![]() |
Fill-ovi iz jednog ritma u drugi!
Poštovane kolege,imam jedno pitanje!
Kako se može iz jednog ritma u drugi prebaciti fill-ovi? Imam jedan loš ritam begin sa fantastičnim prijelazima,stvarno kao živi bubanj! Mene sada zanima kako da prebacim te fill-ove u jednu rumbu! Klavijatura je korg pa50! Hvala svim kolegama Najbolji ste!!! ;) ;) |
To je malo teze za obajsnit, a u sustini je lagano za uradit.
|
Pa kad znas trebao si napisati!
U pa500 je u Style record/edit stisnes menu pa style edit pa odaberes copy from style i onda tu odaberes iz koji ritam da kopiras elemente, namestis fill1 i execute. Probaj mozda je slicno i u pa50! |
@driftkiller
Zamolio bih te da se na ozbiljnim temama ponasas ozbiljno. Ukoliko ne znas odgovor,nemas potrebe da pises. Bez obzira,koliko godina imas-uozbilji se. |
Izvinjavam se Sejox.
E ovakva je procedura: Odaberes tu rumbu s koje zalis kopirati taj prijelaz, zatim kliknes na dugme Record pa na Current Style.Zatim otvorish Menu i kliknes na Copy.Sad gore na pocetku nadi taj svoj begin. Ispod nadi fill 1 i namjesti da ga kopira na Fill 1 te rumbe. Ispod u traci TRK:mora ti biti namjestena opcija ALL.Kad sve namjestis,klikni dvaput Enter i to je to. Nadam se da sam pomogao. |
zasto koristis prelaz za begin na rumbi? to nije dobro
zna se koji je tempo prelaza za koji ritam. :) |
Nije,nego mi je na beginu tako fantastičan prijelaz a na rumbi svi neki kilavi,i stavio sam na rumbu taj prijelaz.
Hvala G.Driftkiller! |
nista,tu smo da pomognemo!
|
i meni je ovo pomoglo hvala :)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:13 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org