![]() |
Pa 1x-ne mogu ubaciti OS;displej izgubio boju??
Postovane kolege imam 2 problema: 1. ubacivanje o.s. v.3.01 u klavijaturu pa 1x, nece nikako da ga povuce s diskete. 2. Porblem s displejom dakle nema boju sav je nekako siv nekad na pocetku kada upalim klavijaturu boja se pojavi i nestane i ponov se vrati na sivu boju. Zahvaljujem unaprijed!
|
1.Problem: Ovisi kako si snimio instalacijski OS na diskete, ako si recimo skinuo fajlove sa neta i direkt ih snimio na disketu...neče radit,moraš svaki taj fajl pokrenut na računalu da on formatira svaki disk i da automatski prebaci fajlove tj. mora odradit svoje...ali moraš pazit dali si skinuo verziju koja ide na diskete ili onu koja se učitava sa HDD/CD...mislim da ima i takva verzija samo neznam dali je za PA1 seriju.
2.Problem: jesi u trenutku kad ti sve posivi probao okretat kotačič na stražnjoj strani klavijature...ono za kontrast LCD-a? |
Problem broj 1 sam rjesio. Problem 2. nazalost nisam rjesio. Okretao sam kotacic ali nista i dalje ostaje sivo mjenja se u svijetlo i tamnije ali boja ne dolazi. To vam je isto kada gledate TV crno-bjeli, znaci displej funkcionira samo nema boju.
|
A jel na pa1x ima u globalu da biras semu boja koje ce da ti budu na ekranu? Na pa 800ima ta opcija i izmedju ostalog ima i sema da je sve crno belo.
|
displej na pa1x
Nema koliko je meni poznato.
|
Da li je neko rasklapao klavijaturu?
Da li je transportovana u prikolici i sl. ,gde se tumbala? Kako ti se pojavilo "sivilo" na displeju? Iz cista mira .. ili posle... Moze li malo vise detalja? |
Citat:
To mi je extra a ne znam gdje da nadjem??? |
Pa 1x display nema boju
Nije nista od ovoga sto nabrajate! Kada sam upalio klavijaturu poceo mi treperiti displej, a onda poslije toga displej postade crno bijli. Mozda je razlog sto je klavijatura stajala jedno vrijeme blizu zvucnika... Uglavnom sve funkcije rade bez problema, ali boje nigdje!
|
Citat:
|
Pa 1x display nema boju
Nema ovo zadnje za ruguliranje boje, na pa 800 ima ali na pa 1x nema ila ja neznam naci.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 12:20 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org