YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   PA800 Peglanje ritmova (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12434)

svirac007 11.01.2010 15:10

PA800 Peglanje ritmova

Dali postoji u samom pa800 neka opcija za izjednacavanje efekata i parametara na ritmovima kao recimo kod boja (COPY EFEKAT)
primjer- dvije dvojke kod kojih je isti bubanj,bas,kontra, EFEKAT itd. jedna radi ubitacno dok druga tanko-supljo iako im je sve isto podeseno. Koristim napr.neke i namjenske rumbe (sve isti bubanj,bas)pa kad predjem iz jedne u drugu razlika je osjetna sto mi smeta. Imam par ritmova koji stvarno mocno rade pa dali bi mogo da njihove efekte, parametre da kopiram na druge ritmove da zvuce isto. pozz

milan_lekic 11.01.2010 15:14

list papira i olovka i eto ti pegle:D

trna 12.01.2010 20:19

Razlika u jacini ritmova verovatno ne polazi od razlicitosti u efektima .Moras da udjes u record i da proveris unutra koji je exspression za svaku traku na svakoj varijaciji, a naravno treba proveriti u event editu na koji su velocity to jest jacine svakog zasebnog udarca npr. kod drum trake noga , dobos , itd., pa tek onda pregledaj efekte. Samo ovako detaljno iznivelisani ritmovi radice jednako.

baltik79 09.11.2011 09:40

Evo ovih dana sam odlucio detaljno izjednaciti (ispeglati) elemente ritmova. Procitao sam ovu temu i nekako je ostala nedorecena. Jest da je poodavno napisana ali je bitna za nas. Prikljucio sam sint na racunar, otvorio Sony Sound F. i isao na RECORD. Tu se otvori između ostalog i jedan METER koji pokazuje jacinu signala. Jedan po jedan element ritma se pusti i pratis METER, po potrebi ga smanjujes ili pojacavas u sintu. Ima dosta posla ali mnogo je preciznije nego da se ravna samo na klavijaturi ili preko ozvucenja pa da zagluvis ili ti probiju zvucnici na sintu, jer nemozes vidjeti razliku jacine ako sint nije dovoljno pojacan. Interesuje me dali ima u nekom softweru METER koji prati posebno visoke tonove, posebno basove itd. To bi bilo idealno.

oliver 09.11.2011 18:44

Evo primer kako mozes to uraditi u pa 800 sa COPY
-imas dvije dvojke -edna je dobra a druga ne valja
- uzmes dobru dvojku i ides u record
- uzmes na primer Variacia 1
- naprvis copy od varijacije 1 od ona dvojka koja nevalja, sada je VAZNO: COPIRAS POJEDINACNO, prvo : drums, perc, bass acc1........
Ako to uradis pojedinacno za svku traku - dobices dvojku sa svim efektima i jacinu kako sto je dobra dvojka.
Mislim da si me razumeo

milepsr 09.11.2011 19:04

Pa na kraju dobije istu dvojku =))

oliver 09.11.2011 19:12

Garantujem 100% da ce prva i druga dvojka i sa parametrima i sa efektima biti iste

nikadvisekorg 09.11.2011 20:26

Ama dobiješ isti stil čoveče, ja sam razumeo da hoće da mu različiti stilovi zvuče isto.

To je najbolje kao što kolega reče, olovka i papir, pa prvo u record pogledaš on CC parametre, pa efekte u stilu....

tranzit 14.12.2011 23:51

Citat:

Originalno postovano od baltik79 (Post 196519)
Interesuje me dali ima u nekom softweru METER koji prati posebno visoke tonove, posebno basove itd. To bi bilo idealno.

Kako da nema, potrazi neki spektar analizer kao VST plugin. Ne samo da ce ti pokazati te basove i visoke nego kompletan frekventni spektar signala. Na primjer, bio bi ti dovoljan PAS Spectrum Analyzer pro Live. Medjutim pazi, to zna i debelo da prevari. Ipak se ti osloni prvenstveno na sluh.

Highslide JS

baltik79 15.12.2011 17:20

Da u pravu si. Instalirao sam taj program ali to nije toliko detaljno uradjeno da se moze na to osloniti. Nista bez uveta :)

Trenutno vrijeme na Forumu 01:01

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org