja 1 2. boja 2 3. bras 4. strings |
Slazem se sa BoleroBand! :)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:30 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org