![]() |
pomoc oko zamena gumica na roland va 7
Dal se gumece menjaju kod va 7 u setu ili pojedinacno?
gde kupiti?otprilike cena? hvala unapred!!! |
Druze mozes da menjas celu oktavu ili da seces,npr.ako ti jedna dirka ne radi,iseces jednu gumicu.Ako nisam u pravu..neka me ispravi neko..To je najbolje da uradis u nekom servisu..pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
|
Ja menjao na VA 5 sam..Mozes da seces i po jednu gumicu,ali je to posle dosta lose uradjeno,moze da se desi i da ispadne gumica,jer posle ne stoji kad je isecena u sva 4 lezista sto drze gumicu u mestu,vec se drzu samo na 2 lezista,tako da je najbolje menjati celu oktavu..Inace nisu mnogo skupe..Ja sam ih u Nisu placao oko 1400,1500 dinara celu oktavu,i nije tesko za menjati...Samo zapamti mesta konektora,da ih ne promasis kad ih vracas..Najbolje je da ih obelezis i nemas problema..Koliko se secam ima ih samo dva koji su na stampanoj ploci same klavijature...Probaj,pa ako ne ide nosi u servis...Pozdrav
|
u beogradu na banjici jedna oktava 1500din
|
Pozdrav kolega mimiki.Moze li adresa na Banjici za gumice na VA5
|
|
@igorn73
A u cemu je problem sa gumicama? Ne mora da znaci da moras da ih menjas. |
mislis da mozda nije kontakt dobar zbog prasine mozda?
|
ili ako je prosuto nesto da se ulepe
|
Kako je kolega Milanche rekao, ne moraš pod hitno da mjenjaš gumice. Probaj očistiti kontakte i sa kontakt sprejom poprskati kontakte, a slobodno i kontakt grafit premažeš s malo grafitne masti.
Inaće kad mjenjaš gumice onda je najbolje odmah promjeniti sve, ili barem s obzirom da je riječ o aranžeru "desnu" ruku tj 3-4 oktave koje se najčešće koriste, a stare gumice pohrani za rezervu. |
Trenutno vrijeme na Forumu 16:29 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org