![]() |
Kompjuter-iskrivila se slika i pomjesane boje,sa jedne strane
kompjuter mi neradi kako treba upalo sam ga jutros i sve je bilo ok i nakon par minuta se iskrivila slika sa desne strane i ima pomješanu boju sa lijeve je ok
sve radi isprobao sam i monitor je ok probao sam ga na drugom kopjuteru samo znači to od lijeve strane sveje čisto i ok al kako ide slika ka desno slika je mutna i nejasna |
da ti ne stoji neki zvucnik na toj strani?
|
Moguče je da si nekim magnetom (zvučnik,mikrofon,slušalice) slučajno pomaknuo preko monitora
|
udji u bios i ako slika tamo stoji normalno onda ti nesto nije u redu sa grafickom kartom.
|
...sve radi isprobao sam i monitor je ok probao sam ga na drugom kopjuteru...
ako monitor radi onda kompa ne radi = graficna zavrsila karieru :( a one magnetske falinke... ja verujem da se to s vremenom gubi (traje nedeljama dok se ne normalizira ...) |
proveri da ti nije prso driver od graficke karte!
|
Meni se desavalo da slika s jedne strane bude ljubicasta, ako klavijature stoje pored monitora. Ako ti sada stoje pored njega, odmakni ih.
|
ma zvucnik neki sigurno???
|
pogledaj kabal od monitora koji ide na grafu.. jeli ti crt ili lcd...
Dodato: sorry gospa80 prenos.... pogledaj kabal od monitora koji ide na grafu.. jeli ti crt ili lcd... |
momci, reko je da monitor na drugoj kompi radi bez problema ... sta to znaci? znaci da njegova kompa nije u redu ... a ja sumnjam na graficnu ...
ne mora da bude slika u biosu normalna ako je graficna pregorela, tj. ako je i u biosu losa slika onda je 100% graficna ... ja sam pre mesec dana imao slican problem al je kod mene bilo sve ko mozaik a taj mozaik se pojavio odmah vec kad sam palio kompu. znaci oni pocetni podatci koji se vide kad se kompa bootuje (start) su vec bili u mozaik-stilu a kasnije kad se windows pojavio jos gore ... drug martinez: ako si imao graficnu karticu u kompi (NE CHIP!) onda ti je monitor bio prikljucen na graficnoj. a verujem da i tvoja kompa ima extra prikljucak za monitor. to ti je izlaz il prikljucak za INTERNI CHIP koji se nalazi na motherbordu. prikljuci monitor na taj drugi vga-out i bitce opet (skoro) sve u redu ... za normalan rad neces imati problema da radis sa tim internim chipom al za igrice i komplexne programe kojima je potrebna realna i dobra graficna, tu neces moci mnogo .... pre svega moras naravno da otvoris kompu i da vadis graficnu iz kompe. informisi se pre toga o tom ako jos nikad nisi takvo nesto ucinio!! tu mozes dosta da pokvaris pa cak i sebe - ne daj boze ... pozdrav |
Trenutno vrijeme na Forumu 00:15 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org