![]() |
GW-8 Menjanje boje bubnja kod fajlova
Mogu li da se promene boje bubnja kod fajlova za GW 8? Imam 5-6 fajlova koje sam pustao na G 800 ali kada ih pustim na GW 8 cuje se boja bubnja General Midi 2 a to ruzno zvuci pa bih hteo da je promenim nekako ako moze? To mi se desavalo i kada sam konvertovao ritmove sa G 800 za njega ali sam u Style Works-u promenio ali ne znam kako to da uradim za fajlove?
|
Moraces da ubacis fajl u klavijaturu pa onda editujes song.Da bi promenio set bubnjeva moras da iz manuala procitas podatke za odredjeni set(MSB,LSB,PCG) pa to onda upisujes u Micromodu za drum part(izmenis podatke).
|
Sadc u odmah da probam. Imam ubecene fajlove na flesu sada cu da ih ubacim i u klavijaturu. Javicu rezultat.
Dodato: Bobane, moze li mala pomioc. Prelistao sam manual i nigde nisam moga da nadjem one podatke sto si mi napiso. Imam setove ritmova ali nista nisam mogao da vidim odatle. Ako mozes da mi pomognes da to pronadjem. U sustini meni treba za 4 seta 1156 TY Std Kit, 1157 StandardKit 1, 1158 StandardKit 2, i 1159 StandardKit 3. Bas ne mogu da nadjem nista. |
TY std kit 86,64,4
........ 86,64,5 ............. 86,64,6 ..............86,64,7 |
Hvala Bobane pokusacu i to mada sam uspeo da uradim nekako i bez toga. Jednostavno sam promenio boju bubnja kada udjem u part view i snimio song kao takav i on radi. Promenio je sve. Ali uradicu ovo sto si mi rekao. Ipak ti bolje poznajes GW 8 od mene. Hvala puno druze za pomoc.
|
Moze i tako ali ovaj nacin je sigurniji,zato sto se desava da posle par taktova opet vrati prethodni instrument-na dva mesta ima upisane razlicite vrednosti za ove parametre.Dakle Mikro mod za drum traku pa pregledaj nekoliko taktova da bi bio siguran.
|
Uradicu tako. I ja sam primetio da iako sam snimio sa novom bojom ono i dalje stoji 1185 General Midi 2 a cuje se druga boja. Sad cu to da uradim za svaki slucaj.
Dodato: A kazi mi molim te samo da li u Micro mode ulazis na part view? Ja sada kada udjem tu i izaberem drum part nemem vise one opcije da unesem ove podatke. Imam ono klasicno za volume, reverb, chorus...i odmah pocinju pojedinacni elementi bubnja. Mozda ja nisam usao gde treba. |
Verovatno ti parametri nisu na pocetku trake,prelistaj jos na dole i naci ces bank1,bank2,Program change.Kad upises prave vrednosti moraces da pomeris ove parametre na procetak prvog takta,opcija Move.
|
Pronasao sam sve i radi:). Hvala opet puno. Sa ovim definitivno vise necu da nosim G 800 na svirke. GW 8 i Korg X5D super mi je. I obe zajedno duplo lakse od G 800.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 02:55 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org