![]() |
Korga Pa800 problem sa efektima!!
Kad upalim klavijaturu stalno susti..Cim ugasim efekte na farbi ili ritmu sustanje prestaje.. Da li je imao neko slican problem i sta bi to moglo da bude???
|
Nije valjda RAM? Čudno!
|
Da nema mozda stavljeno "St. Analog record" efekt? Ne verujem da ima jer niko ga ne stavlja, al ipak da pitam jer je moguce da ga ima.
I ja sam pomislio da nije RAM al dosada nisam cuo da efekte uticaju na njega? Jesi li probao da preinstaliras OS? Ako nisi probaj! |
Probao sam stari i novi OS i opet isto..semplovi mi svi rade..na kraju sam i uradio nand format,mijenjao potenciometre,provjeravao napajanje..klavijatura je stara 2 godine i do sad nisam imao nikakvih problema.Sad susti i nemoguce je raditi na njoj:(
|
To je sigurno otisao Effect procesor koji inace zna otici na Korg aranzerima jos od i Seriju.
|
Gdje da ga servisiram sta mi preporucujete?? I koliko to moze da kosta otprilike??Hvala
|
Pa imal jos sta da ne otkazuje samo od sebe na tom PA800, ljudi kad se sjetim prije 17 godina sam imo M1 pado mi sa stalka,polivan svim i svacim,sviro na agregate... i dan danas eno ga kod mog druga radi,pa DX11,DX21,DX7 sve je to staro po 20-30 godina i dan danas vecina sljakaju. stvarno mi nije jasno sto je to korgu trebalo. PA50,60 su najjeftinije serije brate al pokazase se 10 puta kvalitetnije od PA800. pozz
|
Kod mene je isto sustio efekt od Vokalista,ali je za sreca sam od sebe nestao,neznam u cemu je bio problem.Sustio je 2-3 sedmice, sad ga vise nema taj sum,cudno....
|
Trenutno vrijeme na Forumu 11:57 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org