YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Kompjuter-iskrivila se slika i pomjesane boje,sa jedne strane (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12095)

martinez 15.12.2009 13:19

Kompjuter-iskrivila se slika i pomjesane boje,sa jedne strane

kompjuter mi neradi kako treba upalo sam ga jutros i sve je bilo ok i nakon par minuta se iskrivila slika sa desne strane i ima pomješanu boju sa lijeve je ok
sve radi isprobao sam i monitor je ok probao sam ga na drugom kopjuteru
samo znači to od lijeve strane sveje čisto i ok al kako ide slika ka desno slika je mutna i nejasna

gogspa80 15.12.2009 14:13

da ti ne stoji neki zvucnik na toj strani?

vingula 15.12.2009 14:45

Moguče je da si nekim magnetom (zvučnik,mikrofon,slušalice) slučajno pomaknuo preko monitora

nesaband 15.12.2009 15:52

udji u bios i ako slika tamo stoji normalno onda ti nesto nije u redu sa grafickom kartom.

grandia 15.12.2009 15:52

...sve radi isprobao sam i monitor je ok probao sam ga na drugom kopjuteru...

ako monitor radi onda kompa ne radi = graficna zavrsila karieru :(

a one magnetske falinke... ja verujem da se to s vremenom gubi (traje nedeljama dok se ne normalizira ...)

Simke 15.12.2009 15:52

proveri da ti nije prso driver od graficke karte!

harepa50 15.12.2009 15:55

Meni se desavalo da slika s jedne strane bude ljubicasta, ako klavijature stoje pored monitora. Ako ti sada stoje pored njega, odmakni ih.

gogspa80 15.12.2009 17:50

ma zvucnik neki sigurno???

moke 15.12.2009 17:54

pogledaj kabal od monitora koji ide na grafu.. jeli ti crt ili lcd...
Dodato:
sorry gospa80 prenos....
pogledaj kabal od monitora koji ide na grafu.. jeli ti crt ili lcd...

grandia 15.12.2009 21:58

momci, reko je da monitor na drugoj kompi radi bez problema ... sta to znaci? znaci da njegova kompa nije u redu ... a ja sumnjam na graficnu ...

ne mora da bude slika u biosu normalna ako je graficna pregorela, tj. ako je i u biosu losa slika onda je 100% graficna ...

ja sam pre mesec dana imao slican problem al je kod mene bilo sve ko mozaik a taj mozaik se pojavio odmah vec kad sam palio kompu. znaci oni pocetni podatci koji se vide kad se kompa bootuje (start) su vec bili u mozaik-stilu a kasnije kad se windows pojavio jos gore ...

drug martinez:

ako si imao graficnu karticu u kompi (NE CHIP!) onda ti je monitor bio prikljucen na graficnoj. a verujem da i tvoja kompa ima extra prikljucak za monitor. to ti je izlaz il prikljucak za INTERNI CHIP koji se nalazi na motherbordu. prikljuci monitor na taj drugi vga-out i bitce opet (skoro) sve u redu ...

za normalan rad neces imati problema da radis sa tim internim chipom al za igrice i komplexne programe kojima je potrebna realna i dobra graficna, tu neces moci mnogo ....

pre svega moras naravno da otvoris kompu i da vadis graficnu iz kompe. informisi se pre toga o tom ako jos nikad nisi takvo nesto ucinio!! tu mozes dosta da pokvaris pa cak i sebe - ne daj boze ...

pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 00:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org