YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Slušalice za Korg Pa2x pro (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=11798)

vazdagazda 23.11.2009 10:53

Slušalice za Korg Pa2x pro

Koje slušalice preporučujete za Korg,da bi se moglo dobro naštimati, u stvari dali postoje uopšte slušalice sa kojima bi mogli raditi na Korgu.Ja sam več probao sa slušalicama koje koštaju oko 50-60 eur.Super zvuči sve iznivelisano ali kad prekopčaš na razglas onda ništa nisčim.Namjeravam da kupim neku drugu kategoriju "mislim na cjenu" ali sam neznam šta.

pozdrav svima

svirko 23.11.2009 10:58

Mislim da ti neće pomoći slušalice niti za 500 eura, jel zvuk u slušalicama je jedno, a kad god prespojiš, odnosno spojiš klavijaturu na razglas je drugo.

Zlatek 23.11.2009 11:15

@vazdagazda
Slušalice sa razglasom se nikako ne mogu uspoređivati.Kada radiš na slušalice to je samo jedna komponenta(slušalice), a kada spojiš klavijaturu na razglas to je nešto sasvim drugo.Zavisi koji mixer koristiš, pojačala,kakove su kutije -dvosistemske,trosistemske-koristiš li bas binove i slično.Nikako zato ne možeš raditi na slušalice i očekivati da će isto izlaziti na razglas.

vazdagazda 23.11.2009 11:56

Nemogu da vjerujem, onda bi na svaki razglas morali posebno štimati klavijature,-u redu neke nijanse !

svrakan 23.11.2009 12:10

E ja se ne slazem,ja koristim AKG K171 studijske slusalice koje su flat,ravne,i nivelisem ritam po njima i ok je jer su referentne.Preporuka su i AkG K141,K240,ili neke Sennheiser,ili pak Audio technica M40,M50.
A na razglasu samo po potrebi podesavam Master Eq u zavisnosti na kojoj opremi radim i vrlo sam zadovoljan.
Inace Slusalice K171 su oko 140-150e.

trna 23.11.2009 14:49

Moja preporuka audiotehnica m50! Samo moras da sredis par ritmova na razglasu pa da naucis kako ti zvuci na slusalicama kad je iznivelisano, prema tome radis i ostalo!

b.o.Y.c.h. ČK 23.11.2009 15:36

Slušalice=razglas, razlika je ko dan i noć...ali ne znači da slušalice ne rade posao!!
Ja sam svoje klavijature sredio sa slušalicama (Philips Wirelles - oko 60e)...
Treba imati par primjeraka rađeno na razglasu, i sve raditi po tome...
Isto tako, one su stvar navike..
U svakom slučaju bolje slušalice nego neki HIFI, ili zvučnici od kompjutera

vazdagazda 24.11.2009 08:26

Super kolege, i ja sam u namjeri da kupim ili audiotehnica m40/m50 i razmišljao sam o AKG 141 i na kraju možda shure 440.Nažalost nemam u blizini neku radnju gdje bi to mogao isprobati pa sam zato postavio ovaj post. pozdrav

svirko 24.11.2009 12:27

@Svrakane, upravo o tome govorimo da slušalica daje jedan zvuk, čuje se naravno studijski sve, najsitniji detalj, ali kad klavijature spojiš na mikser, MORAŠ dotjerati zvuk,a dotjeruješ ga na EQ
Slušalice,naravno kvalitetne i te kako rade posao šta se tiče uređivanja zvukova ili ritmova, ali, pa bar je o tome bilo dosta riječi, zvuk drugačije izlazi na miksere i kutije.
Znači nema toga da kad ukopčaš klavijature u mikser, da čuješ sve kao u slušalicama.Opet zvuk moraš dotjerivat na EQ,zar ne?

zsimonovic 24.11.2009 13:48

Moja preporuka je da ne kupujes slusalice jer od slusalica se kvari sluh,moze da se i osteti veoma lako sa klavijaturom,narocito ako nisu nivelisane boje.Ne mozes stelovati klavijaturu na slusalice,klavijatura se steluje na razglasu.Bolje kupi neke zvucnike koje ces prikljuciti na klavijaturu,zbog zdravlja ti govorim.Pozdrav!
Dodato:
Zdravlje je na prvom mestu a znam lika koji je ostetio trajno sluh sa slusalicama isto sa klavijaturom.

Trenutno vrijeme na Forumu 05:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org