![]() |
Triton i Zip
pozdrav nabavio sam SCSI Iomega zip vanjski za PC (plave boje) kad ga skopcam na klaviaturu ga ona nemoze prepoznati a plus toga triton "smrzne" znaci ne mice se od napisa TRITON osim ako ne iskljucim scsi kabal iz klaviature neznam zasto moze li mi neko pomoci u cemu je stvar
pozz |
ako se ne varam taj zipdrive ima neke saltere (male) pozadi ... jel si probao da tu nesto cackas?:confused: moguce da scsi kabl nije ok?
|
cao grandia
kabal radi posto mi zip normalno funkcjonise kad ga priklopim na PC.pozadi nema nikakvih prekidaca samo konektor za zip kabal i konektor za stampac. |
izvini druze, moram da pogledam na moj zip koji mi je bio prikljucen na ESI32 a sad je u kartonu ispod kreveta posto ga ne koristim :lol:...
cinilo mi se da je taj imao neke svitchere ... izgleda da sam se varao ... |
Milane, a da to ipak nije samo PARALEL PORT(port za stampac na kompu) zip drive, jer ako nema pozadi prekidac za odabir SCSI ID nebih rekao da je SCSI.
Pozdrav |
ja koristim triton rack i scsi bas taj iomega i sve radi, ali inace zip je veliki promasaj..moracu hd ubacit ,savetujem i tebi to.. neki hd scsi do 1gb il 2 milslim!
|
Ako se klavijatura smrzava kod startanja, onda nije problem u zipu, nego je gotovo sigurno da se radi o zip uređaju koji se priključivao na paralelni port za printere na pc-u i koji po priključnim pinovima izgleda kao scsi zip, a to zapravo nije. U pravilu, to se uopće ne bi smjelo priključivati na klavijaturu. Ako je scsi priključak, onda to iza jasno piše.
|
|
To nije SCSI, kako se meni chini...
Imao sam takav pre 5-6 godina, i on je paralelni i ide na LPT port. |
SCSI je drugačiji konektor
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:55 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org