![]() |
Jovan Perisic - Covek kafanski
Svi nesto tuguju, svako se zali
a meni je lepo, nista mi ne fali Ref. Zadnji dinar dacu, pocasticu bracu neka nocas piju svi bilo je i gore, pio sam do zore ja sam covek kafanski Sta ces u kafani, pita stara majka a ja i veceras pijem pored sanka Ref. Ubi me kafana, povratka mi nema zivecu do smrti zivotom boema Ref. |
a---------------------------
Svi nesto tuguju, svako se zali E---------------------a a meni je lepo, nista mi ne fali Ref. G-C------------------------- Zadnji dinar dacu, pocasticu bracu A---------------d neka nocas piju svi bilo je i gore, pio sam do zore F--------E--------a ja sam covek kafanski |
hvala majsto
|
ja ovih akorda ne razumjem jsu li malo slova mol a velika dur ili kako?
|
mala slova su ti molovi,a velika durovi,a i moras kuzit,da je pjesma molska,solo krece iz mola,A-mol...pozzzz.
|
Em---------------------------
Svi nesto tuguju, svako se zali B-------------------------Em a meni je lepo, nista mi ne fali Ref. Bm---------------G--------------- Zadnji dinar dacu, pocasticu bracu E---------------Am neka nocas piju svi B bilo je i gore, pio sam do zore Bm--------B--------Em ja sam covek kafanski ja sam nekako uspeo da poslazem akorde e sad bi voleo da mi neki profesionalac kaze dali je ovo icemu ili nicemu, ja ucim i jako mi slabo ide skidanje akorda.<!-- / message --><!-- sig --><!-- / message --><!-- sig --> |
u refr imas uvodni akord G, zatim C. odnosto D, pa G iz Emola,ostalo je ok
dakle nije nikako Bm niti bilo koji mol pesma je vrlo jednostavna, otprilike ti je to to. samo nastavi da vezbas, bice super |
sale 007
Ako sviraš u Emolu, pomoću "harmonijskoga trokuta" vidimo da Bdur tu nikako ne spada, jedino što u ovom slučaju paše je Hdur, e sad neznam dali mješaš Hdur i Bdur.. dakle... Em--------------------------- Svi nesto tuguju, svako se zali H-------------------------Em a meni je lepo, nista mi ne fali |
slab sam malo sa akordima kao sto sam reko inace sam samouk, sto sam naucio da sviram naucio sam po sluhu pretezno, a akorde sam kupio sa midi fajlova ili sa interneta, volio bi da naucim da skidam i akorde, ali prvo bi moro da sednem i da naucim lestvice sve samo sto je tesko naci vremena za hobi kad radis celi dan.sviram cisto za svoju dusu ponekad za drustvo.
hvala vam svima na pomoci. |
Evo, ja je ovako sviram:
Kod:
Uvod: Em, B, Em |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:56 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org