YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Akordi i partiture (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=73)
-   -   bass linija za- ja baraba a ti vila (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10763)

markoblazin 06.09.2009 11:58

bass linija za- ja baraba a ti vila

treba mi pomoc oko pesme JA BARABA A TI VILA nemogu bass liniju da skinem nikako.... Sve nesto po delovima, ako bi mi neko stavio post cele bass linije bio bi mu zahvalan JAAKKOOO

siemensserbia87 06.09.2009 14:11

Kakvu bas liniju neshvatam....mislis harmoniju?

Narodnjak300 06.09.2009 16:40

Kolega verovatno svira bass na klavijaturi pa ga zanima bass za tu pesmu,mozda i gresim ali mislim da je to pitao.
Dodato:
pardon,sad sam video da svira bass gitaru.

spasoje88 06.09.2009 17:11

U vidim da ti je prvi post!!! Pazi da ti moderatori odma na startu ne lupe bananu! :))))
Ne znam sta te konkretno muci u toj pesmi? Ja je sviram bez problema...samo na klavijaturi!(sviram bas)
Ajd, evo ukratko> forspil:f,g,amol x4!!!
strofa:c,dmol,f,g,amol x2 pa ide ono : amol,g,dmol,f,g,amol!
refren:c.g,c,dmol,f,g,amol x2!!!
Ne vidim da je tu nesto komplikovano! Jos ti sviras bas gitaru!!! pozzz Nadam se da sam pomogao!;)

makikorg 06.09.2009 17:18

Ma covek pita za bas liniju,a ne za harmoniju...Samo tesko da neko skidao za tu pesmu original bas...

spasoje88 06.09.2009 17:23

E vidis u pravu si.....Moja greska!!! Izvinjavam se!!! Ja to sviram u klasicnoj liniji rumbe!!! Sto kaze makikorg ne verujem da je neko to skidao u originalu!

siemensserbia87 06.09.2009 17:50

pa zasto uopste u originalu neshvatam,a uostalom sad slusam nije ni to tesko skinuti...
a opet neznam kako da ti napisem bas u originalu,ton po ton me mrzi...
sviraj to klasicnu rumbicu i ko bog...

Dell 06.09.2009 20:38

siguran sam i sam da je bas linija pomalo teska za tu pjesmu, jer je u nekom ciganskom maniru, kad mi mogao jedino naci nekog orguljasa koji svira drajf da ti neke sablone objasni

svirko 06.09.2009 23:22

@ markoblazin,

ajd,ako ti nije baš tako hitno, napisat ću ti ja bas-liniju, s obzirom da sam svirao bass 15 godina.
Malo sam samo preslušao pjesmu, i @spasoje88 ti je dobro napisao, tako otprilike ide i bass linija, samo normalno,sviraš samo prve tonove nekog tonaliteta.
Još ti je dobra stvar, neka mi oproste moderatori=))=))=)),
midi fajl pustit u Van Bascou, i tamo imaš na virtualnoj klavijaturi, dionicu bass-a.

markoblazin 07.09.2009 21:40

nemisli na harmoniju to mogu da odzvizdim pa znam napamet..... odvrni bass do kraja i poslusaj pesmu u mp3 formatu.... veruj mi sve ce ti biti jasno
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od spasoje88 (Post 101462)
U vidim da ti je prvi post!!! Pazi da ti moderatori odma na startu ne lupe bananu! :))))
Ne znam sta te konkretno muci u toj pesmi? Ja je sviram bez problema...samo na klavijaturi!(sviram bas)
Ajd, evo ukratko> forspil:f,g,amol x4!!!
strofa:c,dmol,f,g,amol x2 pa ide ono : amol,g,dmol,f,g,amol!
refren:c.g,c,dmol,f,g,amol x2!!!
Ne vidim da je tu nesto komplikovano! Jos ti sviras bas gitaru!!! pozzz Nadam se da sam pomogao!;)[/quot

bice novih zadataka

hvala za harmoniju :-)

Trenutno vrijeme na Forumu 11:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org