YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Steinberg The Grand 2 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10964)

skoricnik 21.09.2009 22:24

Steinberg The Grand 2

Zdravo kolege.

Imam problem sa Steinberg The Grand 2 VST instrumentom.

Instaliran je, radi kao Standalone, ali nema ga medj VSTi u Cubase-u.

Koristim Cubase SX2, jer mi SX3 baguje.

Sta da uradim da bi se koristio kao VSTi u Cubaseu?

Proverio sam, instaliran je u "Vstplugins"

Pozz

gokili 21.09.2009 23:59

neznam dali ima na sx 2 ali trebalo bi.
idi na Device>Plug-in information>Plugin patsh>add. tu pronadji folder gde ti je dll od tog Vst i pritisni ok.
Zatim ides na update i to je to.

skoricnik 22.09.2009 10:10

1 Privitaka
Uradio sam to, ali i pre toga mi je stojao skroz na kraju liste TheGrand2 i TheGrand2ReWire - zuti.

I kada pokusam da ih otkacim, i idem UPDATE, opet se vrate na isto.
Probao sam i sa ADD, i opet isto...

Marco7 22.09.2009 10:16

Skoricu sam stalno imao problem sa tim VST-om i vise ga odavno ne koristim!Koristim Grand1 ili Bossendorfer i slicno!Slobodno mici to iz Hd-a da se ne patis ;)

skoricnik 22.09.2009 10:17

Hvala druze, verovatno cu skinuti ovaj drugi Boss..kako vec :)

grandia 22.09.2009 10:18

probaj da u grand2 folder nadjes fajlove koje na kraju imaju .dll
te fajlove (ako ih ima vise) kopiras (nemoj da ih pomeris!) u folder od SX2/VST ...npr: c:\programme\steinberg\cubasesx\vst ....

to je jedino sta mi momentalno na pamet padne ... inace ne znam sta si pre instalirao? cubase il grand2 ? normalno bi trebao (ne mora) prvo cubase pa onda vst instrumente i plugins ... kod instalacije grand2 kompa te pita gde se nalazi vst folder il ga nadje sam ... ovi sitni vst instrumenti bez instalacije, potrebno je njih rucno u vst-folder ubaciti (zavisi dal je VSTí il plugin ...

pozdrav

Marco7 22.09.2009 10:20

Ma taj plug in svima pravi probleme ;)

skoricnik 22.09.2009 10:21

Naravno, prvo sam instalirao Cubase pa tek onda VSTi, sve to na svez Windows. Probao sam i ovo sto si mi rekao, ako ga ubacim u VSTPLUGINS u Cubaseov folder, ne ocitava ga, ako ga ubacim u podfolder SYNTHS, izbaci me iz aplikacije. Brisanje - skidam novi :)

Hvala svima

Pozdrav

A sta kazes Marko da probam NI Akoustik Piano? Ne mogu naci linkove sa Bosendorfer i Grand 1?

Marco7 22.09.2009 10:26

Imam i taj klavir ali ga nisam koristio :) Ja ti preporucujem Borssendorfer,odlicno se ponasa u guzvi i extra zvuci . . . Mada me masa ljudi pitala koji klavir koristim kad god sam koristio GRAND1 ali ima tu raznih fazona kao na primer da razdvojim piano na dve trake pa prve dve oktave gde je duboko miksam i sminkam posebno a gornje oktave takodje posebno sminkam sa eq i tako to ;) Sve zavisi od projekta i treba koristiti kliker :)

Trenutno vrijeme na Forumu 23:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org