![]() |
dynacord pm 1600
ekipa sta tu može bit samo je stao u svirci i nepokazuje ništa a nije bilo opterećenje sve je bilo kako treba
kao da nije uključen u struju nema nikakvih znakova |
Pa kako sta.Crko je.Mozda napojna jedinica,a mozda i nesto drugo.Sve u svemu,kod majstora.
|
Skini poklopac sa zadnje strane i promijeni osigurac.
|
promjenio sam osigurač odmah je i on izgorio izgleda daje negdje drugo spoj snijeg je velik danas neidem nigdje al imam prijatelja on s bavi tim stvarima moraću kod njega da pogleda
|
Otisli su ti tranzistori,nosi u servis ;)
|
najvjerovatnije neki od tranzistora jer kad su žice iz ploče isključene napon radi i sa jednom fazom radi čim uključim dvije faze odmah izbaci osigurač mora majstoru ala je izabro vrijeme boli glava
|
kakve dvije faze šta ti je .stani malo ,ne uključuj to u struju.
Dodato: predpostavljam da si se zabunio u pisanju.....(dvije faze). |
ma na kablove koji vode od transformatora idu tri kabla kad je samo jedno uključeno neizbacuje osigurač čim dva priključim izbaci ga ma hebaiga ide majstoru ili negdje na zamjenu uzmem novi uz nadoplatu za njega
|
@martinez
Ne pokusavaj nista vise, napravices jos vecu stetu. To mora u strucni servis. Moze biti da je pregoreo trafo ili izlazni tranzistori ali to se ne popravlja na forumu :) Pozdrav. |
nosim sutra na popravak ma hebemu već me duže vrijeme zeza sad ovo sad ono moram ga zamjenit neznam samo šta
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:57 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org